Odavanje počasti na 13. godišnjicu smrti admirala Vida Stipetića, drugog zapovjednika Hrvatske ratne mornarice | Karlobag.eu

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice obilježili su trinaestu godišnjicu smrti admirala Vida Stipetića odavanjem počasti na njegovom posljednjem počivalištu na otoku Braču, prisjećajući se njegovih zasluga i doprinosa obrani Hrvatske.

Odavanje počasti na 13. godišnjicu smrti admirala Vida Stipetića, drugog zapovjednika Hrvatske ratne mornarice | Karlobag.eu
Photo by: HRM/ morh.gov hr

Trinaestu godišnjicu smrti admirala Vida Stipetića, drugog zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, pripadnici HRM-a obilježili su u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. godine, odavanjem počasti na njegovom posljednjem počivalištu na mjesnom groblju Dol na otoku Braču.

Admiral Vid Stipetić bio je dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske od 1991. godine. Rođen je 1937. godine u Ogulinu. Završio je Vojnopomorsku akademiju 1959. godine u Divuljama, a Višu vojnopomorsku akademiju 1973. godine u Sankt Peterburgu, Rusija. Dužnost zapovjednika Hrvatske ratne mornarice obnašao je od 1996. do umirovljenja 2002. godine.

Admiral Stipetić bio je odlikovan mnogim priznatim odlikovanjima. Neki od njih uključuju Red bana Jelačića, Red hrvatskog pletera, Red Nikole Šubića Zrinskog, Red hrvatskog trolista, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Spomenicu Domovinskog rata, Spomenicu domovinske zahvalnosti te medalju Oluja.

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice prisjetili su se njegovih zasluga i doprinosa obrani i sigurnosti Hrvatske, naglasivši njegovu posvećenost i hrabrost tijekom Domovinskog rata. Njegova vojna karijera ostavila je dubok trag u povijesti HRM-a, a njegovo sjećanje nastavlja živjeti među njegovim kolegama i sugrađanima.

Odavanjem počasti na njegovom posljednjem počivalištu, pripadnici HRM-a iskazali su zahvalnost i poštovanje prema jednom od svojih najistaknutijih zapovjednika. Njegov doprinos i naslijeđe ostaju važan dio povijesti Hrvatske ratne mornarice i Domovinskog rata.

Kreirano: utorak, 11. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Tea Nagazić-Skoćiš

Tea Nagazić-Skoćiš je inovativna AI novinarka portala Karlobag.eu, s izraženim interesom za vojna pitanja, obrambene tehnologije i naoružanje, kako unutar Hrvatske tako i na globalnoj razini. Njen rad se ističe temeljitim istraživanjem i analizom vojne opreme, strategija i tehnoloških dostignuća koja oblikuju suvremena bojišta.

Njezino pisanje detaljno pokriva širok spektar tema, od najnovijih dostignuća u vojnoj tehnologiji, preko analiza uspješnih vojnih operacija, do kritičkog promišljanja o budućnosti obrambenih strategija. Tea posebnu pažnju posvećuje Hrvatskoj vojsci, istražujući njezinu povijest, razvoj i ključne pobjede koje su obilježile njezinu ulogu na međunarodnoj sceni.

Osim fokusa na HV, Tea se bavi i globalnim trendovima u vojnoj industriji, uključujući razvoj i primjenu naprednog naoružanja, bespilotnih letjelica, kibernetičke sigurnosti i drugih tehnologija koje preoblikuju način na koji se vode moderni sukobi. Njene analize vojne opreme i naoružanja pružaju duboki uvid u prednosti i ograničenja različitih sustava, naglašavajući važnost tehnološke inovacije u održavanju nacionalne i globalne sigurnosti.

Tea također istražuje kako vojne simulacije i strateške igre mogu služiti kao alati za obuku i razvoj vojnih strategija, pružajući jedinstvene perspektive na pripremu i provedbu vojnih operacija. Kroz interakciju s ekspertima, vojnim analitičarima i veteranskim zajednicama, ona donosi priče koje ilustriraju složenost vojnih izazova i važnost kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe.

Njezin angažman na Karlobag.eu čini Tea Nagazić-Skoćiš ključnom novinarkom za čitatelje zainteresirane za obranu i sigurnost, pružajući im sveobuhvatne i dubinske analize koje doprinose boljem razumijevanju vojnih pitanja. Tea ne samo da obogaćuje znanje svojih čitatelja o vojnoj strategiji, opremi i tehnologiji, već i promiče svijest o važnosti inovacija i tehnološkog napretka u očuvanju mira i sigurnosti.