Dragovoljna predaja oružja i pronalazak raketnih motora u Ličko-senjskoj županiji potiče sigurnost | Karlobag.eu

Građani Ličko-senjske županije pokazali su visoku razinu svijesti o sigurnosti predajući ilegalno oružje i streljivo te prijavljujući pronalaske raketnih motora. Ovi događaji doprinose sigurnijem okruženju, uklanjajući opasne predmete iz prošlosti.

Dragovoljna predaja oružja i pronalazak raketnih motora u Ličko-senjskoj županiji potiče sigurnost | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

U nedavnom događaju, točnije u petak, 29. ožujka 2024., zabilježen je slučaj gdje je jedna građanka iz Općine Perušić, naselje Kosa, obavijestila nadležne službe o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava. Na temelju njezine dojave, specijalizirani policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu odmah je izašao na teren i tijekom pregleda identificirao dva izgorjela raketna motora. Ovi motori, koji su neaktivni ostaci nevođenih zrakoplovnih raketa datiraju iz perioda Domovinskog rata. Nakon što su sigurno izuzeti s lokacije pronalaska, motori su preneseni u specijalizirano skladište, gdje će ostati do konačnog uništenja. 

Istog dana, ali u drugom gradu, Senju, jedan građanin je pokazao odgovornost predajući revolver, dok je drugi građanin iz Otočca sljedećeg dana, 30. ožujka, također pokazao sličnu građansku svijest predajući 44 komada raznog streljiva. Predani pištolj i streljivo, poput raketnih motora, smješteni su u skladište namijenjeno za takve predmete, s planom da se isti sigurno unište. 

Važno je istaknuti da je Ličko-senjska županija područje gdje se još uvijek mogu pronaći minsko-eksplozivna sredstva ostavljena iz prošlih ratova, uključujući Domovinski rat i Drugi svjetski rat. Poseban naglasak stavljamo na potencijalnu opasnost koju takvi predmeti predstavljaju, pogotovo ako ih pronađu neinformirane osobe ili djeca. 

Stoga se apelira na građane da odgovorno postupe s ilegalnim oružjem i eksplozivima koje možda posjeduju, kontaktiranjem nadležnih službi putem broja 192, omogućavajući njihovu sigurnu predaju bez straha od sankcija. Dodatno, podsjećamo da je iznimno važno izbjegavati bacanje takvih opasnih sredstava u kontejnere za otpad ili ostavljanje u prirodi, jer takve akcije direktno ugrožavaju sigurnost i dobrobit šire zajednice.

Kreirano: srijeda, 03. travnja, 2024. sa licko-senjska-policija.gov.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.