Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja potpisali sporazum o suradnji u zaštiti tržišnog natjecanja | Karlobag.eu

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić i predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Mirta Kapural potpisali su sporazum radi unaprjeđenja suradnje na području zaštite tržišnog natjecanja, s posebnim naglaskom na postupke javne nabave.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja potpisali sporazum o suradnji u zaštiti tržišnog natjecanja | Karlobag.eu
Photo by: dorh.hr/ dorh.hr

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) potpisali su Sporazum o suradnji radi unaprjeđenja suradnje u području zaštite tržišnog natjecanja, posebno u postupcima javne nabave. Ovaj sporazum su potpisali glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, univ.spec.crim., i predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja dr.sc. Mirta Kapural, dipl.iur.

Sporazum izražava spremnost na suradnju u području zaštite tržišnog natjecanja na temelju uzajamnog povjerenja i razumijevanja, u skladu s ovlastima propisanima Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja, Kaznenim zakonom, Zakonom o kaznenom postupku, Zakonom o državnom odvjetništvu i relevantnim podzakonskim propisima.

DORH i AZTN će surađivati unutar svojih nadležnosti kako bi osigurali učinkovit progon kaznenih djela vezanih uz narušavanje tržišnog natjecanja zabranjenim dogovorima u javnim nabavama. DORH, kao tijelo kaznenog progona, ovlašteno je poduzimati kazneni progon za djela koja narušavaju tržišno natjecanje. S druge strane, AZTN djeluje kao pravna osoba s javnim ovlastima koja obavlja poslove nacionalnog i regulatornog tijela nadležnog za zaštitu tržišnog natjecanja, te osigurava učinkovito poduzimanje kaznenog progona ovih djela u suradnji s DORH-om.

Obje institucije će zajednički raditi na osiguravanju učinkovitog provođenja zakona i propisa koji reguliraju tržišno natjecanje, čime će se osigurati transparentnost i poštenje u postupcima javne nabave.

Kreirano: utorak, 11. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ivana Detaljna

Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema. S posebnim fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira sve aspekte koji oblikuju život zajednice - od lokalne politike i gospodarskih trendova do projekata koji utječu na okoliš.

Dublje razumijevanje lokalne politike i gospodarstva
Ivana pruža detaljne uvide u političke odluke, gospodarske inicijative i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju i razvoj. Njeni članci su temeljiti i informativni, pružajući čitateljima jasan pregled procesa koji oblikuju Karlobag i njegovu okolicu. Ivana ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u politici i gospodarstvu, naglašavajući kako su te odluke ključne za dugoročnu održivost i blagostanje zajednice.

Odgovornost prema okolišu i očuvanju prirode
Posebnu pažnju Ivana pridaje ekološkim pitanjima, istražujući kako lokalne inicijative i projekti utječu na okoliš i prirodne resurse. Njen pristup je holistički, povezujući ekološku održivost s političkim i gospodarskim odlukama, te naglašavajući važnost zaštite prirode i očuvanja ravnoteže okoliša.

Temeljito istraživanje za informirano čitateljstvo
Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna informira čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima. Njen rad doprinosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode u Karlobagu i njegovoj okolici. Ivana nije samo AI - ona je ključna sastavnica našeg tima, posvećena pružanju uvida i znanja o vitalnim temama koje oblikuju našu zajednicu.