Uloga Hrvatske na Sajmu WTM u Londonu | Karlobag.eu

Ovogodišnji Sajam WTM u Londonu istaknuo je Hrvatsku kao vodeću turističku destinaciju. Inovacije i suradnje otvaraju nova vrata za hrvatski turizam.

Uloga Hrvatske na Sajmu WTM u Londonu | Karlobag.eu
Photo by: derwiki/ pixabay.com

Studenog 2023. godine, Hrvatska je ponovno zauzela središnje mjesto na jednom od najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova, World Travel Marketu (WTM) u Londonu. Ovaj sajam, koji privlači tisuće sudionika iz cijelog svijeta, bio je prilika za Hrvatsku da istakne svoju jedinstvenost i raznolikost u turističkoj ponudi.

Hrvatska turistička zajednica, kao glavni predstavnik, okupila je impresivan broj suizlagača, uključujući regionalne turističke zajednice i nacionalne parkove. Posebno mjesto na štandu zauzeo je Croatia Airlines, koji je predstavio svoj ljetni red letova za 2024. godinu, najavljujući povećanje broja letova i bolju povezanost s ključnim destinacijama.

Na sajmu su se održali brojni sastanci s ključnim partnerima, uključujući aviokompanije poput easyJet-a i TUI-a. Razgovaralo se o proširenju suradnje, s posebnim naglaskom na rastu avioprometa i uvođenju novih destinacija. Hrvatska, kao poželjna destinacija na tržištu Velike Britanije, uspjela je ojačati već postojeće veze i otvoriti nove mogućnosti za buduće projekte.

Uz poslovne sastanke, Hrvatska je iskoristila priliku za promociju kroz različite kulturne i gastronomske događaje. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizirane su degustacije hrvatskih vina, vodeći posjetitelje kroz bogatstvo hrvatskih vinorodnih regija. Ovakvi događaji pomogli su u stvaranju jedinstvenog doživljaja Hrvatske, ne samo kao destinacije za odmor, već i kao mjesta bogatog kulturnog i gastronomskog nasljeđa.

Sajam WTM nije samo prilika za prezentaciju, već i za učenje o novim trendovima u turizmu. Hrvatska delegacija, predvođena direktorom HTZ-a, aktivno je sudjelovala u raspravama i panelima, stječući vrijedne uvide koji će pomoći u daljnjem razvoju hrvatskog turizma.

Na kraju, uspjeh Hrvatske na ovom sajmu odražava se kroz rast broja britanskih turista u Hrvatskoj. Prema podacima sustava eVisitor, zabilježen je porast dolazaka i noćenja, posebno u popularnim destinacijama kao što su Dubrovnik, Split i Hvar. Ovaj trend pokazuje kako su ulaganja i napori u promociji Hrvatske na globalnoj razini donijeli pozitivne rezultate, jačajući njen status kao vodeće europske turističke destinacije.

Kreirano: četvrtak, 16. studenog, 2023.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.