Sarmijada u Laktecu: Tradicija, okusi i zajedništvo | Karlobag.eu

U Laktecu se 25. studenoga održava 17. Sarmijada, festival kiselog zelja i kulinarskog umijeća. Očekuju se natjecateljske ekipe iz cijele županije.

Sarmijada u Laktecu: Tradicija, okusi i zajedništvo | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Udruga proizvođača kiselog zelja Laktec, u suradnji s Turističkom zajednicom Svetog Ivana Zeline, ove godine ponosno predstavlja 17. izdanje Sarmijade, koja će se održati 25. studenoga u Vatrogasnom domu Laktec. Ovaj jedinstveni događaj kombinira tradiciju, kulinarsko umijeće i zajedništvo, slavljeći bogatstvo lokalne kuhinje i proizvoda.

Sarmijada je više od kulinarskog festivala; ona je takmičenje u kojem ekipe sastavljene od tri člana demonstriraju svoje sposobnosti u pripremi sarme i drugih jela s kiselim zeljem. Sve ekipe dobivaju kiselo zelje za kuhanje i povrat troškova za meso, potičući kreativnost i inovacije u korištenju ovog tradicionalnog sastojka.

Uz natjecanje u kuhanju, Sarmijada nudi i bogat kulturno-zabavni program. Posjetitelji mogu uživati u degustacijama, radionicama kuhanja i predavanjima o značaju kiselog zelja u lokalnoj gastronomiji. Događaj je idealna prilika za upoznavanje s lokalnim običajima i kuhinjom, kao i za stvaranje novih prijateljstava i poslovnih veza.

Sarmijada u Laktecu predstavlja jedinstvenu priliku za istraživanje bogate kulinarske baštine Zagrebačke županije. S obzirom na važnost kiselog zelja kao lokalnog proizvoda, ovaj događaj ima posebno mjesto u srcima ljubitelja tradicionalne hrane. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovom slavlju hrane i kulture.

Kreirano: ponedjeljak, 20. studenog, 2023.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.