Novi koraci u unapređenju vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu, besplatne usluge za građane | Karlobag.eu

Grad Zagreb uvodi promjene u uslugama vodoopskrbe i odvodnje. Od svibnja, pražnjenje septičkih jama prelazi pod okrilje gradskih usluga, omogućavajući besplatno pražnjenje jama za oko 10.000 kućanstava. Cilj je pravedniji pristup uslugama i zaštita okoliša.

Novi koraci u unapređenju vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu, besplatne usluge za građane | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar - ilustracija/ arhiva (vlastita)

Danas donosimo važne vijesti o daljnjem razvoju projekta unapređenja infrastrukture vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu. S početkom ove godine, omogućeno je besplatno spajanje građana na gradsku mrežu odvodnje, a projekt je ukupno vrijedan 323 milijuna eura. Uz već ostvarene korake u poboljšanju vodoopskrbne mreže, grad Zagreb najavljuje novu značajnu promjenu koja će dodatno unaprijediti usluge za građane.

Od prvog svibnja, gradsko komunalno poduzeće preuzet će uslugu pražnjenja septičkih jama, koju su do sada obavljali privatni koncesionari. Ova promjena obuhvaća oko 10.000 domaćinstava koja će sada uslugu pražnjenja dobiti besplatno, financirano iz gradskog proračuna. Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević istaknuo je kako se ovim korakom ispravlja nepravda prema 7% kućanstava koja nisu spojena na javnu kanalizaciju i koja su do sada plaćala višu cijenu za istu uslugu.

U cilju efikasnog provođenja nove usluge, na raspolaganju je 19 specijaliziranih vozila, s opcijom angažiranja dodatnih podizvođača po potrebi. Ova mjera osigurat će da svi građani imaju pristup redovitom i adekvatnom pražnjenju septičkih jama, čime se sprječava onečišćenje okoliša. 

Preuzimanjem ove usluge, Vodoopskrba i odvodnja moći će bolje pratiti i mapirati postojeće septičke jame, što je ključno za planiranje daljnjih koraka u unapređenju sustava odvodnje i zaštite okoliša. Ove promjene ne samo da će olakšati život građanima već će pridonijeti i ekološkoj održivosti Zagreba.

Kreirano: subota, 13. travnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.