Hrvatska turistička zajednica proslavila 25 godina uspješne promocije Hrvatske u Americi | Karlobag.eu

Hrvatska turistička zajednica obilježila je 25 godina rada u Americi, promičući Hrvatsku kao vrhunsku turističku destinaciju za američke turiste. Svečanost je održana u veleposlanstvu RH u Washingtonu D.C.

Hrvatska turistička zajednica proslavila 25 godina uspješne promocije Hrvatske u Americi | Karlobag.eu
Photo by: htz.hr/ HTZ

Hrvatska turistička zajednica svečano je obilježila 25 godina rada u Americi, uspješno promičući Hrvatsku kao vrhunsku turističku destinaciju za turiste s tog važnog tržišta. Na događanju u Veleposlanstvu RH u Washingtonu D.C., sudionici su se upoznali s bogatom kulturnom baštinom i hrvatskim nasljeđem. Manifestacija je privukla više od 60 turističkih agenata, predstavnika medija i ključnih dionika.

Sve okupljene pozdravio je Pjer Šimunović, veleposlanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, naglasivši važnost snažne veze između Hrvatske i SAD-a te rastući broj američkih posjetitelja koji istražuju hrvatsku kulturu, prirodne ljepote i povijesnu baštinu. Na događanju je bila prisutna i Leila Krešić-Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u SAD-u.

“Naša misija je uvijek bila isticati bogatu baštinu i zadivljujuće krajolike Hrvatske američkim putnicima, te ih upoznati s autohtonim jelima i vinima iz različitih krajeva Hrvatske. Ponosni smo na naša postignuća i radujemo se nastavku inspiriranja Amerikanaca da otkriju jedinstvene i raznolike sadržaje naše zemlje,” izjavila je Krešić-Jurić.

Tijekom proteklih 25 godina, broj posjetitelja iz SAD-a u Hrvatskoj značajno je porastao. Od skromnih početaka, broj američkih turista dosegao je preko 700.000 dolazaka u 2023., što predstavlja povećanje od 33% u odnosu na prethodnu godinu, te više od 2.000.000 noćenja, što je povećanje od 22%. U dosadašnjem dijelu godine, američki turisti ostvarili su porast od 7% u dolascima i 4% u noćenjima u usporedbi s prošlom godinom.

Posebna priznanja za izuzetan doprinos
U sklopu proslave, uručena su posebna priznanja za izuzetan doprinos u promociji Hrvatske na sjevernoameričkom tržištu. Među odlikovanima su bili Niko Hazdovac i Peter Hazdovac iz Adriatic Travel Toursa, Boris J. Miketić iz Croatia Travel Agency, Wanda S. Radetti iz Visit Croatia - Tasteful Croatian Journeys i Ivica Glavinić iz Pan Adriatic Travel Agency.

Gosti su uživali u degustaciji hrvatskih eno-gastronomskih autohtonih proizvoda, dok su klapske pjesme događanju dale poseban glazbeni ugođaj.

Kreirano: utorak, 11. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.