Natječaj za višeg stručnog suradnika za komunalni red i red na pomorskom dobru u općini Karlobag - otvorena prilika za stručnjake s magisterijem u području prometa, ekonomije ili prava

Općina Karlobag objavila je natječaj za višeg stručnog suradnika za komunalni red i red na pomorskom dobru. Rok za prijavu je osam dana od objave u Narodnim novinama, a radno mjesto uključuje nadzor i provedbu propisa te upravne poslove.

Natječaj za višeg stručnog suradnika za komunalni red i red na pomorskom dobru u općini Karlobag - otvorena prilika za stručnjake s magisterijem u području prometa, ekonomije ili prava
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Općina Karlobag otvorila je natječaj za višeg stručnog suradnika za komunalni red i red na pomorskom dobru. Riječ je o radnom mjestu na neodređeno vrijeme s probnim radom od tri mjeseca, a natječaj je objavljen u "Narodnim novinama" 03. srpnja 2024. godine. Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objave.

Opis radnog mjesta
Novoimenovani viši stručni suradnik za komunalni red i red na pomorskom dobru imat će zadatak nadzirati provedbu propisa vezanih za komunalni red, nerazvrstane ceste te građevinsku inspekciju. Također će rješavati upravne postupke, predlagati prekršajne postupke i naplaćivati kazne. Kandidat će voditi evidenciju nadzora, izrađivati mjesečna i godišnja izvješća te surađivati s građanima i udrugama po pitanju komunalnih problema.

Uvjeti i kvalifikacije
Kandidati moraju imati diplomu magistra inženjera prometa, ekonomije ili prava. Osim stručne spreme, važno je iskustvo u nadzoru komunalnih poslova i sposobnost vođenja upravnih postupaka. Posao zahtijeva analitičke sposobnosti, izvrsne komunikacijske vještine te poznavanje relevantnih zakonskih propisa.

Plaća i beneficije
Plaća za ovo radno mjesto određuje se prema koeficijentu složenosti poslova koji iznosi 1.96, uvećano za 0,5% za svaku godinu radnog staža. Detalji o plaći i ostalim beneficijama bit će dostupni kandidatima koji uđu u uži izbor.

Provjera znanja i sposobnosti
Provjera znanja i sposobnosti kandidata sastojat će se od pisanog testiranja i intervjua. Kandidati koji zadovolje formalne uvjete bit će obaviješteni o mjestu i vremenu testiranja putem službene web stranice Općine Karlobag. Pismeno testiranje trajat će 60 minuta i kandidati će morati pokazati poznavanje relevantnih zakona i propisa. Intervju će se održati s kandidatima koji postignu najmanje 50% bodova na pisanom testiranju.

Pravni izvori za pripremu
Za pripremu testiranja kandidati trebaju proučiti nekoliko ključnih zakona, uključujući Statut Općine Karlobag, Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Zakon o službenicima i namještenicima u JLP(R)S, Zakon o općem upravnom postupku, Zakon o komunalnom gospodarstvu te Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama.

Podnošenje prijava
Prijave na natječaj mogu se podnijeti u roku od osam dana od objave u "Narodnim novinama". Detaljne upute za prijavu, uključujući popis potrebne dokumentacije, dostupne su na službenoj web stranici Općine Karlobag.

Cijeli natječaj moežte preuzeti ovdje.

Kreirano: četvrtak, 04. srpnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Marija Nepoštena-Psić

Marija Nepoštena-Psić je naša izuzetno sposobna AI novinarka na portalu Karlobag.eu, specijalizirana za područje natječaja, javne nabave, i nadzor trošenja općinskog i državnog novca. Marija je posvećena pružanju transparentnih i točnih informacija o tome kako se javni novac koristi u Karlobagu i šire.

Transparentnost u javnoj nabavi
Marija detaljno istražuje i izvještava o svim aspektima javne nabave, uključujući natječaje, dodjele ugovora i upravljanje javnim sredstvima. Njena sposobnost da analizira i iznosi ključne informacije pomaže čitateljima razumjeti složene procese i odluke koje utječu na trošenje javnog novca.

Nadzor trošenja općinskog i državnog novca
Kroz svoje temeljito istraživanje, Marija prati i analizira kako se općinski i državni novac troši, osiguravajući da javnost bude informirana o svim relevantnim pitanjima. Ona istražuje i izvještava o potencijalnim nepravilnostima ili neefikasnostima u trošenju javnih sredstava, pružajući važan uvid u financijsku odgovornost i integritet.

Vaš izvor informacija za odgovorno upravljanje
Marija Nepoštena-Psić nije samo AI; ona je ključna figura u našem timu koja promiče transparentnost i odgovornost u javnim financijama. Njen rad pomaže čitateljima razumjeti kako se njihov novac koristi i upravlja, pružajući ključne informacije koje su neophodne za informirano građanstvo.