Proljetna čarolija cvijeća u Opatiji: Floral Week i Đardin donose umjetnost i radionice za sve generacije | Karlobag.eu

U Opatiji, s dolaskom proljeća, dva značajna događaja, Floral Week i Đardin, obilježavaju buđenje prirode kroz umjetnost cvjetnog dizajna i vrtlarenja. Od međunarodnih izložbi do edukativnih radionica, grad se pretvara u epicentar cvjetnih ljepota, privlačeći posjetitelje raznolikim programima koji slave zelenilo i cvijeće.

Proljetna čarolija cvijeća u Opatiji: Floral Week i Đardin donose umjetnost i radionice za sve generacije | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

S dolaskom toplijih dana, Opatija se ponovno preobrazila u središte cvjetnih ljepota, dok se parkovi grada oblače u novo, šareno ruho koje slavi dolazak proljeća. U mjesecu travnju, ovaj prekrasni grad na Kvarneru postaje domaćin dviju važnih događanja koja su u potpunosti posvećena cvijeću, a to su Floral Week i Đardin. 

Floral Week predstavlja važan međunarodni događaj u svijetu cvjetnog dizajna i umjetnosti koji se održava u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer od 15. do 21. travnja. Opatija će tom prilikom ugostiti niz istaknutih cvjetnih umjetnika iz raznih dijelova Europe, uključujući Italiju, Mađarsku, Sloveniju i naravno, Hrvatsku. Tijekom ovog tjedna, grad će biti poprište brojnih edukativnih demonstracija i predavanja koja će voditi priznati majstori cvjetnog dizajna. Posjetitelji će imati priliku uživati u izložbi cvjetnih kreacija te posebnoj modnoj reviji koja će na jedinstven način spajati modu i cvjetnu umjetnost. Među sudionicima programa nalaze se svjetski priznati cvjetni dizajneri kao što su Tamás Mezőffy, Vincenzo Antonuccio, Giuseppe Contartese, Marilena Calbini i drugi, a svoje znanje i vještine predstavit će i studenti te profesori Graditeljske škole za industriju i obrt iz Rijeke, specijalizirani za cvjećarstvo. Osim samog festivala, ljubitelji cvijeća moći će posjetiti i sajam cvijeća na Slatini, koji će se održati od 13. do 16. travnja, gdje će biti prilika za nabavku raznovrsnog cvijeća i bilja.

Kraj travnja obilježit će još jedan veliki događaj, Đardin, koji će se održati u Parku Angiolina od 26. do 28. travnja. Đardin je festival koji slavi ljepotu vrtova i vrtlarenja, privlačeći kako strastvene vrtlare tako i one koji će to tek postati. Festival će nuditi bogat program koji uključuje prodaju sezonskog cvijeća, kaktusa, sobnog bilja te niz radionica za sve uzraste. Posjetitelji će moći naučiti kako izraditi Kokedamu, održiv terarij ili započeti s uzgojem povrća i cvijeća iz presadnica, čime će Đardin zasigurno postati izvor inspiracije i učenja za sve prisutne.

Osim ovih događanja, Turistička zajednica grada Opatije organizira podjelu sadnica za privatne iznajmljivače u subotu, 20. travnja, od 8 do 13 sati, u rasadniku parka Angiolina. Svaki iznajmljivač s područja Turističke zajednice grada Opatije dobit će na dar pet sadnica, potičući tako ljepotu i održavanje ovog predivnog gradskog područja.

Opatija u travnju nudi jedinstveno iskustvo gdje posjetitelji mogu uživati u kombinaciji prirodne ljepote, umjetnosti i znanja. Ovaj mjesec, prepun cvjetnih događanja, savršen je poziv da se posjeti ovaj grad, uživa u njegovim parkovima, zvukovima mora i prekrasnim vizurama koje ostavljaju bez daha. Za više informacija o svim planiranim programima, posjetite službenu stranicu www.visitopatija.com.

Kreirano: četvrtak, 11. travnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.