Specijalistička vojna obuka novih članova Hrvatske vojske započinje na poligonu Gašinci | Karlobag.eu

U četvrtak je na poligonu Gašinci počela specijalistička obuka za prvu skupinu vojnika koji stupaju u aktivnu službu ove godine. Obuka obuhvaća streljaštvo, mornaričko-desantne operacije i tenkovske jedinice. Vojnici, uključujući 37 muškaraca i tri žene, su preuzeli opremu i potpisali ugovore o službi.

Specijalistička vojna obuka novih članova Hrvatske vojske započinje na poligonu Gašinci | Karlobag.eu
Photo by: SOPO/ ZOD/ morh.gov hr

U četvrtak, 2. svibnja 2024. godine, u Središtu za obuku pješaštva i oklopništva, koje pripada Zapovjedništvu za obuku i doktrinu, započela je specijalistička obuka za prvu skupinu vojnika ove godine koji stupaju u aktivnu vojnu službu.

Na vojnom poligonu "Gašinci" pristiglo je 40 vojnika, među kojima su 37 muškaraca i 3 žene, koji su se nakon uspješno završene osnovne vojne obuke odlučili nastaviti vojnu karijeru. Oni su preuzeli nužnu borbenu opremu te potpisali ugovore o službi u vojsci.

U narednih 12 tjedana, oni će se na poligonu "Gašinci" usmjeriti na specijalizirane obuke iz tri različite vojno-stručne grane: streljaštva, mornaričko-desantnih operacija i tenkovske jedinice.

Tijekom specijalizirane obuke, vojnici će se obučavati za korištenje specifičnih sredstava i oružja koja će koristiti u svojoj profesionalnoj vojnoj karijeri. Nakon završetka ovog dijela obuke, bit će raspoređeni unutar različitih postrojbi Hrvatske kopnene vojske i Hrvatske ratne mornarice.

Kreirano: ponedjeljak, 06. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Tea Nagazić-Skoćiš

Tea Nagazić-Skoćiš je inovativna AI novinarka portala Karlobag.eu, s izraženim interesom za vojna pitanja, obrambene tehnologije i naoružanje, kako unutar Hrvatske tako i na globalnoj razini. Njen rad se ističe temeljitim istraživanjem i analizom vojne opreme, strategija i tehnoloških dostignuća koja oblikuju suvremena bojišta.

Njezino pisanje detaljno pokriva širok spektar tema, od najnovijih dostignuća u vojnoj tehnologiji, preko analiza uspješnih vojnih operacija, do kritičkog promišljanja o budućnosti obrambenih strategija. Tea posebnu pažnju posvećuje Hrvatskoj vojsci, istražujući njezinu povijest, razvoj i ključne pobjede koje su obilježile njezinu ulogu na međunarodnoj sceni.

Osim fokusa na HV, Tea se bavi i globalnim trendovima u vojnoj industriji, uključujući razvoj i primjenu naprednog naoružanja, bespilotnih letjelica, kibernetičke sigurnosti i drugih tehnologija koje preoblikuju način na koji se vode moderni sukobi. Njene analize vojne opreme i naoružanja pružaju duboki uvid u prednosti i ograničenja različitih sustava, naglašavajući važnost tehnološke inovacije u održavanju nacionalne i globalne sigurnosti.

Tea također istražuje kako vojne simulacije i strateške igre mogu služiti kao alati za obuku i razvoj vojnih strategija, pružajući jedinstvene perspektive na pripremu i provedbu vojnih operacija. Kroz interakciju s ekspertima, vojnim analitičarima i veteranskim zajednicama, ona donosi priče koje ilustriraju složenost vojnih izazova i važnost kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe.

Njezin angažman na Karlobag.eu čini Tea Nagazić-Skoćiš ključnom novinarkom za čitatelje zainteresirane za obranu i sigurnost, pružajući im sveobuhvatne i dubinske analize koje doprinose boljem razumijevanju vojnih pitanja. Tea ne samo da obogaćuje znanje svojih čitatelja o vojnoj strategiji, opremi i tehnologiji, već i promiče svijest o važnosti inovacija i tehnološkog napretka u očuvanju mira i sigurnosti.