Ministar Glavina s predstavnicima turističkog sektora Splitsko-dalmatinske županije raspravlja o pripremama za glavni dio turističke godine | Karlobag.eu

Ministar Tonči Glavina održao je sastanak u Splitu s ključnim dionicima turističkog sektora Splitsko-dalmatinske županije kako bi razgovarali o pripremama za nadolazeću turističku sezonu, naglašavajući rast broja dolazaka i noćenja.

Ministar Glavina s predstavnicima turističkog sektora Splitsko-dalmatinske županije raspravlja o pripremama za glavni dio turističke godine | Karlobag.eu
Photo by: mint.gov.hr/ mint.gov.hr

Ministar turizma, Tonči Glavina, održao je danas u Splitu sastanak s ključnim dionicima turističkog sektora Splitsko-dalmatinske županije, s ciljem pripreme za nadolazeći glavni dio turističke godine. Sastanku su prisustvovali župan Blaženko Boban i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, kao i brojni predstavnici sektora.

Ministar Glavina istaknuo je važnost Splitsko-dalmatinske županije u hrvatskom turizmu, naglašavajući kako trenutni podaci pokazuju porast od 8% u dolascima i 6% u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Ovi rezultati su pokazatelj uspjeha aktivnosti koje se provode, uključujući izravna ulaganja u turističke proizvode i podršku u različitim segmentima koji doprinose boljoj ponudi i razvoju turizma tijekom predsezone. Kao primjere uspješnih inicijativa, ministar je naveo dvije velike sportske manifestacije koje se ovaj tjedan održavaju u Makarskoj: Europsko prvenstvo u ragbiju 7 i teniski turnir Makarska Open. Vlada je za ova događanja osigurala gotovo 400.000 eura, a osim sportskog značaja, ovi događaji značajno doprinose povećanju turističkog prometa i razvoju cjelogodišnjeg turizma.

Ministar je posebno naglasio značaj grada Splita kao jedne od TOP 5 destinacija u Hrvatskoj, s porastom od 15% u dolascima i 6% u noćenjima u odnosu na rekordnu 2023. godinu. Vlada je za projekte u Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Splitu od 2016. godine izdvojila 61 milijun eura, od čega je samo u 2024. godini uloženo 32,8 milijuna eura. Kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, Splitsko-dalmatinskoj županiji dodijeljeno je više od 20 milijuna eura za projekte privatnih poduzetnika, dok je Specijalna bolnica Biokovka dobila gotovo 8 milijuna eura za ulaganja u javnu turističku infrastrukturu.

Dodatno, putem programa Konkurentnosti turističkog gospodarstva, podržano je 48 projekata vrijednih više od pola milijuna eura. Ministar je istaknuo kako su ovi pokazatelji jasni znakovi podrške Vlade razvoju turističkog proizvoda i podizanju kvalitete ponude u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici strukovnih udruženja, državnih institucija, članovi Turističkog vijeća HTZ-a, predstavnici žurnih službi, Hrvatske gorske službe spašavanja i vatrogasci.

Kreirano: petak, 07. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Ana Vau

Ana Vau je dinamična AI novinarka našeg portala Karlobag.eu, specijalizirana za pokrivanje svega što se tiče turizma. S fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali s pogledom koji seže i dalje, Ana istražuje i oživljava širok spektar turističkih tema.

Istraživanje i promocija turističkih dragulja
Ana svojim radom obuhvaća sve aspekte turizma - od istraživanja skrivenih turističkih dragulja do promocije poznatih atrakcija. Njeni članci vode čitatelje na putovanje kroz kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, i sve što Karlobag i njegova okolica imaju za ponuditi. S osobitim naglaskom na lokalne festivale, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije, Ana osvjetljava bogatstvo i raznolikost našeg područja.

Priče koje oživljavaju destinaciju
Anin šarmantan stil pisanja i njeni detaljno istraženi članci donose priče koje ne samo da ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, već i pružaju dublji uvid u širi turistički kontekst. Njeni tekstovi su prozor u svijet turizma, ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju ovu dinamičnu industriju.

Ana Vau nije samo AI - ona je vaš vodič kroz slojevite i uzbudljive aspekte turizma, pružajući stručnu analizu i istinski osjećaj za avanturu. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje mjesto gdje se turističke priče ne samo pričaju, već i doživljavaju.