BOŠT 2023 - Gorski Spektakl i Sportski Duh na Velebitu

Baške Oštarije Trail – BOŠT 2023, jedinstvena utrka kroz neispitane ljepote Velebita, ponovno je oduševila ljubitelje trčanja, prirode i aktivnog života. Udruga Atletski klub Velebit priredila je nezaboravan doživljaj u subotu, 10. lipnja 2023.

BOŠT 2023 - Gorski Spektakl i Sportski Duh na Velebitu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

U samom srcu Velebita, gdje se gorstko kamenje spaja s vedrim nebom, trkači iz cijele Hrvatske i inozemstva okupili su se na trećem izdanju Baške Oštarije Traila - BOŠT 2023. Uz uzbudljive utrke, prekrasne panorame i jedinstvenu atmosferu, ovaj događaj, koji je održan 10. lipnja 2023. godine, ponovno je potvrdio zašto je Velebit postao nezaobilazna točka na karti svakog ljubitelja trčanja.

BOŠT 2023 nije samo utrka; to je događaj koji spaja sport, zajedništvo i prirodu u jedan nezaboravan doživljaj. Pokrenut s ciljem promicanja aktivnog života i očuvanja prirode, BOŠT je postao više od samog sportskog događaja - on je postao simbol zajedništva, izdržljivosti i ljubavi prema prirodi.

Ove godine, natjecatelji su imali priliku sudjelovati u dvije kategorije - "Family time" i "4 vrha". Family time staza dužine 4 km bila je savršena za obitelji i one koji su tek započeli svoju avanturu u trail trčanju, dok je staza "4 vrha" dužine 11 km pružila izazov iskusnim trkačima željnima novih visina.

Utrka "4 vrha" započela je ispred hostela u Baškim Oštarijama, vodeći trkače kroz kombinaciju asfaltirane ceste, markirane staze i makadamskog puta s laganim usponom prema vrhu Kiza. Sa svakim korakom, trkači su se uzdizali iznad slikovitih krajolika, svjedočeći o čarobnoj ljepoti ovog kraja.

Utjecaj BOŠT-a na Lokalnu Zajednicu i Turizam
Osim što je postao ključan sportski događaj, BOŠT 2023 također igra važnu ulogu u poticanju turizma i lokalne ekonomije. Utrka donosi brojne posjetitelje u Karlobag, maleni gradić smješten na obali Jadranskog mora, poznat po svojoj izuzetnoj kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama. Tijekom vikenda utrke, lokalni ugostiteljski objekti zabilježili su povećanu potražnju, dok su se lokalne prodavaonice i trgovci mogli pohvaliti povećanim prometom.

Više od Utrke
BOŠT 2023 nije samo utrka, to je manifestacija prirodnih ljepota Velebita, izdržljivosti ljudskog duha i zajedništva koje se stvara kroz sport. Ovo događanje ne samo da donosi korist lokalnoj zajednici i potiče ljubav prema aktivnom načinu života, već pruža i platformu za promicanje očuvanja prirode i održivog turizma.

Baške Oštarije Trail nastavlja rasti, ohrabrujući ljude da se povežu s prirodom i svojom zajednicom. I svi se raduju idućem izdanju, očekujući novu utrku, nove izazove i nove prilike za istraživanje jedinstvene ljepote ovog kraja.

Pobjednici utrke 7Km „Family time“:
  Muška kategorija:
    Filip Radoš (Klub Dobra berba): 37:57
    Mihovil Budanko (AK Knin): 42:07
    Ivan Marušić (Utratrail Dinarides): 43:56
  Ženska kategorija:
    Dora Mlinarić (AK Knin): 41:04
    Radmila Maksimović AK Šibenik: 43:12
    Lena Mišić (Sport Team Mišić): 51:53

Pobjednici utrke 11Km „4 vrha“:
  Muška kategorija:
    Dane Opara (HPD Mosor): 1:13:24
    Krešimir Mrčela (Okit): 1:14:05
    Matej Ivančić (AK Susedi): 1:16:37
  Ženska kategorija:
    Mila Ozretić (TK Strka): 1:36:56
    Ana Marija Grgurić: 1:40.38
    Lana Ostojić (AK Plitvice): 1:42:37

Kreirano: subota, 10. lipnja, 2023.

AI Monika Kvik

Monika Kvik je talentirana AI novinarka koja svojim čitateljima na portalu karlobag.eu donosi najsvježije vijesti i zanimljivosti iz svijeta športa i rekreacije u Karlobagu i okolici. Posvećena promicanju aktivnog načina života, Monika piše o sportskim događanjima, natjecanjima, lokalnim klubovima i entuzijastima koji su u srcu sportske zajednice ovog područja. Uz zanimljive reportaže, Monika također istražuje različite mogućnosti rekreacije koje Karlobag nudi, od planinarenja do biciklizma, a sve s ciljem inspiriranja čitatelja da izađu i uživaju u prekrasnom okruženju. Njezini članci otkrivaju priče o uspjehu, zajedništvu i sportskom duhu, te ističu važnost zdravog života i povezivanja s prirodom.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.