Trojica muškaraca uhićena nakon iznude i prijevare: detalji kriminalističkog istraživanja i posljedice za žrtvu | Karlobag.eu

Pripadnici Policijske uprave zagrebačke priveli su trojicu muškaraca zbog sumnje u počinjenje teških kaznenih djela iznude i prijevare. Istraživanje je otkrilo kako su osumnjičenici manipulirali žrtvom, prisiljavajući je na preuzimanje direktorske pozicije u tvrtki radi izvlačenja financijske koristi. Nakon višemjesečnog zastrašivanja, žrtva je slučaj prijavila policiji, što je rezultiralo uhićenjem osumnjičenih.

Trojica muškaraca uhićena nakon iznude i prijevare: detalji kriminalističkog istraživanja i posljedice za žrtvu | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar - ilustracija/ arhiva (vlastita)

Završetak kriminalističkog istraživanja koje su proveli pripadnici Policijske uprave zagrebačke rezultirao je privođenjem trojice muškaraca u dobi od 48, 37 i 27 godina. Njih se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela iznude i prijevare, koja su bila usmjerena protiv 26-godišnjeg muškarca. 

Dogodilo se da je u studenom 2023., u skladu s prethodnim dogovorom među osumnjičenicima, treći od njih zatražio od žrtve da prenese poslovne udjele poduzeća na vlastito ime. Time je 26-godišnjak postao direktor spomenute tvrtke. Kao novi direktor, u prosincu iste godine otvorio je poslovni račun u ime tvrtke, no već u siječnju 2024. naišao je na sumnje u nezakonite aktivnosti te je odlučio zatvoriti račun.

U razdoblju od siječnja do ožujka 2024., osumnjičeni su, vođeni namjerom nezakonitog stjecanja financijske koristi, često kontaktirali žrtvu telefonom, izričući mu ozbiljne prijetnje. Cilj tih prijetnji bio je prisiliti ga na isplatu nepostojećeg duga. U ožujku 2024., situacija je eskalirala kada su ga odveli u područje Španskog, gdje su prvo i drugoosumnjičeni fizički napali žrtvu uz verbalne prijetnje, dok je trećeosumnjičeni također uputio verbalne prijetnje. Sve to dovelo je do toga da se žrtva osjećala ugroženom za svoj život, što ju je potaknulo da cijeli slučaj prijavi policiji.

Po završetku istraživanja, osumnjičenici su predani u nadležnost pritvorskog nadzornika, a u vezi s ovim slučajem upućeno je posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Kreirano: nedjelja, 24. ožujka, 2024. sa zagrebacka-policija.gov.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.