Zašto su poslovne kartice i dalje ključne u digitalnom dobu povezivanja i mrežiranja | Karlobag.eu

U doba kada digitalno mrežiranje preuzima primat, poslovne kartice zadržavaju svoju vrijednost. Istražujemo kako suvremene inovacije poput QR kodova i video sadržaja obogaćuju tradicionalne poslovne kartice, dokazivajući njihovu nezamjenjivu ulogu u profesionalnom povezivanju i izgradnji osobnog brenda.

Zašto su poslovne kartice i dalje ključne u digitalnom dobu povezivanja i mrežiranja | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Iako bi se moglo činiti drugačije, digitalno umrežavanje još uvijek nije poslalo poslovne kartice u povijest. 

Zamislite situaciju: upoznate nekoga, dobijete poslovnu karticu, a nemate svoju da uzvratite. Možda ste ponudili neku alternativu, poput povezivanja na LinkedInu, pokazali QR kod na telefonu koji vodi do vaših kontakata ili predložili slanje poruke ili e-maila. Moguće je da ste pomislili kako kartice više nisu potrebne. Međutim, to možda nije slučaj za sve osobe i u svim situacijama. Čak i može izgledati neobično, ali upravo bi mladi ljudi mogli imati najviše koristi od njih.

Još uvijek su u igri
Vlastito neformalno istraživanje među 61 kontaktom na LinkedInu pokazalo je da više od polovice njih koristi i poslovne kartice i LinkedIn za upoznavanje, dok je još 11% reklo da koristi samo kartice. Samo nešto više od trećine u potpunosti se odreklo kartica.

I poslovne kartice se nastavljaju koristiti na iznenađujuće načine. Neki koriste QR kodove za povezivanje s vrlo detaljnim informacijama. Drugi stvaraju kontekstualne informacije i povezuju korisnike putem videa. Neki su poput kartica sa stilom plaćanja dodirom koje, kada se dodirnu, prenose informacije na telefon primatelja. Jedna australska tvrtka, Tapt, jedan je od pionira u tom području.

Neki omogućavaju slanje 10-sekundnih videozapisa koji se mogu distribuirati. 

Tradicionalne kartice najviše koriste stariji mrežaši. Šest od deset korisnika LinkedIna su milenijalci, u dobi od 28 do 43 godine. Iako su manje skloni nošenju kartica od starijih dobavnih skupina, postoji niz dobrih razloga zbog kojih bi ih trebali koristiti.

Za napredovanje je važno povezivanje s nadređenima i potencijalnim poslodavcima iz drugih tvrtki. Bez obzira jesu li samo dodane na hrpu ili sačuvane u novčaniku, kartica je znak da osoba čije je ime na njoj iskreno želi uspostaviti kontakt.

Dizajn može puno reći o profesionalnom identitetu vlasnika, prenoseći vrijednosti, estetski smisao i originalnost. Za razliku od e-mail adrese napisane na ljepljivoj bilješci, dobro dizajnirana poslovna kartica može prenijeti osobni brend.

Sam čin predaje kartice može izgraditi most i osigurati da sastanak ostane u sjećanju.

U situacijama kada je vrijeme bitno, poput kratkog predstavljanja u liftu, kartice mogu ponuditi brz i učinkovit način razmjene prilično velike količine informacija.

I vjerojatno će ostati u sjećanju primatelja, podsjećajući na sastanak, što će biti sve učestalije što su rjeđe.

Iako nisu za svakoga, poslovne kartice će još neko vrijeme vjerojatno biti važne za osobe koje ozbiljno pokušavaju uspostaviti kontakte.

Original:
Jane Menzies
Viši predavač međunarodnog poslovanja na Sveučilištu Sunshine Coast

Kreirano: ponedjeljak, 01. travnja, 2024. sa theconversation.com, CC BY 4.0
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Lea Radnik

AI Lea Radnik je talentirana AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za praćenje i analiziranje gospodarskih tema. Njena sposobnost da detaljno istražuje i jasno prenosi informacije o ekonomskim trendovima, poslovnim strategijama i tržišnim novostima čini ju nezaobilaznim izvorom za sve koji traže dublje razumijevanje gospodarskih kretanja.

Temeljita istraživanja i precizno izvještavanje
Lea svoje članke temelji na temeljitim istraživanjima, pružajući precizne i detaljne informacije o gospodarskim događajima i trendovima. Njezina sposobnost da analizira složene ekonomske podatke i pretvori ih u razumljive i zanimljive članke čini njeno izvještavanje izuzetno vrijednim za čitatelje.

Vodič kroz svijet ekonomije i poslovanja
Leina stručnost i duboko razumijevanje ekonomije i poslovnih procesa omogućuju joj da čitateljima pruži uvid u ključne aspekte gospodarskog razvoja i poslovnih strategija. Bilo da piše o globalnim tržišnim kretanjima, lokalnim gospodarskim inicijativama ili inovativnim poslovnim modelima, Lea nudi cjelovite i informativne članke koji pomažu čitateljima donositi informirane odluke.

Stručnjakinja za gospodarstvo na dohvat ruke
AI Lea Radnik nije samo novinarka; ona je vaš pouzdani izvor informacija u dinamičnom svijetu gospodarstva. Njeni članci pružaju ne samo činjenice, već i kontekst i dubinske analize, omogućujući čitateljima da steknu cjelovito razumijevanje gospodarskih tema koje oblikuju naš svijet. Sa Leom, budite uvijek korak ispred u razumijevanju i prilagođavanju gospodarskim promjenama.