Ljeto na Limu 2024. donosi bogat program s interpretativnim turama, kino projekcijama i likovnim radionicama

Ljeto na Limu 2024. započinje 11. srpnja i traje do 11. rujna, nudeći posjetiteljima raznolike aktivnosti uključujući interpretativne ture, vođene šetnje, kino projekcije, piknike na brodu i likovne radionice.

Ljeto na Limu 2024. donosi bogat program s interpretativnim turama, kino projekcijama i likovnim radionicama
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Nakon uspješnog prvog izdanja Ljeta na Limu, programa tematskih događanja kojeg su prošle godine zajednički pokrenule turističke zajednice Kanfanara i Vrsara, ove godine Ljeto na Limu kreće još ranije i trajat će duže, uz niz zanimljivih i atraktivnih programa koji očekuju posjetitelje ovog zaštićenog prirodnog područja.

Bogat program Ljeta na Limu najavile su direktorica TZO Kanfanar Ivana Maružin Mrzlić i direktorica TZO Vrsar Klara Trošt Lesić, istaknuvši da su sva događanja osmišljena vodeći se načelima održivog razvoja i pazeći na specifičnosti lokacije Limskoga zaljeva. Ove godine osmišljeno je ukupno 12 događanja koja će obogatiti turističku ponudu Lima, počevši od 11. srpnja pa sve do 11. rujna. Uz novo događanje svakog tjedna, goste tako očekuju storytelling ture brodom, šetnje tematskom stazom pored zaljeva, kino projekcija, piknici na brodu i likovne radionice.

Ovogodišnje Ljeto na Limu otvorit će se prvim izdanjem već omiljenih interpretativnih vožnji brodom pod nazivom „Pirati s Lima“, gdje se uz glumce Istra Inspirita tijekom dinamične vožnje brodom po zaljevu gostima prezentiraju legende, priče, ali i razne zanimljive činjenice vezane uz područje Limskoga zaljeva. Ture „Pirati s Lima“ održat će se u ukupno 5 termina, a za sudjelovanje su potrebne prethodne rezervacije i kupnja karte u iznosu od 10 eura. Svoje mjesto na piratskom brodu zainteresirani mogu osigurati putem nove platforme Istarske razvojne turističke agencije – To Do In Istria – odnosno na stranici www.todoinistria.com

Već tjedan nakon prvih Pirata s Lima, ovaj atraktivan zaljev postat će kulisa za kino-projekciju filma „Dugi brodovi“ iz 1964. godina, snimanog upravo na Limskome zaljevu. Na taj će se način prigodno obilježiti 60 godina od snimanja ovog kultnog filma za potrebe kojeg je tada na Limu bilo izgrađeno cijelo vikinško naselje. Projekcija filma je besplatna i održat će se na rivi Limskoga zaljeva, 17.7. u 21 sat.

U posebnom ambijentu Lima ovog će se ljeta moći uživati i kroz tematske likovne radionice koje će voditi magistrica likovne umjetnosti Anita Pilat, i to u dva termina – 24.7. u 18:30 sati i 4.9. u 18:00 sati. U cijeni od 25 € sudionike očekuje radionica vođenog slikanja na platnu, a slikat će se pejzaži za koje je inspiracija upravo Limski zaljev. Uz slikanje, sudionike očekuju i degustacije lokalnih vina, a za sudjelovanje su potrebne prethodne rezervacije na info@visitkanfanar.hr.

No, da Lim ne inspirira samo na rivi, pokazat će i vođene interpretativne šetnje tematskom stazom „Energija“ kojima će se istražiti dio obale Limskoga zaljeva. U sklopu Ljeta na Limu održat će se dvije vođene šetnje ovom 2,2 km dugom kružnom stazom, a vodit će ih certificirane interpretatorice baštine. Sudjelovanje je besplatno, a termini su planirani za 2.8. u 19 sati i 14.8. u 19 sati.

Pred sam kraj ljetnih avantura na Limu, predstavit će se i doživljaj „Piknik na brodu“ gdje goste očekuje vožnja brodom Limskim zaljevom praćena prigodnom glazbenom animacijom i degustacijama lokalnih i morskih delicija iz ovih krajeva. Za sudjelovanje na ovom nesvakidašnjem „plutajućem“ pikniku potrebne su rezervacije i karte koje se mogu kupiti na platformi To Do In Istria, na stranici www.todoinistria.com

Prvi ovosezonski „Piknik na Limu“ održat će se 28.8. u 19 sati, dok je drugi termin rezerviran za 11.9. u 18:30 sati, kada i završava „Ljeto na Limu“.

Sve sudionike programa „Ljeta na Limu“ očekuje i posebna pogodnost, i to u obliku čak 20% popusta na atraktivne izlete havajskim kanuom koje na Limu organizira Argo adventure (www.argo-adventure.hr), uz prethodnu najavu i dogovor s voditeljima ovih jedinstvenih tura putem kontakata navedenih na njihovim internet stranicama.

Da su organizatori brinuli o održivosti u svim segmentima, govori i zanimljivost da su plakati s najavom događanja tiskani u minimalnim količinama, a većina se promocije odvija digitalnim kanalima. Plakati koji su tiskani izrađeni su na ručno rađenom papiru od recikliranih materijala, što predstavlja nov i inovativan koncept u promociji. Kako bi se poštivale specifičnosti prostora kojega treba posebno čuvati s obzirom na zaštićenu floru i faunu, broj je sudionika za sva događanja ograničen te su stoga potrebne prethodne prijave. Više informacija o svim programima dostupno je na Internet stranicama turističkih zajednica – www.visitkanfanar.hr i www.infovrsar.com, kao i na društvenim mrežama.

Kreirano: srijeda, 10. srpnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.