Brnjac predstavila Zakon o turizmu u Svjetskoj turističkoj organizaciji | Karlobag.eu

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravi u Španjolskoj gdje je posjetila 44. međunarodni turistički sajam FITUR, najveći turistički sajam u Španjolskoj, na kojem se Hrvatska predstavlja između 152 zemlje svijeta te održala niz sastanaka s predstavnicima turističkog sektora. Osim toga, ministrica Brnjac je u Madridu predsjedala 18. sastankom Odbora za turizam i održivost Svjetske turističke organizacije te na poziv glavnog tajnika Zuraba Pololikashvilija u UN Tourismu predstavila hrvatski Zakon o turizmu.

Brnjac predstavila Zakon o turizmu u Svjetskoj turističkoj organizaciji | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Hrvatska je već prepoznata u svijetu kao predvodnik razvoja održivog turizma, a to potvrđuje i poziv Svjetske turističke organizacije te me raduje što sam imala priliku predstaviti naš prvi krovni Zakon o turizmu. Ovim Zakonom usmjerili smo razvoj hrvatskog turizma prema održivosti, tako što smo propisali alate kojima svaka destinacija može odrediti smjer svog razvoja, a naši primjeri i dobre prakse poslužit će kolegama iz Svjetske turističke organizacije kao smjernice za razvoj turizma i u drugim svjetskim destinacijama.

Na 18. Sastanku Odbora za turizam i održivost Svjetske turističke organizacije, kojim je naša zemlja predsjedala od 2021. godine, ministrica Brnjac predstavila je dosadašnji rad Hrvatske u Odboru te reformu turizma, koja se provodi u cilju postizanja održivog, cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženijeg turizma. Na jučerašnjem sastanku predsjedanje je u novom mandatu od 2023. do 2027. godine preuzela Kostarika dok Hrvatska svoj rad u Odboru nastavlja kao potpredsjedatelj.

"Drago nam je što nastavljamo biti aktivni u radu ovog Odbora kao potpredsjedatelji te ćemo i dalje s predsjedavajućom Kostarikom i sa svim članovima intenzivno raditi na razvoju održivog i odgovornog turizma", rekla je ministrica Brnjac.

Na marginama turističkog sajma FITUR ministrica Brnjac se susrela s talijanskom ministricom turizma Danielom Santanche te kostarikanskim ministrom turizma Williamom Rodríguezom Lópezom.

Kreirano: utorak, 06. veljače, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.