Čarobni zelinski vilinski park u Svetom Ivanu Zelini spaja prirodne ljepote i kulturnu baštinu za jedinstven turistički doživljaj | Karlobag.eu

Turistička zajednica Sv. Ivana Zeline lansirala je inovativni projekt "Čarobni zelinski vilinski park" koji povezuje smještajne objekte s prirodom i mitologijom, stvarajući jedinstveno iskustvo za posjetitelje. Kroz edukativne radionice i interaktivne sadržaje, posjetitelji mogu otkriti bogatstvo zelinskog kraja.

Čarobni zelinski vilinski park u Svetom Ivanu Zelini spaja prirodne ljepote i kulturnu baštinu za jedinstven turistički doživljaj | Karlobag.eu
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Turistička zajednica Sv. Ivana Zeline lansirala je novi projekt pod nazivom "Čarobni zelinski vilinski park" s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine ovog kraja. Projekt je predstavljen 8. lipnja 2024. godine na Izletištu Vina Kos Jurišić.

Projekt obuhvaća 31 smještajni objekt, od kojih je svaki povezan s određenom biljkom koja simbolizira njegovu okolinu. Autorica projekta, dr.sc. Romana Lekić, ističe važnost slavenske mitologije i povezanost s pučkim kalendarom, dok su također uključene priče iz drugih mitologija radi interkulturalnog spajanja. Cilj je stvoriti jedinstven i edukativan doživljaj za posjetitelje kroz tradicijske obrede i rituale.

Svaki objekt postaje jedinstveno mjesto koje spaja prirodu i kulturnu baštinu, prezentirajući bogatstvo okruženja. Direktorica Turističke zajednice Sv. Ivana Zeline, Marinka Zubčić Mubrin, naglašava važnost cjelogodišnje ponude koja uključuje boravak u prirodi, enogastronomiju i privatni smještaj. Projekt omogućava vlasnicima objekata da komuniciraju posebnosti svojih biljaka gostima, stvarajući zaokruženi doživljaj destinacije.

Voditeljica predstavljanja, mr.sc. Ružica Rašperić, pohvalila je dugogodišnje iskustvo direktorice Turističke zajednice Sv. Ivana Zeline i kreativni pristup autorice projekta. Ističe se važnost održivog upravljanja turizmom te integracija lokalnih iznajmljivača kroz glazbu i simboliku, što svaki objekt čini jedinstvenim.

Novi ministar turizma, Tonči Glavina, naglasio je važnost smještaja u domaćinstvu i planove vlade za sustavna ulaganja u poboljšanje kvalitete i brendiranje takvog smještaja.

Uz lansiranje "Čarobnog zelinskog vilinskog parka", Turistička zajednica Sv. Ivana Zeline predstavila je informativnu brošuru "Sveti Ivan Zelina i okolica" za privatne iznajmljivače. Brošura nudi informacije o aktivnostima, atrakcijama, izletima, tematskim rutama i gastronomiji, pružajući inspiraciju gostima.

Svaka kuća uključena u projekt označena je s dva QR koda – jedan vodi na web stranicu kuće, a drugi na web stranicu visitzelina.hr, gdje su sve kuće detaljno predstavljene. Ova inovacija omogućava jednostavan pristup informacijama i dodatno obogaćuje iskustvo posjetitelja.

Projekt "Čarobni zelinski vilinski park" nastoji unaprijediti kvalitetu turističkog proizvoda Sv. Ivana Zeline, promovirati održivi turizam i povećati interes posjetitelja za ovu destinaciju. Kroz ovakve projekte, Sv. Ivan Zelina postaje atraktivno mjesto za posjetitelje koji traže autentična iskustva i povezanost s prirodom.

Turistička zajednica Sv. Ivana Zeline kroz ovaj projekt želi stvoriti ne samo mjesto za odmor, već i edukaciju. Kroz različite aktivnosti i radionice, posjetitelji mogu naučiti o biljkama, njihovim ljekovitim svojstvima i mjestu u slavenskoj mitologiji. Ove radionice bit će organizirane tijekom cijele godine, pružajući posjetiteljima priliku za dublje razumijevanje prirodne i kulturne baštine ovog kraja.

Jedan od ključnih aspekata projekta je interakcija između posjetitelja i lokalnih zajednica. Kroz angažman lokalnih vodiča i stručnjaka, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u vođenim turama i radionicama koje će im približiti bogatstvo zelinskog kraja. Ove aktivnosti uključuju i degustacije lokalnih proizvoda, što dodatno obogaćuje turističko iskustvo.

Projekt također uključuje razvoj digitalnih sadržaja koji će posjetiteljima omogućiti interaktivno istraživanje destinacije. Aplikacije za mobilne uređaje i interaktivne karte pružit će dodatne informacije o svakom objektu i biljci, kao i o povijesnim i kulturnim značajkama Sv. Ivana Zeline.

Suradnja s lokalnim zajednicama ključna je za uspjeh ovog projekta. Turistička zajednica Sv. Ivana Zeline aktivno radi na uključivanju lokalnih poljoprivrednika, obrtnika i umjetnika u turističku ponudu. Ovo ne samo da obogaćuje ponudu za posjetitelje, već i doprinosi lokalnoj ekonomiji i očuvanju tradicionalnih zanata i vještina.

Turistička zajednica Sv. Ivana Zeline planira i daljnje širenje projekta, uključujući nove smještajne objekte i atrakcije. Kroz kontinuiranu edukaciju i promociju, cilj je stvoriti održivu turističku destinaciju koja će privući posjetitelje iz cijelog svijeta. Poseban fokus stavljen je na ekološku održivost, koristeći obnovljive izvore energije i ekološki prihvatljive materijale u smještajnim objektima.

Ovaj projekt predstavlja značajan korak naprijed za turizam Sv. Ivana Zeline, kombinirajući bogatu povijest i tradiciju s modernim tehnologijama i pristupima održivom turizmu. Kroz inovativne pristupe i suradnju sa svim dionicima, Turistička zajednica Sv. Ivana Zeline postavlja nove standarde u turističkoj ponudi.

Projekt "Čarobni zelinski vilinski park" ne samo da privlači posjetitelje, već i educira i inspirira. Kroz bogatstvo prirodnih ljepota i kulturne baštine, posjetitelji mogu doživjeti autentičan i nezaboravan odmor u Sv. Ivanu Zelini. Ovaj projekt je primjer kako se može uspješno kombinirati turizam, edukacija i očuvanje prirodne baštine za stvaranje održive i atraktivne turističke destinacije.

Kreirano: ponedjeljak, 10. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.