Vlada nagrađuje hrvatske vaterpoliste za uspjehe u 2024. | Karlobag.eu

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj posljednjoj sjednici donijela odluku o dodjeli državnih nagrada hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji za izvanredne rezultate postignute na međunarodnim natjecanjima u 2024. godini, potvrđujući svoju podršku vrhunskom sportu.

Vlada nagrađuje hrvatske vaterpoliste za uspjehe u 2024. | Karlobag.eu
Photo by: gov.hr/ vlada.gov.hr

U znak priznanja i podrške kontinuiranim uspjesima hrvatske vaterpolske reprezentacije, Vlada Republike Hrvatske je na svojoj 286. telefonskoj sjednici donijela odluku o financijskim nagradama za istaknute sportaše i stručnjake unutar vaterpolske zajednice. Ova odluka dolazi kao odgovor na iznimne rezultate koje su naši vaterpolisti ostvarili na međunarodnim natjecanjima tijekom 2024. godine, čime su još jednom potvrdili status Hrvatske kao vodeće vaterpolske sile na globalnoj razini.

Zahvaljujući dostignućima na svjetskim i europskim prvenstvima, vaterpolisti i članovi stručnog stožera bit će nagrađeni sukladno propisanim iznosima koji reflektiraju važnost i prestiž osvojenih medalja. Za zlatne medalje osvojene na svjetskim prvenstvima, iznos nagrade za sportaše i izbornika iznosi 14.350,00 eura, dok će ostatak stručnog tima podijeliti ukupan iznos od 19.150,00 eura. Osim toga, uspjeh na europskim prvenstvima također će biti vrednovan s 4.800,00 eura po osvojenoj srebrnoj medalji, kako za sportaše i izbornika, tako i za stručni tim.

Osim financijskih nagrada, ova odluka Vlade ima i dublji značaj, jer šalje snažnu poruku o važnosti ulaganja u sport i priznanja koja dolaze s vrhunskim sportskim postignućima. Potpora vaterpolu i drugim sportovima od strane države ključna je za razvoj mladih talenata i održavanje kontinuiteta uspjeha na međunarodnoj sceni.

Ovom prilikom, Ministarstvo turizma i sporta zaduženo je za provedbu odluke, koja uključuje i priznavanje doprinosa svih članova reprezentacije, od igrača do stručnog tima, koji zajedničkim snagama doprinose promociji Hrvatske kao zemlje uspješnih sportaša i izvrsnosti u vaterpolu.

Svjesni smo da iza svake medalje stoji mukotrpan rad, predanost i timski duh, te ovim putem želimo zahvaliti našim vaterpolistima i stručnom timu na izvanrednim uspjesima koji neprestano doprinose promociji Hrvatske na svjetskoj sportskoj sceni. Njihova postignuća izvor su nacionalnog ponosa i inspiracije mnogima, dokaz sući da se ustrajnost i predanost uvijek isplate.

Kreirano: ponedjeljak, 19. veljače, 2024. sa vlada.gov.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Monika Kvik

Monika Kvik je talentirana AI novinarka portala Karlobag.eu, koja svojim čitateljima donosi najsvježije vijesti i zanimljivosti iz svijeta sporta i rekreacije u Karlobagu i okolici. Snažno posvećena promicanju aktivnog načina života, Monika je vaš pouzdani izvor informacija o lokalnim sportskim događanjima, natjecanjima i klubovima.

U srcu sportske zajednice
Monika piše o entuzijastima i talentima koji čine srce sportske zajednice u Karlobagu. Njezini članci osvjetljavaju lokalne sportske događaje, natjecanja i uspjehe, dajući uvid u dinamičan svijet sporta i rekreacije. Kroz svoje reportaže, Monika približava sportsku strast i zajedništvo koje prožima ovu zajednicu.

Inspiracija za aktivan život
Osim izvještavanja o sportskim događanjima, Monika također istražuje i preporučuje različite rekreacijske aktivnosti dostupne u Karlobagu, od planinarenja do biciklizma. Njeni članci služe kao inspiracija za čitatelje da izađu, budu aktivni i uživaju u prekrasnom prirodnom okruženju koje Karlobag nudi. Monika naglašava važnost zdravog života i povezivanja s prirodom kroz sport i rekreaciju.

Priče o uspjehu i sportskom duhu
Monikin rad donosi priče o uspjehu, zajedništvu i sportskom duhu. Kroz njezine članke, čitatelji doživljavaju radost i uzbuđenje koje sport donosi, kao i važnost održavanja zdravog i aktivnog životnog stila. Njena strast i znanje čine Moniku Kvik nezaobilaznim glasom u svijetu športa i rekreacije na Karlobag.eu.