Opatija - mjesec ljubavi i 180 godina turizma | Karlobag.eu

Opatija se u veljači pretvara u raj za zaljubljene, slaveći mjesec ljubavi s brojnim događanjima. Grad bogate povijesti i turističke tradicije, ovog mjeseca postaje omiljeno odredište parova, ističući se svojom jedinstvenom ponudom.

Opatija - mjesec ljubavi i 180 godina turizma | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

U srcu zime, Opatija se preobražava u utočište za zaljubljene, postajući magično mjesto gdje ljubav cvjeta u svakom kutku. Poznata kao jedna od destinacija koja oduzima dah svojom ljepotom i atmosferom, Opatija u veljači postaje poprište romantičnih priča, rivalizirajući s poznatim europskim gradovima poput Venecije, Pariza i Rima. Ovaj dragulj Jadrana magnet je za parove željne stvaranja nezaboravnih uspomena, zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji prirodne ljepote i kultiviranog šarma.

Veljača u Opatiji znači prelazak iz zimske čarolije Adventa i veselja karnevala u mirnije, ali jednako čarobno razdoblje posvećeno ljubavi. Gradski parkovi, sa svojim tajnim stazama, postaju pozornice za intimne trenutke, dok šetnica uz more i večernje nebo ispunjeno zvijezdama kreiraju atmosferu iz snova. Romantična atmosfera je dodatno pojačana stotinama simbola ljubavi rasprostranjenih po cijelom gradu, od srca do ljubavnih poruka, koje pozivaju na izražavanje osjećaja.

Lokacije koje mame za fotografiranje postaju vječni spomenici ljubavi, pružajući parovima priliku da zabilježe svoje trenutke sreće. Šetajući kroz perivoje Opatije, zaljubljeni parovi mogu osjetiti duh prošlih vremena, kada su se uz šum valova rodile mnoge legendarne ljubavne priče. Opatija u veljači nije samo odredište; ona je pozivnica za istraživanje dubine vlastitih emocija, uz obećanje da će svaki kutak grada biti svjedokom ljubavnih epizoda koje će se pamtiti zauvijek.

Početci turizma u Opatiji ispisani su stranicama ljubavne priče koja seže sve do sredine 19. stoljeća. Iginio Scarpa, ugledni poduzetnik, odabrao je ovu idiličnu lokaciju za izgradnju Ville Angioline u čast svoje voljene supruge, čime je ne samo odavao počast svojoj ljubavi, već je i nehotice postavio temelje za razvoj turizma u Opatiji. Ova povijesna građevina, simbol ljubavi i početak opatijskog turizma, obilježava 180 godina od svog postanka, što Opatiju čini prapovijesnim mjestom turističkog gostoprimstva u Hrvatskoj.

U veljači, mjesecu posvećenom ljubavi, Opatija se transformira u mjesto gdje se ljubav slavi na svakom koraku, s raznovrsnim događanjima koja kulminiraju koncertom Enija Jurišića i Vjeka Ključarića na Valentinovo. Njihove melodije, prepune emocija i poznatih ljubavnih balada, osvojit će srca posjetitelja i stvoriti nezaboravnu atmosferu u Centru Gervais.

Osim glazbenih doživljaja, Opatija nudi i bogatstvo gastronomskih užitaka, spa & wellness doživljaja te spoj mora i planina, koji zajedno stvaraju savršenu kulisu za romantičan odmor. Opatijski hotelijeri i ugostitelji pripremili su posebne ponude koje će biti dostupne tijekom cijelog veljače, s fokusom na dane oko Valentinova, dodatno naglašavajući romantičnu atmosferu grada.

Europska destinacija par excellence, Opatija je prepoznata od strane European Best Destinations kao jedna od najromantičnijih destinacija u Europi, stavljajući je u isti rang s Venecijom, Parizom, Rimom i drugim romantičnim metropolama. Ova čast potvrđuje da je ljubav duboko ukorijenjena u samu bit Opatije, čineći je inspirativnom destinacijom za sve zaljubljene.

Direktorica Turističke zajednice grada Opatija, Suzi Petričić, ističe da Opatija zrači romantikom tijekom cijele godine, ali da je veljača, s njenim posebnim događanjima i ponudama, idealno vrijeme za posjet parova koji žele proslaviti ljubav. Opatija, s njenim prigodno uređenim gradskim okruženjem, atraktivnim programima i ponudama, osigurava nezaboravno iskustvo za sve koji traže romantično utočište.

Kreirano: petak, 09. veljače, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.