Istražite bioraznolikost šume Kontija i sudjelujte u očuvanju prirode | Karlobag.eu

Šuma Kontija bit će domaćin događanja posvećenog bioraznolikosti i očuvanju prirode. Pridružite se interpretativnim šetnjama, predavanjima i aktivnostima koje organiziraju JU „Natura Histrica“, TZO Vrsar i Općina Vrsar-Orsera. Saznajte kako i vi možete doprinijeti očuvanju prirode u subotu, 25. svibnja, od 10 do 14 sati.

Istražite bioraznolikost šume Kontija i sudjelujte u očuvanju prirode | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

U sklopu obilježavanja nekoliko važnih datuma za zaštitu prirode i bioraznolikosti, u šumi Kontija će se održati program otvoren za javnost. Javna ustanova „Natura Histrica“, Turistička zajednica općine Vrsar i Općina Vrsar-Orsera pozivaju sve zainteresirane da dođu u subotu, 25. svibnja, u šumu Kontija, točnije u Znanstveno-edukacijski centar Kontija, na zajedničko istraživanje bioraznolikosti za sve uzraste i obilježavanje Svjetskog dana pčela, Europskog dana mreže Natura 2000, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj.

Program započinje u 10:00 sati interpretativnom šetnjom „Skriveni život Kontije“ koju vodi iskusni vodič interpretator, a polazak je ispred ZEC-a Kontija.

Od 10:00 do 13:00 sati, djelatnici JU „Natura Histrica“ će ispred ZEC-a Kontija predstaviti različite aspekte prirode Istre. Posjetitelji će imati priliku vidjeti fotografije, karte, knjige, razne predmete te žive primjerke životinja i biljaka. Ova prezentacija omogućit će posjetiteljima da saznaju kako izgleda jedan radni dan djelatnika javne ustanove, promatrati sitne životinje i biljke pomoću lupe, gledati ptice durbinom te učiti prepoznavati različite vrste.

U 11:30 sati, u prostoru ZEC-a Kontija, održat će se predavanje pod nazivom „Ne moraš biti biolog da bi štitio bioraznolikost! Kako se uključiti?“. Predavanje je namijenjeno svima koji žele pridonijeti očuvanju prirode. Tema ovogodišnjeg dana bioraznolikosti je „Budi dio Plana“, naglašavajući kako očuvanje bioraznolikosti nije samo zadatak stručnjaka, već se svi mogu uključiti. Na predavanju će se obraditi različiti načini kako se pojedinci mogu aktivno uključiti u očuvanje prirode.

U 13:00 sati, interpretativna šetnja „Skriveni život Kontije“ će se ponoviti, pružajući posjetiteljima priliku da otkriju skrivene aspekte prirode koji nisu vidljivi na prvi pogled.

Posjetitelji mogu doći do ZEC-a Kontija pješice ili biciklom, jer je prometovanje šumom zabranjeno.

Organizatori ovog događaja su TZO Vrsar, JU „Natura Histrica“ i Općina Vrsar-Orsera, uz podršku partnera Maistra. Događaj će trajati od 10:00 do 14:00 sati, a održat će se u Znanstveno-edukacijskom centru Kontija i njegovoj okolici. Za dodatne informacije možete posjetiti web stranicu www.infovrsar.com ili kontaktirati putem telefona 052-441746 ili e-pošte info@infovrsar.com.

Photo by: objava za medije/ objava za medije

Kreirano: srijeda, 22. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.