Ljetna Balinjerada: najluđa utrka na kugličnim ležajevima u Opatiji uz spektakularne svjetlosne i pirotehničke efekte | Karlobag.eu

Ljetna Balinjerada u Opatiji donosi utrku kreativnih vozila na kugličnim ležajevima, uz probne vožnje, Taxi Balinjere i nagrade za najbolje. Pridružite se ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja privlači tisuće posjetitelja.

Ljetna Balinjerada: najluđa utrka na kugličnim ležajevima u Opatiji uz spektakularne svjetlosne i pirotehničke efekte | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Nadaleko poznata Balinjerada – utrka originalnih kreativnih vozila („karića“) na kugličnim ležajevima „balinjerama“, s tradicijom dužom od 40 godina, uz svoje uobičajeno karnevalsko zimsko izdanje, ima i svoju ljetnu verziju. Ovaj jedinstveni i omiljeni opatijski karnevalski brand u organizaciji Grada Opatije i Turističke zajednice grada Opatija ove će godine održati četvrto ljetno izdanje „najluđe utrke na svijetu“.

Probne vožnje sudionika započet će u nedjelju, 16. lipnja, u 19 sati na poznatoj stazi u svojem ljetnom ruhu s posebnim osvjetljenjem, semaforom i rampom na startu te atraktivnim svjetlosnim, dimnim i pirotehničkim elementima duž staze. Upravo nalik noćnoj utrci svjetski poznate Formule 1.

Naravno, Ljetna Balinjerada je i turistički adut Opatije te se uz stazu očekuju tisuće gledatelja koji će se, od 19 do 20:15 sati, i sami moći uključiti u ovu posebnu manifestaciju jer će i ove godine „Taxi Balinjere“ sve zainteresirane provesti stazom i omogućiti im jedinstven doživljaj sudjelovanja te uspomenu za cijeli život.

Stazu će provjeriti safety car, nakon čega će u 20:30 sati započeti i sama utrka koju će predvoditi „otac Balinjerade“ i njen počasni direktor Duško Jeličić Dule. U svečanom otvaranju će tradicionalno sudjelovati Puhački orkestar Lovran. Sudionici ljetnog izdanja Balinjerade natječu se u četiri discipline: monopatini, karići unjuli, karići dvojki i merikanska vozila, a najbrže, najmlađe, najbolje u kategoriji „za lepo videt“, ali i one najsporije čekaju nagrade, dok će tradicionalno biti proglašena i Miss Balinjerade.

Nagrade će se dodjeljivati na cilju po završetku svake utrke, a nakon merikanskih vozila će prodefilirati i karnevalske skupine koje će doprinijeti maškaranom duhu i stvoriti posebnu atmosferu.

Kako bi sve proteklo u veselom tonu, koji tradicionalno prati ovu manifestaciju, pobrinut će se nenadmašni voditeljski trio Mario Lipovšek Battifiaca, Irena Grdinić i Dražen Turina Šajeta, a na cilju se priprema i afterparty uz popularne Dellboyse koji će zabaviti i rasplesati publiku i sudionike sve do ponoći.

Napomena: Dana 16. lipnja od 16:00 sati do 17. lipnja do 4:00 sata za sav će promet biti zatvorena ulica M. Tita od raskrižja s ulicom V. C. Emina (skretanje za opatijsku luku) i Radničkom ulicom, do Slatine (ex hotel Zagreb). U vrijeme privremene regulacije zabranjeno je parkiranje na dijelu ulice M. Tita koji je zatvoren za promet.

Kreirano: utorak, 11. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.