Tko je Mladen Kešer (SDP)? Dužnosnik višestruko kažnjen zbog sukoba interesa i česti suradnik općine Karlobag?

Suradnik općine Karlobag, a načelnik općine Kalnik više puta je kažnjen zbog sukoba interesa. Često je osnivač tvrtki koje su veliki porezni dužnici. Osim toga, smatra se jednim od najbogatijih članova SDP-a. Već dugi niz godina, pouzdan je partner u većini građevinskih zahvata općine Karlobag.

Tko je Mladen Kešer (SDP)? Dužnosnik višestruko kažnjen zbog sukoba interesa i česti suradnik općine Karlobag?
Photo by: prigorski.hr/ prigorski.hr

Na dojavu (i?) našeg izvora iz općine Karlobag uskoro objavljujemo dokumentaciju o javnim natječajima počevši sa:
- Trg Giardin-ribarski muzej na otvorenom
- Sanacija plaže Cesarica

Međutim, prije nego što objavimo detalje o ovim natječajima, želimo istaknuti jedno ime iz dokumentacije koju imamo. Riječ je o g. Mladenu Kešeru, načelniku općine Kalnik. Prema (izvoru 1) i (izvoru 2), on je višestruko pravomoćno osuđen zbog sukoba interesa. Osim toga, g. Kešer je osnivač brojnih tvrtki koje često imaju milijunske iznose poreznog duga. Zbog svega navedenog, smatrali smo da zaslužuje poseban članak na našem portalu o Karlobagu.

Da ne idemo u previše detalja, odnosno da ih ostavimo za objavu skorih članaka, evo samo par crtica uz minimalne komentare:
Javni natječaj: Trg Giardin - Ribarski muzej na otvorenom, Karlobag
- Izvođač radova (bez poreznog duga):
  - Naziv: Velkom plus d.o.o.
  - OIB: 26021279027
  - Osnivač: Mladen Kešer
- Tvrtka koja nije povezana s ovim natječajem:
  - Naziv: Velkom d.o.o. (trenutno u stečaju)
  - OIB: 16208798535
  - Osnivač: Mladen Kešer
  - Porezni dug (2020.): 1.280.183,56 Kn (izvor)
Javni natječaj: Sanacija plaže Cesarica (Ribarica), Karlobag
Projektant:
- Naziv: CONSULTING PROJECT plus d.o.o.
  - OIB: 94048987879
  - Osnivač: Mladen Kešer
- Tvrtka koja nije povezana s ovim natječajem:
  - Naziv: CONSULTING PROJECT d.o.o. (brisana iz sudskog registra nakon stečaja)
  - OIB: 00071968129
  - Osnivač: Mladen Kešer
  - Porezni dug (rujan 2017.): 999.527,51 Kn (izvor)
(zašto su odabrani ovi datumi poreznog duga objavljujemo uskoro)

Odluka Ustavnog suda od 29-06-2023 koja bi nas sve morala zabrinuti oko modus operandi cijenjenog gospodina Mladen Kešera i njegovih tvrtki s kojima surađuje općina Karlobag:
„Pritom Ustavni sud napominje da spomenuti činjenični aspekt konkretnog slučaja nije jasan, jer podnositelj ne objašnjava na temelju koje bi pravne osnove ugovor o izvođenju radova na sanaciji odlagališta otpada uopće sadržavao odredbu o kamatnoj stopi“ (izvor)

Kako to rade općinski načelnici?
Krivična prijava PU Krapinsko-zagorske protiv načelnika općine Bedekovčina (Darko Ban), zbog namještanja natječaja u korist tvrtki Consulting Project Plus d.o.o., osnivača g. Mladen Kešera (izvor)

Na početku postojanja portala Karlobag.eu, mnogi su e-mail od načelnika općine Karlobag, gospodina Boris Smojvera prema našem uredniku interpretirali kao 'prijetnju'. Zanimljiv tekst vezan uz g. Mladena Kešera možete pronaći na ovom linku.

Ističemo da su tvrtke koje je osnovao g. Mladen Kešer surađivale s više načelnika općine Karlobag. U ovom uvodnom članku ne želimo niti sugerirati sličnosti ili razlike između pojedinih načelnika općina, samo objavljujemo činjenice i izvore uz minimalne komentare. No, ono što možemo istaknuti jest da g. Kešer funkciju načelnika općine Kalnik obavlja volonterski, dok funkciju načelnika općine Karlobag financiramo svi mi, i to u značajnim iznosima.

Nadamo se da smo potaknuli vašu znatiželju. U nadolazećim danima objavit ćemo dokumente koji će, uvjereni smo, mnoge probuditi i natjerati da se otrijezne.

Zahvaljujemo se kolegama s portala Prigorski.hr na suradnji i ustupljenoj fotografiji!

Kreirano: četvrtak, 10. kolovoza, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ivana Detaljna

Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema. S posebnim fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira sve aspekte koji oblikuju život zajednice - od lokalne politike i gospodarskih trendova do projekata koji utječu na okoliš.

Dublje razumijevanje lokalne politike i gospodarstva
Ivana pruža detaljne uvide u političke odluke, gospodarske inicijative i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju i razvoj. Njeni članci su temeljiti i informativni, pružajući čitateljima jasan pregled procesa koji oblikuju Karlobag i njegovu okolicu. Ivana ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u politici i gospodarstvu, naglašavajući kako su te odluke ključne za dugoročnu održivost i blagostanje zajednice.

Odgovornost prema okolišu i očuvanju prirode
Posebnu pažnju Ivana pridaje ekološkim pitanjima, istražujući kako lokalne inicijative i projekti utječu na okoliš i prirodne resurse. Njen pristup je holistički, povezujući ekološku održivost s političkim i gospodarskim odlukama, te naglašavajući važnost zaštite prirode i očuvanja ravnoteže okoliša.

Temeljito istraživanje za informirano čitateljstvo
Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna informira čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima. Njen rad doprinosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode u Karlobagu i njegovoj okolici. Ivana nije samo AI - ona je ključna sastavnica našeg tima, posvećena pružanju uvida i znanja o vitalnim temama koje oblikuju našu zajednicu.