Sjednica turističkog vijeća HTZ-a u Splitu donijela izmjene godišnjeg programa rada i očekuje povećanje prihoda od 5,3 posto | Karlobag.eu

U Splitu je održana 34. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, kojom je predsjedavao novi ministar turizma Tonči Glavina. Usvojene su izmjene Godišnjeg programa rada za 2024. godinu, s očekivanim povećanjem prihoda od 5,3 posto.

Sjednica turističkog vijeća HTZ-a u Splitu donijela izmjene godišnjeg programa rada i očekuje povećanje prihoda od 5,3 posto | Karlobag.eu
Photo by: mint.gov.hr/ mint.gov.hr

Jučer je u Splitu održana 34. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ), kojom je predsjedavao novi ministar turizma i sporta, Tonči Glavina. Članovi vijeća usvojili su Izmjene i dopune Godišnjeg programa rada HTZ-a za 2024. godinu, što je učinjeno u skladu sa Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. Očekuje se povećanje prihoda HTZ-a od turističke pristojbe i drugih izvora za 5,3 posto u odnosu na planirani prihod.

Prema riječima Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice, Hrvatska trenutno bilježi izvanredne turističke rezultate. U prvih pet mjeseci ostvareno je preko 4 milijuna dolazaka i gotovo 14 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 12 posto u odnosu na prošlu godinu. Ovaj rast će doprinijeti povećanju prihoda u turizmu, a dodatna sredstva će se usmjeriti na promotivne aktivnosti za jačanje posezone i projekte koji će pomoći u ostvarenju ciljeva definiranih Strateškim marketinškim i operativnim planom hrvatskog turizma.

HTZ planira do kraja godine ostvariti prihode od 44.578.267 eura, što je povećanje od 5,3 posto u odnosu na prvotni plan. Ukupni prihodi HTZ-a, uključujući i Fondove, iznose 54.721.389 eura, što predstavlja rast od 4,4 posto u odnosu na plan.

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina izrazio je optimizam zbog postignutih turističkih i financijskih rezultata. Naglasio je važnost današnjih odluka za pripreme za posezonu i daljnji razvoj cjelogodišnjeg turizma. Svi dosadašnji pokazatelji rezultat su intenzivnog rada cijelog sektora, kojem je ministar zahvalio i izrazio vjeru u nastavak ostvarivanja zajedničkih ciljeva.

Nakon sjednice Turističkog vijeća HTZ-a, održan je sastanak turističkog sektora Splitsko-dalmatinske županije. Na sastanku su sudjelovali ministar turizma i sporta Tonči Glavina, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, župan Blaženko Boban, te ključni dionici i predstavnici turističkog sektora županije.

Prema podacima sustava eVisitor, najviše noćenja u dosadašnjem dijelu godine ostvareno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji i na Kvarneru. Gledano prema destinacijama, prednjače Dubrovnik, Zagreb, Rovinj, Split, Poreč i Zadar.

Turistički sektor u Hrvatskoj ove godine bilježi značajan rast, što je vidljivo iz broja dolazaka i noćenja, kao i planiranih prihoda. Povećanje prihoda omogućit će daljnja ulaganja u promociju i projekte koji će doprinijeti razvoju turizma tijekom cijele godine.

Kreirano: petak, 07. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.