Istarska kuhinja: jedinstvena gastronomska ponuda kroz događanje Seasonal Food & Wine | Karlobag.eu

Istra nudi jedinstvenu gastronomsku ponudu koja obuhvaća tradicionalna jela poput fritaja, divljih šparoga, domaće tjestenine i tartufa. Događanje Seasonal Food & Wine donosi moderne interpretacije istarske kuhinje uz vrhunska lokalna vina.

Istarska kuhinja: jedinstvena gastronomska ponuda kroz događanje Seasonal Food & Wine | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Prirodne ljepote istarskog poluotoka nadopunjuje jedinstvena gastronomska ponuda, koja obuhvaća nekadašnja jednostavna pučka jela, danas vrlo tražena u brojnim restoranima. Među njima se nalaze fritaje, divlje šparoge, različiti oblici domaće tjestenine, divljač, bijeli i crni tartufi, istarski pršut, panceta, ombolo te bijela i plava riba. Istarska kuhinja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Očuvanje okusa stare Istre kroz kontinuirano unaprjeđivanje moderne gastro ponude posljednjih je godina postalo neizostavni dio ukupne turističke ponude. U tom kontekstu, Istra se razvija kao gastronomska oaza koja se može uspoređivati s nekim francuskim, talijanskim i grčkim regijama. Izvrsna kvaliteta prirodnih namirnica te znanje i iskustvo istarskih kuhara uvelike pridonose pozicioniranju i podizanju vidljivosti istarskog poluotoka u segmentu autohtone lokalne gastronomije.

U sklopu događanja Seasonal Food & Wine, poznati istarski kuhari od svježih lokalnih namirnica pripremaju različite moderne interpretacije tradicionalnih specijaliteta istarske kuhinje. Svakoj sezonskoj namirnici pridodaju i prijedlog odgovarajućeg lokalnog vina kako bi gourmet iskustvo bilo potpuno zaokruženo.

Manifestacija Seasonal Food & Wine, koja započinje 18. svibnja, tradicionalno vodi posjetitelje na gourmet putovanje Istrom kroz godišnja doba. Raznoliku ponudu jela koja nastaju iz sezonskih i organskih namirnica, kao i ranijih godina, pripremaju poznata imena istarske gastro scene. Renomirani kuhari prestižnih restorana La Serra Anno Domini 547 (Hotel Istra, Otok sv. Andrija), Restaurant Mediterraneo (Hotel Monte Mulini, Rovinj), Laurel and Berry (Grand Park Hotel Rovinj), Restaurant La Grisa (Bale), Oliveto Restaurant (Meneghetti Wine Hotel & Winery, Bale), Brasserie Adriatic (Hotel Adriatic, Rovinj) i Artičoka (Rovinj) predstavit će neka od najznačajnijih jela tradicionalne istarske kuhinje u novom, modernom ruhu. Posjetitelji mogu uživati u jedinstvenom spoju starog i novog, tradicionalnog i modernog, sve do 1. lipnja.

Manifestacija Seasonal Food & Wine pokrenuta je s ciljem promocije Istre kao gastronomskog fenomena poznatog daleko izvan granica Hrvatske. To je jedan u nizu gourmet događaja koji afirmira i potiče gastro turizam, a popularan je i među lokalnim stanovništvom.

Pozivamo vas da nam se pridružite i podržite ovu vrijednu aktivnost.

Više informacija možete pronaći na sljedećem linku Seasonal Food & Wine 2024.

Kreirano: utorak, 14. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.