Otkrijte čaroliju istarskih okusa na manifestaciji "Šetimane fritaja središnje Istre" od 29. ožujka do 21. travnja | Karlobag.eu

Pozivamo vas da istražite bogatstvo istarske kuhinje kroz manifestaciju "Šetimane fritaja središnje Istre". Od 29. ožujka do 21. travnja, uživajte u autentičnim okusima istarskih fritaja pripremljenih s lokalnim sastojcima. Manifestacija slavi tradiciju i inovacije u pripremi ovog tradicionalnog jela, pozivajući posjetitelje da dožive istinsku istarsku gostoljubivost.

Otkrijte čaroliju istarskih okusa na manifestaciji "Šetimane fritaja središnje Istre" od 29. ožujka do 21. travnja | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Konferencija za novinare, održana 29. ožujka 2024. u ugostiteljskom objektu Konoba Marino smještenom u pitoresknom gračišću, poslužila je kao platforma za službeno predstavljanje kulturno-gastronomske manifestacije pod nazivom "Šetimane fritaja središnje Istre". Na konferenciji su prisustvovali istaknuti predstavnici lokalne zajednice i turističkog sektora, među kojima su bili Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre, Svetlana Buljan, vlasnica Konobe Marino, Stanislav Briškoski, predsjednik ceha ugostitelja pri Obrtničkoj komori Istarske županije, te Ivan Jeromela, načelnik Općine Gračišće, koji je poželio dobrodošlicu svim prisutnima.

Manifestacija, koja će se odvijati od 29. ožujka do 21. travnja 2024. godine, predstavlja izuzetnu priliku za uživanje u bogatstvu istarske kuhinje, s posebnim naglaskom na fritaje. Fritaja, kao tradicionalno jelo ovog regiona, bit će pripremana s raznovrsnim lokalnim sastojcima, pri čemu će se posebna pažnja posvetiti samoniklom bilju karakterističnom za istarski poluotok u proljeće. Posjetitelji će imati priliku degustirati fritaje s šparugama, rukolom, hmeljom i drugim sezonskim sastojcima, uz korištenje kvalitetnih domaćih jaja.

Sudionici manifestacije imat će priliku istražiti raznolikost i bogatstvo istarskih okusa kroz ponudu fritaja u nizu ugostiteljskih objekata. Primjerice, u Konobi Dišpet moguće je uživati u fritaji od šparoga i pršuta po cijeni od 7 eura, dok se u Konobi Jelenić nudi širok izbor fritaja s domaćom kobasicom po cijeni od 9 eura. Tomažova konoba i Konoba Marino također će ponuditi jedinstvene kombinacije fritaja po pristupačnim cijenama, od 5 do 8 eura.

Ovaj događaj organizira Turistička zajednica središnje Istre, uz suorganizaciju Udruženja obrtnika Pazin i podršku Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije. Za sve zainteresirane, detaljnije informacije o manifestaciji mogu se pronaći na službenoj web stranici.

Dodatno, u sklopu proljetnih događanja u središnjoj Istri, Smotra vina će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja 2024. godine, pružajući posjetiteljima jedinstvenu priliku za degustaciju izvrsnih vina proizvedenih u ovom bogatom vinogradarskom području.

Više informacija na: https://central-istria.com/dogadanja

Kreirano: subota, 30. ožujka, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.