Sigurno sudjelovanje učenika u prometu kroz nacionalni program Poštujte naše znakove | Karlobag.eu

Nacionalni program "Poštujte naše znakove" usmjeren je na obrazovanje mladih o sigurnosti u prometu. Kroz radionice i predstave, učenici početnih razreda uče o važnosti prometnih znakova i pravila ponašanja na cestama.

Sigurno sudjelovanje učenika u prometu kroz nacionalni program Poštujte naše znakove | Karlobag.eu
Photo by: licko-senjska-policija.gov.hr/ licko-senjska-policija.gov.hr

Nacionalni program "Poštujte naše znakove" realizira se u skladu s Nacionalnim planom za sigurnost na cestama Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine. Glavni cilj ovog programa jest obrazovanje i osnaživanje mladih učenika početnih razreda osnovnih škola za njihovo sigurno uključivanje u promet.

Jučer je, u sklopu niza preventivnih aktivnosti, u Osnovnoj školi dr. Jure Turića u Gospiću održana radionica pod nazivom „Poštujte naše znakove“. Organizator radionice bio je Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s Policijskom upravom ličko-senjskom.

Tijekom radionice, policijski službenik iz Ravnateljstva policije obrazovao je i informirao učenike prvih i drugih razreda o važnosti prometne kulture, nužnosti poštovanja prometnih znakova i pridržavanju prometnih propisa. Nakon edukativnog dijela, uslijedila je kazališna predstava „Kata i Nino na putu do škole“ koju su izveli članovi Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, uz aktivno sudjelovanje učenika.

Kroz ove aktivnosti, učenici su detaljno upoznati s pravilima ponašanja u prometu i važnošću prometnih znakova. Program je završio podjelom simboličnih darova od strane policijskih službenika, čime je dodatno naglašena važnost naučenog i poticanje na sigurno ponašanje u prometu.

Kreirano: petak, 01. ožujka, 2024. sa licko-senjska-policija.gov.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.