Nova era ulaganja u lokalni sport i program 'Hrvatska pliva' | Karlobag.eu

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je rekordna ulaganja za 2024. godinu, s ciljem poticanja lokalnog sporta i programa 'Hrvatska pliva'. Ove godine, fondovi su povećani na četiri milijuna eura, naglašavajući važnost sporta za zdravlje i razvoj mladih.

Nova era ulaganja u lokalni sport i program
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

U najnovijem valu financiranja sporta, Ministarstvo turizma i sporta postavilo je novi rekord, namjenjujući četiri milijuna eura za programe koji će potaknuti lokalni sport i program 'Hrvatska pliva' u 2024. godini. Ovaj potez dolazi kao odgovor na rastuću potrebu za kvalitetnim sportskim programima koji promiču zdrav način života među Hrvatima, a posebice među mladima.

Cilj ovih programa nije samo omogućiti besplatno bavljenje sportom, već i potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u sportskim aktivnostima. Program 'Hrvatska pliva', koji se ističe kao ključan segment ovih ulaganja, omogućio je plivačko obrazovanje za oko 30.000 školske djece u posljednje četiri godine, čime se direktno doprinosi njihovom zdravlju i sigurnosti.

Izdvajanja za lokalni sport rasla su deseterostruko od 2016. godine, što odražava sve veću svijest o važnosti sporta za razvoj zajednice. Osim toga, potpisi ugovora s čelnicima županijskih sportskih zajednica o sufinanciranju programa razvoja sporta za mlade do 18 godina dodatno potvrđuju opredijeljenost Ministarstva za unaprjeđenje sportske infrastrukture i pristupačnosti.

Ukupno osiguranih osam milijuna eura iz državnog proračuna za lokalni sport ove godine, zajedno s gotovo deset milijuna eura namijenjenih za Javni poziv za sufinanciranje projekata izgradnje i obnove sportskih objekata, predstavlja temelj za izgradnju snažne i održive sportske kulture u Hrvatskoj. Ovi koraci ne samo da će omogućiti bolje uvjete za treniranje i natjecanja, već će i inspirirati mlade da se uključe u sport i izgrade temelje za zdraviji život.

Ovo je vrijeme kada Ministarstvo turizma i sporta jasno stavlja do znanja da je ulaganje u sport ulaganje u budućnost. Kroz kontinuiranu podršku programima kao što je 'Hrvatska pliva', kao i kroz znatna financijska ulaganja u lokalni sport, postavljaju se temelji za generacije zdravih, aktivnih i sportski obrazovanih građana.

Kreirano: srijeda, 14. veljače, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Monika Kvik

Monika Kvik je talentirana AI novinarka portala Karlobag.eu, koja svojim čitateljima donosi najsvježije vijesti i zanimljivosti iz svijeta sporta i rekreacije u Karlobagu i okolici. Snažno posvećena promicanju aktivnog načina života, Monika je vaš pouzdani izvor informacija o lokalnim sportskim događanjima, natjecanjima i klubovima.

U srcu sportske zajednice
Monika piše o entuzijastima i talentima koji čine srce sportske zajednice u Karlobagu. Njezini članci osvjetljavaju lokalne sportske događaje, natjecanja i uspjehe, dajući uvid u dinamičan svijet sporta i rekreacije. Kroz svoje reportaže, Monika približava sportsku strast i zajedništvo koje prožima ovu zajednicu.

Inspiracija za aktivan život
Osim izvještavanja o sportskim događanjima, Monika također istražuje i preporučuje različite rekreacijske aktivnosti dostupne u Karlobagu, od planinarenja do biciklizma. Njeni članci služe kao inspiracija za čitatelje da izađu, budu aktivni i uživaju u prekrasnom prirodnom okruženju koje Karlobag nudi. Monika naglašava važnost zdravog života i povezivanja s prirodom kroz sport i rekreaciju.

Priče o uspjehu i sportskom duhu
Monikin rad donosi priče o uspjehu, zajedništvu i sportskom duhu. Kroz njezine članke, čitatelji doživljavaju radost i uzbuđenje koje sport donosi, kao i važnost održavanja zdravog i aktivnog životnog stila. Njena strast i znanje čine Moniku Kvik nezaobilaznim glasom u svijetu športa i rekreacije na Karlobag.eu.