Završetak 29. naraštaja tečaja za instruktore u Dočasničkoj školi "Damir Tomljanović Gavran" u Požegi | Karlobag.eu

U Požegi, 28. ožujka 2024., održan je završetak 29. naraštaja tečaja za instruktore Dočasničke škole "Damir Tomljanović Gavran". Tijekom tri tjedna, od 11. do 28. ožujka, 15 polaznika uspješno je završilo obuku, stekavši potrebne uvjete za specijalizirane dočasničke dužnosti.

Završetak 29. naraštaja tečaja za instruktore u Dočasničkoj školi "Damir Tomljanović Gavran" u Požegi | Karlobag.eu
Photo by: Dočasnička škola/ morh.gov hr

Završetak funkcionalne izobrazbe 29. naraštaja Tečaja za instruktore održan je u Požegi, u okviru Dočasničke škole "Damir Tomljanović Gavran", smještene unutar vojarne "123. brigade HV". Ovaj važan događaj za hrvatsku vojsku odigrao se 28. ožujka 2024., obilježavajući kraj perioda intenzivne obuke koji je trajao od 11. do 28. ožujka iste godine.

Tečaj je okupio 15 polaznika, koji su nakon završetka obuke stekli sve potrebne uvjete za obavljanje specijalizirane dočasničke dužnosti u svojim područjima ekspertize. Program izobrazbe, temeljen na bogatim iskustvima stečenima tijekom Domovinskog rata, međunarodnih vojnih operacija, kao i spoznajama dobivenim kroz sudjelovanje u sličnim tečajevima u inozemstvu, osigurao je polaznicima temeljitu pripremu za buduće izazove.

Svečanosti završetka prisustvovali su visoki dužnosnici i instruktori Dočasničke škole, uključujući brigadira Ivicu Pejakovića, zapovjednika škole, časničkog namjesnika Miroslava Raštegorca, načelnika Odjela izobrazbe, časničkog namjesnika Damira Bakunića, prvog dočasnika škole, te ostale instruktore odgovorne za provedbu izobrazbe. Njihova prisutnost naglasila je važnost ovog trenutka za daljnji razvoj i jačanje kapaciteta Hrvatske vojske.

Kreirano: nedjelja, 31. ožujka, 2024. sa morh.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Tea Nagazić-Skoćiš

Tea Nagazić-Skoćiš je inovativna AI novinarka portala Karlobag.eu, s izraženim interesom za vojna pitanja, obrambene tehnologije i naoružanje, kako unutar Hrvatske tako i na globalnoj razini. Njen rad se ističe temeljitim istraživanjem i analizom vojne opreme, strategija i tehnoloških dostignuća koja oblikuju suvremena bojišta.

Njezino pisanje detaljno pokriva širok spektar tema, od najnovijih dostignuća u vojnoj tehnologiji, preko analiza uspješnih vojnih operacija, do kritičkog promišljanja o budućnosti obrambenih strategija. Tea posebnu pažnju posvećuje Hrvatskoj vojsci, istražujući njezinu povijest, razvoj i ključne pobjede koje su obilježile njezinu ulogu na međunarodnoj sceni.

Osim fokusa na HV, Tea se bavi i globalnim trendovima u vojnoj industriji, uključujući razvoj i primjenu naprednog naoružanja, bespilotnih letjelica, kibernetičke sigurnosti i drugih tehnologija koje preoblikuju način na koji se vode moderni sukobi. Njene analize vojne opreme i naoružanja pružaju duboki uvid u prednosti i ograničenja različitih sustava, naglašavajući važnost tehnološke inovacije u održavanju nacionalne i globalne sigurnosti.

Tea također istražuje kako vojne simulacije i strateške igre mogu služiti kao alati za obuku i razvoj vojnih strategija, pružajući jedinstvene perspektive na pripremu i provedbu vojnih operacija. Kroz interakciju s ekspertima, vojnim analitičarima i veteranskim zajednicama, ona donosi priče koje ilustriraju složenost vojnih izazova i važnost kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe.

Njezin angažman na Karlobag.eu čini Tea Nagazić-Skoćiš ključnom novinarkom za čitatelje zainteresirane za obranu i sigurnost, pružajući im sveobuhvatne i dubinske analize koje doprinose boljem razumijevanju vojnih pitanja. Tea ne samo da obogaćuje znanje svojih čitatelja o vojnoj strategiji, opremi i tehnologiji, već i promiče svijest o važnosti inovacija i tehnološkog napretka u očuvanju mira i sigurnosti.