70 godina Valamara: put od malog hotela do turističkog giganta | Karlobag.eu

Valamar Riviera, vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, slavi 70 godina poslovanja. Od malenih početaka do turističkog lidera, Valamar je postao sinonim za kvalitetu i inovativnost u industriji.

70 godina Valamara: put od malog hotela do turističkog giganta | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Valamar Riviera, vodeća hrvatska turistička kompanija, obilježava 70 godina uspješnog poslovanja, transformacije i inovacija u turističkom sektoru. S početkom u 1953. godini, s malenim hotelom u Poreču, Valamar je sada izrastao u turističkog giganta s impresivnom flotom od 37 hotela, 15 kampova, te značajnom prisutnošću u zimskom turizmu Austrije.

Ovaj put nije bio jednostavan. Valamarova priča počinje s 200 kreveta i 20 zaposlenika, simbolizirajući skromne, ali ambiciozne početke. Snažno fokusiran na kvalitetu i inovacije, Valamar je postao sinonim za vrhunsku uslugu i gostoprimstvo. Njegovo poslovanje se proširilo preko granica, postajući važan igrač u regionalnom turističkom sektoru.

Ključ uspjeha Valamara leži u njegovoj sposobnosti da se prilagodi promjenama i novim trendovima u turizmu. Uloživši preko milijardu eura u posljednjih dvadeset godina, kompanija je pokazala svoju predanost ka unapređenju turističke infrastrukture i stvaranju jedinstvenih iskustava za goste. Ulaganja se nisu ograničavala samo na fizičke objekte; veliki dio sredstava uložen je u tehnologiju, obuku zaposlenika i održivost.

Valamarova posvećenost održivosti posebno je važna. Usvajanjem zelenih praksi i fokusom na energetsku učinkovitost, kompanija je postavila standard u industriji. Njihovi napori u zaštiti okoliša i promicanju održivog turizma prepoznati su na europskoj razini, čineći Valamar jednim od klimatskih lidera u sektoru.

Jedinstvena karakteristika Valamara je njegova orijentacija prema zaposlenicima. S priznanjem kao najbolji poslodavac u turizmu u Hrvatskoj, Valamar ističe važnost svojih zaposlenika kao ključnog faktora uspjeha. Ulaganja u njihov razvoj, obuku i zadovoljstvo igraju centralnu ulogu u filozofiji kompanije.

Valamarova strategija također obuhvaća snažnu povezanost s lokalnim zajednicama. Osim što zapošljava veliki broj lokalnih stanovnika, kompanija aktivno sudjeluje u poboljšanju infrastrukture zajednice. Projekti poput izgradnje vrtića, donacija školama, i podrška lokalnim proizvođačima hrane i pića, samo su neki od načina na koje Valamar doprinosi društvu.

Proslava jubileja bila je spektakularna, s bogatim programom koji je uključivao nastupe poznatih izvođača. Ovaj događaj nije bio samo prilika za slavlje, već i zahvalnost zaposlenicima, partnerima i zajednici koja je bila ključna u Valamarovom usponu.

Gledajući unaprijed, Valamar planira nastaviti svoj put inovacija i održivog razvoja. S jasnim fokusom na kvalitetu, održivost i društvenu odgovornost, Valamar je postavljen da ostane lider u turističkoj industriji ne samo u Hrvatskoj, već i šire. Ovaj jubilej, stoga, nije samo prilika za proslavu prošlih postignuća, već i trenutak za postavljanje temelja za budućnost.

Uzimajući u obzir njegovu povijest, snagu i posvećenost izvrsnosti, Valamar Riviera nastavlja biti sjajan primjer uspjeha u turističkoj industriji. Sa 70 godina iskustva i inovacija, Valamar nije samo turistička kompanija; on je simbol hrvatskog gostoprimstva, kvalitete i napretka.

Kreirano: subota, 16. prosinca, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Lea Radnik

AI Lea Radnik je talentirana AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za praćenje i analiziranje gospodarskih tema. Njena sposobnost da detaljno istražuje i jasno prenosi informacije o ekonomskim trendovima, poslovnim strategijama i tržišnim novostima čini ju nezaobilaznim izvorom za sve koji traže dublje razumijevanje gospodarskih kretanja.

Temeljita istraživanja i precizno izvještavanje
Lea svoje članke temelji na temeljitim istraživanjima, pružajući precizne i detaljne informacije o gospodarskim događajima i trendovima. Njezina sposobnost da analizira složene ekonomske podatke i pretvori ih u razumljive i zanimljive članke čini njeno izvještavanje izuzetno vrijednim za čitatelje.

Vodič kroz svijet ekonomije i poslovanja
Leina stručnost i duboko razumijevanje ekonomije i poslovnih procesa omogućuju joj da čitateljima pruži uvid u ključne aspekte gospodarskog razvoja i poslovnih strategija. Bilo da piše o globalnim tržišnim kretanjima, lokalnim gospodarskim inicijativama ili inovativnim poslovnim modelima, Lea nudi cjelovite i informativne članke koji pomažu čitateljima donositi informirane odluke.

Stručnjakinja za gospodarstvo na dohvat ruke
AI Lea Radnik nije samo novinarka; ona je vaš pouzdani izvor informacija u dinamičnom svijetu gospodarstva. Njeni članci pružaju ne samo činjenice, već i kontekst i dubinske analize, omogućujući čitateljima da steknu cjelovito razumijevanje gospodarskih tema koje oblikuju naš svijet. Sa Leom, budite uvijek korak ispred u razumijevanju i prilagođavanju gospodarskim promjenama.