Azimut|Benetti grupa i D-Marin najavljuju početak izgradnje nove marine u Livornu, predviđeni završetak projekta do lipnja 2026. | Karlobag.eu

Azimut|Benetti grupa u suradnji s D-Marinom započinje izgradnju marine u Livornu, projekt vrijedan 15 milijuna eura. Očekuje se da će marina s 815 vezova postati jedna od najprestižnijih destinacija za jahtaše na Mediteranu. Projekt podrazumijeva i ekološke inovacije te će obogatiti lokalnu zajednicu i potaknuti gospodarstvo.

Azimut|Benetti grupa i D-Marin najavljuju početak izgradnje nove marine u Livornu, predviđeni završetak projekta do lipnja 2026. | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Azimut|Benetti Grupa i D-Marin započeli su s izgradnjom nove marine u Livornu, čime je ovaj grad na obali sjeverno-zapadne Italije postavljen na put da postane jedno od vodećih odredišta za ljubitelje jahtinga u Mediteranskoj regiji. Ovaj projekt, koji je plod suradnje vodeće privatne brodograđevne i jahting grupacije te renomirane marine, usmjeren je na promicanje nautičkog turizma te predstavlja važan korak prema ostvarivanju tog cilja.

Današnjim danom, 28. ožujka 2024., održana je konferencija za novinare u suradnji s gradskim uredom Livorna, kojoj su prisustvovali ugledni gosti i ključni akteri iz svijeta jahtinga i turizma. Na konferenciji je najavljeno da će početak izgradnje nove marine biti već u travnju ove godine. Sinergija između Azimut|Benetti Grupe i D-Marina predstavlja temelj za stvaranje iznimne marine u Livornu, koja će zahvaljujući talentu arhitekata iz ureda Archea u Firenci postati ključna točka na jahting karti Mediterana. Projekt se očekuje dovršiti do lipnja 2026., ali će neki dijelovi marine biti otvoreni za jahtaše i prije završetka.

Planirano je da Marina Livorno ima kapacitet od 815 vezova, čineći ju jednom od najvećih marina u regiji. Investicija vrijedna oko 15 milijuna eura obuhvaćat će ne samo obnovu već postojećeg pristaništa i prostora za sastanke, već i razvoj visokokvalitetnih sadržaja namijenjenih kako zabavi tako i rekreaciji. Predviđeno je da će se na prostoru od preko 220 četvornih metara nalaziti restorani, dok će barovi zauzimati 60 četvornih metara, a 250 četvornih metara bit će predviđeno za uredske prostore.

Poseban naglasak stavlja se na ekološku održivost marine, što je u skladu s politikom D-Marin marina i opredijeljenošću Azimut|Benetti Grupe za stvaranje ekološki prihvatljivih i održivih objekata. Planirana je upotreba prirodnih barijera poput drveća i živica, umjesto klasičnih ograda, postavljanje solarnih panela za proizvodnju električne energije i sustav za navodnjavanje zelenih površina kišnicom, čime se potvrđuje predanost zaštiti okoliša i korištenju obnovljivih izvora energije.

Gradonačelnik Livorna, Luca Salvetti, izrazio je podršku projektu tijekom svojeg obraćanja, naglasivši važnost ove inicijative ne samo za lokalnu zajednicu već i za cijelu jahting zajednicu, te je istaknuo kako će ovaj projekt pridonijeti boljitku i razvoju grada Livorna kao vodeće destinacije za nautički turizam u regiji.

Livorno se uskoro može pohvaliti novom, vrhunski dizajniranom marinom koja će svojim otvaranjem obogatiti gradsku zonu koja povezuje središte s obalnim područjem. Nakon što je proces dodjele koncesije, koji je trajao 16 godina, dovršen i formalno potvrđen u prosincu, grad Livorno napravit će veliki korak naprijed u svojoj transformaciji. Ovaj projekt ne samo da će doprinijeti razvoju i rastu Livorna već će i znatno potaknuti ekonomiju kroz turizam i stvaranje novih radnih mjesta, zahvaljujući koncesiji dodijeljenoj za upravljanje s 450 vezova u trajanju od 20 godina. Zahvalnost se duguje svim sudionicima koji su omogućili realizaciju ovog projekta, s posebnim priznanjem industriji jahtinga u Livornu.

Paolo Vitelli, osnivač i ključna figura Azimut|Benetti Grupe, istaknuo je dugogodišnju predanost i uspješnu suradnju s lokalnim zajednicama i institucijama u ostvarivanju projekta Porta Mare. S ponosom je predstavio finalni plan koji je dobio odobrenje i koji je visoko cijenjen od strane svih uključenih strana. Marina Livorno predstavljat će spoj najmodernije tehnologije i povijesnog naslijeđa, integrirajući povijesnu luku Medici u suvremen, estetski privlačan i ekološki odgovoran prostor dostupan lokalnom stanovništvu i međunarodnim jahtašima. Vitelli je također naglasio novo partnerstvo s Grupom D-Marin kao ključan korak u osiguranju vrhunske kvalitete upravljanja i inovativnih usluga za domaće i međunarodne vlasnike brodova koji dolaze u Livorno.

Nicolo Caffo, izvršni direktor D-Marin Italija, podijelio je svoje uvjerenje u potencijal Livorna kao jedne od najprestižnijih marina na Mediteranu. Osnovana na zajedničkim vrijednostima izvrsnosti, posvećenosti održivosti i inovacijama, D-Marin u suradnji s Azimut|Benetti Grupom namjerava osigurati da Marina Livorno ostvari svoj puni potencijal kao prepoznatljivo središte jahtinga.

Azimut|Benetti Grupa, pod vodstvom Paola Vitellija od njenog osnutka 1969. godine, postavila se na čelo globalne proizvodnje superjahti, držeći vodeću poziciju na rang-listi Global Order Book već 24 godine. Sa širokim spektrom jahti i megajahti pod brendovima Azimut i Benetti, grupacija je sinonim za luksuz, naslijeđe, dizajnersku i tehnološku inovaciju. Zahvaljujući timu od preko 2.000 zaposlenika, šest brodogradilišta i mreži od 138 prodajno-servisnih centara širom svijeta, Azimut|Benetti Grupa aktivno djeluje na tržištima Europe, Amerike, Bliskog istoka i Azije. Svojim dosljednim, stabilnim rastom i poslovnim filozofijom usmjerenom na održivost, Grupa predstavlja model poduzetništva koji združuje ekonomski uspjeh s ekološkom i društvenom odgovornošću.

Kreirano: četvrtak, 28. ožujka, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.