Otkrivanje minsko-eksplozivnih sredstava tijekom zemljanih radova u Ličkom Petrovom Selu | Karlobag.eu

U Ličkom Petrovom Selu nedavno je prilikom zemljanih radova pronađeno minsko-eksplozivno sredstvo. Policijski protueksplozijski tim brzo je reagirao, osiguravajući da bomba bude sigurno izuzeta i pohranjena. Stanovništvo je pozvano na oprez i suradnju u cilju povećanja sigurnosti.

Otkrivanje minsko-eksplozivnih sredstava tijekom zemljanih radova u Ličkom Petrovom Selu | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

U utorak, 30. travnja 2024. godine, tijekom radova s radnim strojem u Ličkom Petrovom Selu, jedan od građana naletio je na minsko-eksplozivno sredstvo. Nakon pronalaska, odmah je obaviještena policija koja je poslala svoje protueksplozijske stručnjake na lokaciju. Policijski službenik specijaliziran za protueksplozijsku zaštitu na mjestu događaja utvrdio je da je riječ o dimnoj avio bombi bez upaljača. Ovo minsko-eksplozivno sredstvo je sigurno izuzeto s lokacije i pohranjeno je u skladištu namijenjenom za kasnije uništavanje.

Na području Ličko-senjske županije i dalje se nalaze minsko-eksplozijska sredstva ostavljena iz vremena Domovinskog rata, a neka od njih potječu čak iz doba Drugog svjetskog rata. Ova činjenica predstavlja značajnu opasnost, posebice ako minsko-eksplozivna sredstva pronađu djeca, stoga je iznimno važno podizanje svijesti o prisutnosti ovakvih opasnosti.

Iz tog razloga, apeliramo na sve građane koji posjeduju ili na drugi način skrivaju ilegalno oružje i eksplozivna sredstva da se odazovu na poziv i predaju ih na broj 192, što će biti korak prema njihovoj sigurnoj predaji bez ikakvih sankcija.

Osim toga, važno je upozoriti da se takva sredstva ne smiju odlagati u kontejnere za smeće ili ostavljati u prirodi, jer takve radnje predstavljaju izravnu prijetnju sigurnosti drugih ljudi. Stanje stvari zahtijeva ozbiljnost i odgovornost svakog pojedinca kako bi se osigurala sigurnost svih članova zajednice.

Kreirano: četvrtak, 02. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.