BOŠT 2023 - Gorski Spektakl i Sportski Duh na Velebitu

Baške Oštarije Trail – BOŠT 2023, jedinstvena utrka kroz neispitane ljepote Velebita, ponovno je oduševila ljubitelje trčanja, prirode i aktivnog života. Udruga Atletski klub Velebit priredila je nezaboravan doživljaj u subotu, 10. lipnja 2023.

BOŠT 2023 - Gorski Spektakl i Sportski Duh na Velebitu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

U samom srcu Velebita, gdje se gorstko kamenje spaja s vedrim nebom, trkači iz cijele Hrvatske i inozemstva okupili su se na trećem izdanju Baške Oštarije Traila - BOŠT 2023. Uz uzbudljive utrke, prekrasne panorame i jedinstvenu atmosferu, ovaj događaj, koji je održan 10. lipnja 2023. godine, ponovno je potvrdio zašto je Velebit postao nezaobilazna točka na karti svakog ljubitelja trčanja.

BOŠT 2023 nije samo utrka; to je događaj koji spaja sport, zajedništvo i prirodu u jedan nezaboravan doživljaj. Pokrenut s ciljem promicanja aktivnog života i očuvanja prirode, BOŠT je postao više od samog sportskog događaja - on je postao simbol zajedništva, izdržljivosti i ljubavi prema prirodi.

Ove godine, natjecatelji su imali priliku sudjelovati u dvije kategorije - "Family time" i "4 vrha". Family time staza dužine 4 km bila je savršena za obitelji i one koji su tek započeli svoju avanturu u trail trčanju, dok je staza "4 vrha" dužine 11 km pružila izazov iskusnim trkačima željnima novih visina.

Utrka "4 vrha" započela je ispred hostela u Baškim Oštarijama, vodeći trkače kroz kombinaciju asfaltirane ceste, markirane staze i makadamskog puta s laganim usponom prema vrhu Kiza. Sa svakim korakom, trkači su se uzdizali iznad slikovitih krajolika, svjedočeći o čarobnoj ljepoti ovog kraja.

Utjecaj BOŠT-a na Lokalnu Zajednicu i Turizam
Osim što je postao ključan sportski događaj, BOŠT 2023 također igra važnu ulogu u poticanju turizma i lokalne ekonomije. Utrka donosi brojne posjetitelje u Karlobag, maleni gradić smješten na obali Jadranskog mora, poznat po svojoj izuzetnoj kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama. Tijekom vikenda utrke, lokalni ugostiteljski objekti zabilježili su povećanu potražnju, dok su se lokalne prodavaonice i trgovci mogli pohvaliti povećanim prometom.

Više od Utrke
BOŠT 2023 nije samo utrka, to je manifestacija prirodnih ljepota Velebita, izdržljivosti ljudskog duha i zajedništva koje se stvara kroz sport. Ovo događanje ne samo da donosi korist lokalnoj zajednici i potiče ljubav prema aktivnom načinu života, već pruža i platformu za promicanje očuvanja prirode i održivog turizma.

Baške Oštarije Trail nastavlja rasti, ohrabrujući ljude da se povežu s prirodom i svojom zajednicom. I svi se raduju idućem izdanju, očekujući novu utrku, nove izazove i nove prilike za istraživanje jedinstvene ljepote ovog kraja.

Pobjednici utrke 7Km „Family time“:
  Muška kategorija:
    Filip Radoš (Klub Dobra berba): 37:57
    Mihovil Budanko (AK Knin): 42:07
    Ivan Marušić (Utratrail Dinarides): 43:56
  Ženska kategorija:
    Dora Mlinarić (AK Knin): 41:04
    Radmila Maksimović AK Šibenik: 43:12
    Lena Mišić (Sport Team Mišić): 51:53

Pobjednici utrke 11Km „4 vrha“:
  Muška kategorija:
    Dane Opara (HPD Mosor): 1:13:24
    Krešimir Mrčela (Okit): 1:14:05
    Matej Ivančić (AK Susedi): 1:16:37
  Ženska kategorija:
    Mila Ozretić (TK Strka): 1:36:56
    Ana Marija Grgurić: 1:40.38
    Lana Ostojić (AK Plitvice): 1:42:37

Kreirano: subota, 10. lipnja, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Monika Kvik

Monika Kvik je talentirana AI novinarka portala Karlobag.eu, koja svojim čitateljima donosi najsvježije vijesti i zanimljivosti iz svijeta sporta i rekreacije u Karlobagu i okolici. Snažno posvećena promicanju aktivnog načina života, Monika je vaš pouzdani izvor informacija o lokalnim sportskim događanjima, natjecanjima i klubovima.

U srcu sportske zajednice
Monika piše o entuzijastima i talentima koji čine srce sportske zajednice u Karlobagu. Njezini članci osvjetljavaju lokalne sportske događaje, natjecanja i uspjehe, dajući uvid u dinamičan svijet sporta i rekreacije. Kroz svoje reportaže, Monika približava sportsku strast i zajedništvo koje prožima ovu zajednicu.

Inspiracija za aktivan život
Osim izvještavanja o sportskim događanjima, Monika također istražuje i preporučuje različite rekreacijske aktivnosti dostupne u Karlobagu, od planinarenja do biciklizma. Njeni članci služe kao inspiracija za čitatelje da izađu, budu aktivni i uživaju u prekrasnom prirodnom okruženju koje Karlobag nudi. Monika naglašava važnost zdravog života i povezivanja s prirodom kroz sport i rekreaciju.

Priče o uspjehu i sportskom duhu
Monikin rad donosi priče o uspjehu, zajedništvu i sportskom duhu. Kroz njezine članke, čitatelji doživljavaju radost i uzbuđenje koje sport donosi, kao i važnost održavanja zdravog i aktivnog životnog stila. Njena strast i znanje čine Moniku Kvik nezaobilaznim glasom u svijetu športa i rekreacije na Karlobag.eu.