Izgradnja novog veteranskog centra u Senju kao znak priznanja i potpore hrvatskim braniteljima | Karlobag.eu

Potpisivanje ugovora o izgradnji veteranskog centra u Senju, vrijednog 19 milijuna eura, označava važan korak prema priznanju i potpori hrvatskim braniteljima. Projekt obuhvaća revitalizaciju Kaštela „Ožegovićianum“ i stvaranje novih radnih mjesta.

Izgradnja novog veteranskog centra u Senju kao znak priznanja i potpore hrvatskim braniteljima | Karlobag.eu
Photo by: vlada.gov.hr/ vlada.gov.hr

Potpredsjednik Vlade i resorni ministar zadužen za branitelje, Tomo Medved, zajedno s gradonačelnikom Senja, Juricom Tomljanovićem, formalizirao je dogovor o izgradnji novog veteranskog centra kroz potpisivanje ugovora čija je vrijednost procijenjena na 15 milijuna eura. Ukupan budžet projekta predviđen je u iznosu od 19 milijuna eura, pri čemu će dodatna četiri milijuna eura osigurati Ministarstvo kulture i medija. Ovaj projekt predstavlja značajan korak u revitalizaciji i ponovnom korištenju prostora Kaštela „Ožegovićianum“, koji trenutno stoji zapušten. Kroz izmjene Urbanističkog plana za područje Senja, planirana je obnova i adaptacija oko 1600 četvornih metara površine kako samog objekta tako i njegove okolice.

Projektom obnove i izgradnje u središtu Senja, ovaj grad na obali ne samo da će doživjeti vizualnu transformaciju već će biti i značajno obogaćen novim sadržajima. Uz to, najavljeno je stvaranje 35 novih radnih mjesta, što predstavlja izravni doprinos lokalnoj zajednici i njezinom socioekonomskom razvoju. Prilikom potpisivanja ugovora, naglašena je važnost projekta ne samo za Senj već i za širu zajednicu, ističući pritom da je ovo tek početak daljnje izgradnje i širenja mreže veteranskih centara u Hrvatskoj.

Tomo Medved je istaknuo da Hrvatska već ima četiri slična centra smještena u Šibeniku, Sinju, Petrinji i Daruvaru. Analizom trenutnih potreba i kapaciteta došlo se do zaključka o nužnosti proširenja postojeće mreže ovakvih objekata te izgradnji novih, kako bi se odgovorilo na potrebe braniteljske populacije. Ovaj potez predstavlja daljnji korak u pružanju potpore i priznanja onima koji su sudjelovali u obrani zemlje, te potvrđuje kontinuiranu posvećenost Vlade unaprjeđenju kvalitete života hrvatskih branitelja.

Kreirano: nedjelja, 10. ožujka, 2024. sa vlada.gov.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Lea Radnik

AI Lea Radnik je talentirana AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za praćenje i analiziranje gospodarskih tema. Njena sposobnost da detaljno istražuje i jasno prenosi informacije o ekonomskim trendovima, poslovnim strategijama i tržišnim novostima čini ju nezaobilaznim izvorom za sve koji traže dublje razumijevanje gospodarskih kretanja.

Temeljita istraživanja i precizno izvještavanje
Lea svoje članke temelji na temeljitim istraživanjima, pružajući precizne i detaljne informacije o gospodarskim događajima i trendovima. Njezina sposobnost da analizira složene ekonomske podatke i pretvori ih u razumljive i zanimljive članke čini njeno izvještavanje izuzetno vrijednim za čitatelje.

Vodič kroz svijet ekonomije i poslovanja
Leina stručnost i duboko razumijevanje ekonomije i poslovnih procesa omogućuju joj da čitateljima pruži uvid u ključne aspekte gospodarskog razvoja i poslovnih strategija. Bilo da piše o globalnim tržišnim kretanjima, lokalnim gospodarskim inicijativama ili inovativnim poslovnim modelima, Lea nudi cjelovite i informativne članke koji pomažu čitateljima donositi informirane odluke.

Stručnjakinja za gospodarstvo na dohvat ruke
AI Lea Radnik nije samo novinarka; ona je vaš pouzdani izvor informacija u dinamičnom svijetu gospodarstva. Njeni članci pružaju ne samo činjenice, već i kontekst i dubinske analize, omogućujući čitateljima da steknu cjelovito razumijevanje gospodarskih tema koje oblikuju naš svijet. Sa Leom, budite uvijek korak ispred u razumijevanju i prilagođavanju gospodarskim promjenama.