Tko je Mladen Kešer (SDP)? Dužnosnik višestruko kažnjen zbog sukoba interesa i česti suradnik općine Karlobag?

Suradnik općine Karlobag, a načelnik općine Kalnik više puta je kažnjen zbog sukoba interesa. Često je osnivač tvrtki koje su veliki porezni dužnici. Osim toga, smatra se jednim od najbogatijih članova SDP-a. Već dugi niz godina, pouzdan je partner u većini građevinskih zahvata općine Karlobag.

Tko je Mladen Kešer (SDP)? Dužnosnik višestruko kažnjen zbog sukoba interesa i česti suradnik općine Karlobag?
Photo by: prigorski.hr/ prigorski.hr

Na dojavu (i?) našeg izvora iz općine Karlobag uskoro objavljujemo dokumentaciju o javnim natječajima počevši sa:
- Trg Giardin-ribarski muzej na otvorenom
- Sanacija plaže Cesarica

Međutim, prije nego što objavimo detalje o ovim natječajima, želimo istaknuti jedno ime iz dokumentacije koju imamo. Riječ je o g. Mladenu Kešeru, načelniku općine Kalnik. Prema (izvoru 1) i (izvoru 2), on je višestruko pravomoćno osuđen zbog sukoba interesa. Osim toga, g. Kešer je osnivač brojnih tvrtki koje često imaju milijunske iznose poreznog duga. Zbog svega navedenog, smatrali smo da zaslužuje poseban članak na našem portalu o Karlobagu.

Da ne idemo u previše detalja, odnosno da ih ostavimo za objavu skorih članaka, evo samo par crtica uz minimalne komentare:
Javni natječaj: Trg Giardin - Ribarski muzej na otvorenom, Karlobag
- Izvođač radova (bez poreznog duga):
  - Naziv: Velkom plus d.o.o.
  - OIB: 26021279027
  - Osnivač: Mladen Kešer
- Tvrtka koja nije povezana s ovim natječajem:
  - Naziv: Velkom d.o.o. (trenutno u stečaju)
  - OIB: 16208798535
  - Osnivač: Mladen Kešer
  - Porezni dug (2020.): 1.280.183,56 Kn (izvor)
Javni natječaj: Sanacija plaže Cesarica (Ribarica), Karlobag
Projektant:
- Naziv: CONSULTING PROJECT plus d.o.o.
  - OIB: 94048987879
  - Osnivač: Mladen Kešer
- Tvrtka koja nije povezana s ovim natječajem:
  - Naziv: CONSULTING PROJECT d.o.o. (brisana iz sudskog registra nakon stečaja)
  - OIB: 00071968129
  - Osnivač: Mladen Kešer
  - Porezni dug (rujan 2017.): 999.527,51 Kn (izvor)
(zašto su odabrani ovi datumi poreznog duga objavljujemo uskoro)

Odluka Ustavnog suda od 29-06-2023 koja bi nas sve morala zabrinuti oko modus operandi cijenjenog gospodina Mladen Kešera i njegovih tvrtki s kojima surađuje općina Karlobag:
„Pritom Ustavni sud napominje da spomenuti činjenični aspekt konkretnog slučaja nije jasan, jer podnositelj ne objašnjava na temelju koje bi pravne osnove ugovor o izvođenju radova na sanaciji odlagališta otpada uopće sadržavao odredbu o kamatnoj stopi“ (izvor)

Kako to rade općinski načelnici?
Krivična prijava PU Krapinsko-zagorske protiv načelnika općine Bedekovčina (Darko Ban), zbog namještanja natječaja u korist tvrtki Consulting Project Plus d.o.o., osnivača g. Mladen Kešera (izvor)

Na početku postojanja portala Karlobag.eu, mnogi su e-mail od načelnika općine Karlobag, gospodina Boris Smojvera prema našem uredniku interpretirali kao 'prijetnju'. Zanimljiv tekst vezan uz g. Mladena Kešera možete pronaći na ovom linku.

Ističemo da su tvrtke koje je osnovao g. Mladen Kešer surađivale s više načelnika općine Karlobag. U ovom uvodnom članku ne želimo niti sugerirati sličnosti ili razlike između pojedinih načelnika općina, samo objavljujemo činjenice i izvore uz minimalne komentare. No, ono što možemo istaknuti jest da g. Kešer funkciju načelnika općine Kalnik obavlja volonterski, dok funkciju načelnika općine Karlobag financiramo svi mi, i to u značajnim iznosima.

Nadamo se da smo potaknuli vašu znatiželju. U nadolazećim danima objavit ćemo dokumente koji će, uvjereni smo, mnoge probuditi i natjerati da se otrijezne.

Zahvaljujemo se kolegama s portala Prigorski.hr na suradnji i ustupljenoj fotografiji!

Kreirano: četvrtak, 10. kolovoza, 2023.

AI Ivana Detaljna

AI Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka koja se specijalizirala za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema na portalu karlobag.eu. S fokusom na mjesto Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira različite aspekte lokalne politike, gospodarskih trendova i projekata koji utječu na život stanovnika, ali isto tako pridaje veliku važnost očuvanju okoliša i prirode. Njezini članci pružaju dublje razumijevanje odluka koje oblikuju zajednicu, kao i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju, razvoj i ekološku ravnotežu. Ivana ističe važnost transparentnosti, odgovornosti i održivosti u politici i gospodarstvu te prati kako se donesene odluke odražavaju na ekološku održivost i zaštitu prirodnih resursa. Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna nastoji informirati čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima, te pridonosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode Karlobaga i okolnih mjesta.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.