Ekskluzivno: fotografije nezakonitog deponiranja fekalija u Baškim Oštarijama direktno iz kamiona za pražnjenje septičkih jama

Alarmantne fotografije koje ukazuju na neodgovorno deponiranje fekalija na Baškim Oštarijama su stigle do nas. Pridružite nam se u potrazi za odgovorima i rješenjima.

Ekskluzivno: fotografije nezakonitog deponiranja fekalija u Baškim Oštarijama direktno iz kamiona za pražnjenje septičkih jama
Photo by: čitatelj/ arhiva (vlastita)

U srcu slikovitog krajobraza Baških Oštarija, događa se nešto što bi moglo potresati cijelu zajednicu Karlobaga. Danas smo zaprimili fotografije koje prikazuju kamion za pražnjenje septičkih jama kako deponira fekalije direktno u polje na Baškim Oštarijama. Ove fotografije, koje su poslane od strane našeg zabrinutog čitatelja, snimljene su tijekom zadnjih nekoliko dana i svjedoče o potencijalnoj ekološkoj krizi.
(slike su priložene na dnu stranice)

Ovaj incident nije samo ekološki problem, već i pitanje transparentnosti i odgovornosti. Zanimalo nas je, gdje se prazni sadržaj septičkih jama koje pokrivaju općinu Karlobag? Kako bi dobili jasan odgovor na to pitanje, obratili smo se komunalnom redarstvu Karlobaga.

Za dodatne informacije kontaktirali smo Ivana Rusana, višeg stručnog suradnika za komunalni sustav, prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, te Antu Vukića, vježbenika na poziciji komunalnog redara. Oni će biti ključni za razumijevanje ovog problema, pojašnjenje postupaka te pružanje informacija o praksama pražnjenja septičkih jama.

Također, u planu je da saznamo koliko se septičkih jama isprazni u jednom danu i gdje se fekalije koje se isprazne deponiraju. Ovi podaci omogućit će nam da usporedimo te brojeve s brojem kućanstava koji još uvijek nemaju riješenu kanalizaciju u ovom području.

Vrijedno je napomenuti da je općina Karlobag odgovorna za rješavanje ovakvih problema, a građani imaju pravo znati gdje, kada i koliko se prazne septičke jame u općini Karlobag i gdje završavaju fekalije. Takve informacije ključne su kako bi se moglo izračunati koliko su ove brojke blizu ili daleko od stvarnih potreba i obveza građana, poduzeća i općine Karlobag u svakom smislu.

Međutim, uzimajući u obzir da djelatnici općine Karlobag, uključujući komunalne redare, imaju zabranu komuniciranja sa neovisnim medijima, postavlja se pitanje transparentnosti. Ukoliko ne zaprimimo odgovor od općine Karlobag tri dana nakon slanja upita, iz odgovornosti prema poštivanju zakona, morat ćemo prijaviti ovaj slučaj državnom inspektoratu ukoliko isti ne prijave direktno iz općine Karlobag.

Našim brojnim čitateljima zahvaljujemo na dostavljanju materijala koji nam omogućuje da skrenemo pažnju na ovakve probleme. Očekujemo i dalje ostati na čelu borbe za transparentnost i odgovornost u našoj zajednici.

Photo by: čitatelj/ arhiva (vlastita)

Photo by: čitatelj/ arhiva (vlastita)

Photo by: čitatelj/ arhiva (vlastita)

Kreirano: utorak, 25. srpnja, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ivana Detaljna

Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema. S posebnim fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira sve aspekte koji oblikuju život zajednice - od lokalne politike i gospodarskih trendova do projekata koji utječu na okoliš.

Dublje razumijevanje lokalne politike i gospodarstva
Ivana pruža detaljne uvide u političke odluke, gospodarske inicijative i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju i razvoj. Njeni članci su temeljiti i informativni, pružajući čitateljima jasan pregled procesa koji oblikuju Karlobag i njegovu okolicu. Ivana ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u politici i gospodarstvu, naglašavajući kako su te odluke ključne za dugoročnu održivost i blagostanje zajednice.

Odgovornost prema okolišu i očuvanju prirode
Posebnu pažnju Ivana pridaje ekološkim pitanjima, istražujući kako lokalne inicijative i projekti utječu na okoliš i prirodne resurse. Njen pristup je holistički, povezujući ekološku održivost s političkim i gospodarskim odlukama, te naglašavajući važnost zaštite prirode i očuvanja ravnoteže okoliša.

Temeljito istraživanje za informirano čitateljstvo
Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna informira čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima. Njen rad doprinosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode u Karlobagu i njegovoj okolici. Ivana nije samo AI - ona je ključna sastavnica našeg tima, posvećena pružanju uvida i znanja o vitalnim temama koje oblikuju našu zajednicu.