Glavni lik – priroda: Održivost i zajednica u fokusu | Karlobag.eu

U Murskom Središću, 5. prosinca 2023., održat će se događaj "Glavni lik – priroda!", s naglaskom na volontiranje, zaštitu prirode i edukaciju.

Glavni lik – priroda: Održivost i zajednica u fokusu | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

U Murskom Središću, u Centru za kulturu Rudar, održat će se inspirativni događaj "Glavni lik – priroda!" 5. prosinca 2023. godine, na Međunarodni dan volontera. Ovaj događaj, koji organizira Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, u suradnji s Centrom za kulturu Rudar, fokusira se na važnost zajednice, održivosti i volonterskog rada u zaštiti i promicanju prirode.

Jedinstveni dio programa je plesna predstava "Reciklinčica", koju izvode djeca od 5 do 12 godina. Predstava, osmišljena od strane koreografkinje Nikoline Mekovec, kroz ples i igru naglašava važnost odgovornog zbrinjavanja otpada i brige o okolišu. Ova predstava ne samo da zabavlja, već i obrazuje mlađe generacije o važnosti očuvanja prirode.

Nadalje, događaj će biti obogaćen govorima i prezentacijama. Antonio Krušelj, čuvar prirode, podijelit će svoja iskustva i vještine stečene na prstenovačkim kampovima. Također, bit će predstavljeni ovogodišnji rezultati istraživanja međimurskih tršćaka. Monika Cindrić, viša stručna suradnica za upravljanje projektima, govorit će o uspješnim volonterskim akcijama provedenim tijekom godine.

Poseban dio programa posvećen je Platani u Nedelišću, povodom obljetnice proglašenja njene zaštite. Predstavljanjem filma "Platana kroz četiri godišnja doba", sudionici će imati priliku vidjeti ovu raskošnu biljku kroz različite sezone i shvatiti njezinu važnost u ekosustavu.

Događaj će završiti tombolom s atraktivnim nagradama i druženjem uz hranu i piće, što će pružiti priliku za razmjenu iskustava i ideja među sudionicima. Ovo je savršena prilika za učenje, povezivanje i slavljenje prirode.

Prije samog događaja, održat će se radionica sklapanja "Leopoldovih klupa". Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode i prevoditelj knjige Alda Leopolda, vodit će radionicu, koja nije samo praktična, već i simbolična. Ove klupe, koje su jednostavne za izradu, omogućavaju promatranje prirode na jedinstven način, potičući sudionike na razmišljanje o svojoj vezi s prirodom.

Događaj "Glavni lik – priroda!" stoga nije samo proslava volonterizma i prirode, već i platforma za edukaciju i poticanje aktivnog sudjelovanja u zaštiti okoliša. Kroz različite aktivnosti, od plesnih predstava do edukativnih radionica, ovaj događaj naglašava važnost očuvanja prirode i potrebu za njezinom zaštitom za buduće generacije.

PROGRAM
18:00 – 18:15 = Okupljanje sudionika
18:15 – 18:20 = Otvaranje programa i pozdravni govor
18:20 – 18:50 = Plesna predstava za djecu „Reciklinčica“
18:50 – 19:10 = „Akcije, akcije i samo akcije” - Monika Cindrić
19:10 – 19:20 = Pauza
19:20 – 19:30 = Premijera filma „Platana kroz četiri godišnja doba“
19:30 – 19:50 = „Ptice međimurskih tršćaka“ - Boris Božić
19:50 – 20:10 = „Prstenovački kampovi“ - Antonio Krušelj
20:10 – 20:30 = Tombola sa zgodnim nagradama
20:30 – 21:00 = Druženje uz dobru hranu i piće

Prijavnica za program:
https://forms.gle/vC7kusHZmvdiMtTh8

Samo za one ohrabrene!
Radionica sklapanja „Leopoldovih klupa“
17:00 – 17:45 sati

Prijavnica za radionicu:
https://forms.gle/Q3VfzmHVC3JSErsP7

Kreirano: subota, 18. studenog, 2023.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.