Predstavljanje aktivnosti zagrebačkih srednjoškolaca u sklopu Škole i zajednice uz podršku Grada Zagreba | Karlobag.eu

Učenici zagrebačkih srednjih škola prezentirali su svoje istraživanje na temu osobnih sloboda, ljudskih prava, zdravlja, urbanizma i kvalitete života, uz prisustvo gradonačelnika Tomislava Tomaševića i zamjenika

Predstavljanje aktivnosti zagrebačkih srednjoškolaca u sklopu Škole i zajednice uz podršku Grada Zagreba | Karlobag.eu
Photo by: zagreb.hr/ zagreb.hr

Zagrebački srednjoškolci koji sudjeluju u fakultativnom predmetu Škola i zajednica (ŠiZ) danas su u Gradskoj skupštini izložili svoje aktivnosti i rezultate istraživanja na raznim temama poput osobnih sloboda, ljudskih prava, društvene jednakosti, demokracije, civilnog društva, zdravlja, fizičke aktivnosti, sporta, urbanizma, prometa i okoliša te kvalitete života u školi.

Događanju su prisustvovali zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet. Svatko od njih je saslušao rezultate i prijedloge unutar jednog od četiri tematska bloka.

Gradonačelnik Tomašević istaknuo je da Grad nastavlja podržavati ovaj važan projekt te je izrazio zadovoljstvo što program, kao i program Zajednica aktivnih građana, kontinuirano raste u broju nastavnika i učenika. „Nadam se da ćete jednog dana sjediti u ovim klupama kao zastupnici, a možda i kao gradonačelnici Zagreba, s obzirom na vaš interes za duboku analizu problema i predlaganje rješenja," poručio je gradonačelnik. Također, zahvalio je učenicima na obrađenim temama koje su važne za zajednicu i Grad Zagreb, kao i njihovim mentorima za preneseno znanje i vještine.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec naglasila je da ŠiZ potiče mlade da se angažiraju u zajednici. Posebno je istaknula pažnju posvećenu vršnjačkom nasilju, naglašavajući važnost škola kao sigurnih mjesta za druženje i stjecanje iskustava ključnih za sretno i tolerantno društvo.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet čestitao je učenicima na temeljitosti i entuzijazmu u radu na istraživanjima, posebno ističući interes za teme urbanizma i zaštite okoliša.

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović pohvalio je učenike za učenje razmišljanja, istraživanja tema te donošenja odluka i zaključaka, naglašavajući važnost tih vještina za svijetlu budućnost grada i zemlje.

Ove godine, ŠiZ je organiziran u 70 srednjih škola s oko 1 500 učenika drugih i trećih razreda. Predmet se provodi u tri županije: Gradu Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Od iduće godine, srednjoškolci iz Istarske županije također će imati priliku pohađati ŠiZ. Grad Zagreb pokriva troškove edukacije nastavnika i njihove plaće, a svakoj od 69 skupina ŠiZ-a ove školske godine osigurano je 663 eura za aktivnosti, uz nastavak financijske podrške i sljedeće godine.

Kreirano: petak, 07. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.