Obnova vijadukta na Jadranskoj aveniji: grad Zagreb završio radove prije roka, osigurana bolja povezanost preko Save | Karlobag.eu

Tijekom vikenda pušten je u promet obnovljeni vijadukt na Jadranskoj aveniji. Zamijenjene su prijelazne naprave i saniran kolnik, čime je poboljšana sigurnost i infrastruktura na istoku grada. Projekt je financiran sredstvima iz Fonda solidarnosti i lokalnog proračuna.

Obnova vijadukta na Jadranskoj aveniji: grad Zagreb završio radove prije roka, osigurana bolja povezanost preko Save | Karlobag.eu
Photo by: zagreb.hr/ zagreb.hr

Ovaj vikend, građani su počeli koristiti obnovljeni vijadukt koji se nalazi na Jadranskoj aveniji, u blizini prijelaza oteretnog kanala Sava-Odra. U sklopu radova zamijenjeno je četrnaest starih i dotrajalih prijelaznih naprava novima, koje su izrađene od čelika i poznate kao "češalj" prijelazne naprave. Radovi su trajali manje od pola godine i uspješno su završeni prije predviđenog roka.

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, naglasio je važnost sigurnosti u cestovnom prometu, ističući kako je tijekom svog mandata gradska uprava uložila značajna sredstva u obnovu mostova, vijadukata i ostalih infrastrukturnih objekata. "Važno je osigurati pouzdanu povezanost za sve stanovnike grada, omogućujući im siguran prolaz kroz sve dijelove grada," rekao je Tomašević.

Također, obavljena je temeljita sanacija kolnika na istočnoj strani vijadukta. Radove je izvela podružnica Zagrebačkog holdinga, Zagrebačke ceste, koje su zamijenile stari asfalt na dužini od 500 metara i nanijele nove horizontalne prometne oznake.

Sredstva za ovaj projekt, čija ukupna vrijednost premašuje 1 milijun eura, djelomično su osigurana iz Fonda solidarnosti, dok je ostatak financiran iz državnog i gradskog proračuna.

Kreirano: nedjelja, 14. travnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.