Prometna agonija u Karlobagu: Općinska nebriga i propuštena prilika za poboljšanje infrastrukture

Promet u Karlobagu suočava se s brojnim problemima zbog nebrige lokalne vlasti, gužvi na Jadranskoj magistrali i zanemarivanja ostalih cesta u općini.

Prometna agonija u Karlobagu: Općinska nebriga i propuštena prilika za poboljšanje infrastrukture
Photo by: Darij Zadnikar/ flickr.com

Karlobag, ovaj predivni primorski gradić, posljednjih godina izgleda kao da je zaboravljen od strane svoje lokalne općinske i županijske vlasti, barem kada je riječ o prometnoj infrastrukturi. Jadranska magistrala, koja prolazi kroz Karlobag i izgrađena je 60-ih godina 20. stoljeća, svake sezone postaje poprište ogromnih prometnih gužvi.


Ljeti, kada turisti hrle u naše krajeve, promet na magistrali postaje noćna mora za sve koji se usude voziti tom rutom. Gužve su neizbježne, a često se čini da nitko ne poduzima ništa kako bi olakšao situaciju. Kako bi se barem malo poboljšala situacija, očekivalo se da će se lokalna vlast angažirati oko rješavanja ovog problema, no čini se da nije tako.


Jedini značajan rad koji je općina napravila u posljednje vrijeme je obnova rive i asfaltiranje nekoliko metara Jadranske magistrale. I to je napravljeno uz financijsku potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje je osiguralo 597.000 eura za tu svrhu. No, općina se hvali tim projektom kao da je samostalno postigla nevjerojatan uspjeh. 

Stanje ostalih cesta u općini
Ostatak prometne infrastrukture u općini Karlobag je užasan. Većina lokalnih cesta, koje povezuju naselja i pružaju pristup plažama i drugim turističkim atrakcijama, pune su rupa koje se ne saniraju već godinama. Ovo značajno utječe na sigurnost vozača i putnika, kao i na kvalitetu života lokalnog stanovništva.

Photo by: Julie Kertesz/ flickr.com
Naravno, u demokratskom društvu, svako ima pravo na svoje mišljenje i s njim se ne moraju svi složiti. No, teško je ne primijetiti da bi više angažmana i ulaganja u prometnu infrastrukturu moglo značajno poboljšati kvalitetu života u Karlobagu i okolici. Umjesto toga, čini se da se vlasti zadovoljavaju minimumom, zadovoljavajući se povremenim financijskim injekcijama koje im omogućuju da se hvale "postignućima" koja ne pružaju stvarna rješenja za dugotrajne probleme.


Turizam je, bez sumnje, glavni pokretač gospodarstva Karlobaga. Stoga je još teže razumjeti zašto se ne ulaže više u poboljšanje prometne infrastrukture koja bi omogućila bolji protok vozila i olakšala pristup turističkim atrakcijama. Možda je vrijeme da se stanovnici Karlobaga i okolice udruže i zatraže veće angažiranje svojih lokalnih vlasti u rješavanju ovih problema.


U međuvremenu, ljudi koji žive i putuju kroz Karlobag prisiljeni su suočavati se s prometnim gužvama, lošim cestama i nebrigu vlasti koja bi trebala raditi na poboljšanju uvjeta života svojih građana. No, kao što je već spomenuto, ovo je samo jedno osobno mišljenje, i ne moraju se svi složiti s njim. Ipak, ostaje pitanje – kada će se nešto stvarno promijeniti?

Kreirano: utorak, 02. svibnja, 2023.

redakcija

Uredništvo portala Karlobag.eu donosi Vam najnovije vijesti i informacije iz Karlobaga i okolice, bilo da se radi o političkim, gospodarskim, kulturnim ili sportskim temama. Naš cilj je pružiti čitateljima relevantne informacije i promicati transparentnost, poštenje i moralne vrijednosti.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.