Marunada Liganj 2023: Kiša ne može zaustaviti slavlje

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi, Marunada Liganj 2023. nastavlja se s punim programom, uključujući glazbu, sport i naravno, marune.

Marunada Liganj 2023: Kiša ne može zaustaviti slavlje
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Marunada Liganj, jedna od najvećih gastro manifestacija na Kvarneru, ulazi u svoj posljednji vikend. Unatoč vremenskim neprilikama i lošoj prognozi za ovaj vikend, Lovranci se drže one njihove stare “Krepat ma ne molat”. Program će se održati kako je i najavljeno zahvaljujući Društvenom domu pa će i posjetitelji imati krov nad glavom.
U subotu nas tijekom poslijepodneva zabavljaju i zagrijavaju Trio Swing. Predvečer će atmosferu dodatno užariti Trio Vox kako bi sve bilo spremno za najveću “štalu” na Liburniji uz nezaobilazne Gustafe. Nedjeljno poslijepodne rezervirano je za Duška Jeličića i njegovu Bonacu a ovogodišnju će Marunadu, barem u glazbenom smislu, zatvoriti Dejan Jedretić.

Oba dana posjetitelji će moći razgledati Etno izložbu u organizaciji Udruge “Ognjišće”. Subota i nedjelja rezervirani su za “sportsku” Marunadu. U subotu ujutro kreće planinarski pohod u organizaciji PD “Knezgrad” Lovran. Gotovo 50 prijavljenih planinara prošetat će našim šumama i upoznati ljepotu Lovranšćine. Nedjelja je rezervirana za biciklijadu “Giro di Marunada” u organizaciji BBK “Marun” Lovran.

Za nedjelju je organizirana i vođena šetnja poučnom stazom “Maruna” sa stručnim vodičem. Krošnje stoljetnih maruna svakako će ublažiti kišu koja se najavljuje pa nemojte odustati i dođite, možda čujete nešto novo.

Povrh svega ovoga, nećete ostati ni gladni ni žedni jer je osigurana dobra gastro ponuda a neće ni nedostajati lovranskih maruna koji su ove godine odlično urodili.

Nažalost, ni posljednje izdanje novog edukativnog gastro - glazbenog programa Secrets of Lovran - Marunada edition neće se održati jer su vremenske prilike previše nestabilne. No, ne žalostite se jer iz ureda TZ općine Lovran javljaju kako je ovaj program pun pogodak i s obzirom na velik interes za istim obećaju da je prvo sljedeće izdanje na redu već na proljeće u travnju u sklopu Festivala šparuga.

Kreirano: petak, 27. listopada, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.