Balinjerada 2024 vrhunac karnevala u Opatiji | Karlobag.eu

Opatija se ponovno potvrđuje kao centar karnevalske tradicije uz 41. Balinjeradu. Ovaj događaj spaja adrenalinsku vožnju, kreativnost i zajedništvo, nudeći nezaboravno iskustvo za sve sudionike i posjetitelje.

Balinjerada 2024 vrhunac karnevala u Opatiji | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Kroz živopisne opatijske ulice ovog će se vikenda širiti nezaboravna vibracija, jer se priprema događaj koji godinama unazad definira samu srž karnevalskog duha grada. Opatija će, zahvaljujući svojoj 41. Balinjeradi, postati epicentar zabave, maštovitosti i karnevalske euforije. Ovaj jedinstveni događaj, poznat po svojoj originalnosti i tradiciji, svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, željnih doživljaja koji spajaju adrenalinsku vožnju, humor i zajedništvo.

Događaj, koji je postao nezaobilazna točka opatijske zimske ponude, ove nedjelje, 4. veljače, privući će entuzijaste spremne doživjeti avanturu spusta na karićima, jedinstvenim vozilima koja su sinonim za inovativnost i kreativnost lokalne zajednice. Uz glavnu ulogu karića, Balinjerada je prilika za sve generacije da se kroz zabavu i smijeh povežu, odajući počast bogatoj karnevalskoj tradiciji koja krasi Opatiju.

Poseban segment programa, „Taxi balinjera“, nudi uzbudljivu vožnju stazom uz profesionalno vodstvo, omogućavajući posjetiteljima da na jedinstven način iskuse čari ovog događaja. Od jutarnjih sati, kada počinju treninzi i prijave, do svečanog početka utrke u podne, Opatija će živjeti u ritmu balinjera, dok će duh karnevala biti dodatno pojačan prisustvom gradonačelnika i pusnog gradonačelnika, koji svojim angažmanom potvrđuju važnost ove manifestacije za lokalnu zajednicu.

Gradonačelnik Fernando Kirigin, zajedno s osnivačem Balinjerade, Duškom Jeličićem Duleom, istaknuo je važnost ove tradicije koja Opatiji daje poseban pečat. Balinjerada nije samo događaj; ona je odraz zajedništva, maštovitosti i ponosa Opatije na svoju karnevalsku baštinu. Pozivajući sve da se pridruže i postanu dio ove jedinstvene priče, gradonačelnik podcrtava kako Balinjerada pridonosi bogatstvu kulturne i turističke ponude, potvrđujući status Opatije kao destinacije koja živi tijekom cijele godine.

Kroz ovu manifestaciju, Opatija ne samo da slavi svoju povijest i tradiciju, već i otvara vrata novim generacijama, učeći ih vrijednosti zajedništva i kreativnog izražavanja. Balinjerada tako postaje most između prošlosti i budućnosti, simbolizirajući neprestanu evoluciju karnevalskog duha grada.

Dinamika Opatije ovog vikenda doseći će svoj vrhunac uz jedan od najiščekivanijih događaja godine - Balinjeradu. Uz već tradicionalan adrenalinski spust, ovogodišnje izdanje donosi i bogat program koji će, bez sumnje, oduševiti kako sudionike tako i posjetitelje. Raznolikost kategorija u kojima se natjecatelji mogu okušati, od monopatina do karića dvojki, pruža svima priliku da pronađu svoje mjesto u ovoj karnevalskoj fešti. Poseban naglasak stavljen je na kreativnost, pa će tako Merikanska vozila, koja se ne natječu za brzinu već za originalnost, dodatno obogatiti vizualni spektakl.

Organizatori su se pobrinuli da svaki segment utrke bude praćen odgovarajućim glazbenim i zabavnim sadržajem. Duško Jeličić - Dule s Bonacom, Dellboysi, Mario Lipovšek Battifiaca, Irena Grdinić i Dražen Turina Šajeta, svatko na svojoj poziciji, osigurat će da atmosfera bude na vrhuncu od početka do kraja događanja. Osim natjecateljskog dijela, Balinjerada je i prilika za druženje, smijeh i uživanje u karnevalskom duhu, što potvrđuje i niz nagrada za najbrže, ali i najsporije, najmlađe i najdojmljivije sudionike.

Završetak utrke ne označava kraj zabave. Naprotiv, karnevalska zbivanja nastavljaju se defileom i zabavom na Slatini, gdje će se u 13 sati odvijati "Kukalka", morska verzija Sinjske alke, čime Opatija još jednom dokazuje svoju inovativnost i sposobnost da tradicionalno događanje pretvori u jedinstveno iskustvo za sve posjetitelje.

Svjesni važnosti ovog događaja za grad, lokalne vlasti su organizirale i privremenu prometnu regulaciju, osiguravajući tako nesmetano odvijanje programa. Ulica maršala Tita, srce događanja, bit će zatvorena za promet, čime se daje prednost sigurnosti i ugodnom iskustvu svih sudionika i gostiju.

Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija, istaknula je kako Balinjerada svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, što je dokaz njezine originalnosti i privlačnosti. Poziv na sudjelovanje u ovom karnevalskom spektaklu upućen je svima, potvrđujući da je Balinjerada više od događaja - to je prilika za stvaranje nezaboravnih uspomena i doživljavanje duha zajedništva koji krase Opatiju.

Privremena prometna regulacija – nedjelja, 04.02.2024.
Radi održavanja “Balinjerade 2024.” u nedjelju, 04. veljače 2024. godine od 09:00 do 15:00 sati za sav promet bit će zatvorena Ulica maršala Tita od raskrižja s Ulicom V.C. Emina (skretanje za opatijsku luku) do Slatine (ex hotel Zagreb).

Ujedno se dana, 04. veljače 2024. godine od 07:00 do 15:00 sati zabranjuje parkiranje na označenim parkirnim mjestima u Ulici maršala Tita, na dionici odvijanja ”Balinjerade 2024.”, od raskrižja s Ulicom V.C. Emina (skretanje za opatijsku luku), do Slatine (ex hotel Zagreb).

Kreirano: petak, 02. veljače, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.