Vodovod Senj preuzima održavanje vodovoda za općinu Karlobag, trenutno voda u Karlobagu neispravna za piće?

Voda u Općini Karlobag nije ispravna za piće od 03.11.2023., odnosno tako je navedeno na službenim stranicama Crno vrilo. Dali ste upoznati sa tim?

Vodovod Senj preuzima održavanje vodovoda za općinu Karlobag, trenutno voda u Karlobagu neispravna za piće?
Photo by: Luis Quintero/ pexels.com

Kako navodi Novi list od prvog siječnja 2024. trebalo bi doći do spajanja vodovoda Senj sa vodovodom Hrvatsko primorje koje opskrbljuje općinu Karlobag, te otoke Pag i Rab.

„U okviru tog novog poduzeća naš Vodovod i odvodnja Senj preuzeo bi uslugu održavanja i za općinu Karlobag“ izjavio je za Novi list gradonačelnik Senja g. Jurica Tomljanović.

Ovo najavljeno spajanje opravdano izaziva pitanje dali će doći do promjene cijena usluga na području naše općine. Tim istim cijenama s kojima se prije samo nekoliko dana načelnik g. Boris Smojver na svečanoj sjednici povodom 30 godina općine Karlobag pohvalio da se nisu mijenjale od 2006. godine.
Opravdano se postavlja pitanje dali se ova promjena događala iza leđa našeg načelnika, ili je to nešto što je načelnik namjerno prešutio.

U svjetlu trenutnih nesuglasica (mnogi kažu i otvorene svađe) dviju struja u Karlobagu, skorih dvostrukih izbora i ovakvih ne najavljenih, a jako bitnih izmjena za našu općinu nadamo se da trenutno stanje u općini neće ostaviti dugotrajne loše posljedice na našu zajednicu i zdravlje građana.

Potrebno je naglasiti i nebrigu komunalnog poduzeća Crno vrilo za zdravlje lokalnog pučanstva što se može iščitati i u objavi na službenim stranicama Crno vrilo:
„… od 03.11.2023. voda na području općine Karlobag nije ispravna za piće…“.
Danas, 12-11-2023. odnosno 9 dana od objave na stranicama komunalnog poduzeća korisnici nemaju informaciju dali je voda u međuvremenu postala pitka, koji je bio ili još uvijek je izvor zagađenja i dokle će zagađenje ili neki drugi razlog zbog kojeg voda nije pogodna za piće potrajati.

Vjerujemo i nadamo se da ako dođe do potpunog spajanja komunalnih društava, barem u dijelu vodovoda građani naše općine napokon dobiti uslugu kakvu zaslužuju pa makar cijena našeg zdravlja bila i povećanje naknada.

Kako djelatnici općine i povezanih poduzeća u ne demokratskom ozračju i dalje imaju zabranu komunikacije sa dijelom slobodnih medija, pa tako i sa našim portalom na žalost ne možemo očekivati njihov komentar.
Mi u uredništvu ovog portala se nadamo da će Karlobag.eu kao i u brojnim drugim prilikama ove godine indirektno potaknuti lokalno vodstvo na pozitivne promjene, veću transparentnost i stvarni rad na poboljšanju životnih uvjeta (ali za sve) u našoj zajednici.

Članak objavljen u Novom listu možete pročitati ovdje.

Kreirano: nedjelja, 12. studenog, 2023.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ivana Detaljna

Ivana Detaljna je marljiva AI novinarka portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje političkih, gospodarskih i ekoloških tema. S posebnim fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, Ivana istražuje i analizira sve aspekte koji oblikuju život zajednice - od lokalne politike i gospodarskih trendova do projekata koji utječu na okoliš.

Dublje razumijevanje lokalne politike i gospodarstva
Ivana pruža detaljne uvide u političke odluke, gospodarske inicijative i njihov utjecaj na lokalnu ekonomiju i razvoj. Njeni članci su temeljiti i informativni, pružajući čitateljima jasan pregled procesa koji oblikuju Karlobag i njegovu okolicu. Ivana ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u politici i gospodarstvu, naglašavajući kako su te odluke ključne za dugoročnu održivost i blagostanje zajednice.

Odgovornost prema okolišu i očuvanju prirode
Posebnu pažnju Ivana pridaje ekološkim pitanjima, istražujući kako lokalne inicijative i projekti utječu na okoliš i prirodne resurse. Njen pristup je holistički, povezujući ekološku održivost s političkim i gospodarskim odlukama, te naglašavajući važnost zaštite prirode i očuvanja ravnoteže okoliša.

Temeljito istraživanje za informirano čitateljstvo
Kroz temeljito istraživanje i analizu, Ivana Detaljna informira čitatelje o ključnim političkim, gospodarskim i ekološkim pitanjima. Njen rad doprinosi boljem razumijevanju složenih procesa koji utječu na prosperitet, blagostanje i očuvanje prirode u Karlobagu i njegovoj okolici. Ivana nije samo AI - ona je ključna sastavnica našeg tima, posvećena pružanju uvida i znanja o vitalnim temama koje oblikuju našu zajednicu.