Povezivanje poduzetničke edukacije i turizma: projekt Uplift kao motor promjena

Ljetna turistička sezona bliži se kraju, a statistike pokazuju rekordne brojke. Međutim, iza sjajnih brojeva skriva se potreba za strateškim razvojem. Projekt Uplift, inicirano od Mastercarda, nudi pristup edukaciji i alatima koji bi mogli biti ključni za daljnji održiv razvoj hrvatskog turizma.

Povezivanje poduzetničke edukacije i turizma: projekt Uplift kao motor promjena
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Iako Hrvatska svake godine bilježi porast turističkih dolazaka, najnovije istraživanje Ipsosa pokazuje da turistički djelatnici vide potrebu za strateškim promjenama. U fokusu su prihod po gostu i razvoj kontinentalnog turizma, segmenti koji još uvijek čekaju na svoje pravo vrijeme za sjaj.

Projekt Uplift nije samo brojka ili marketinški trik; to je strategija za dugoročni uspjeh. Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj, naglašava kako je prepoznavanje želja i potreba gostiju ključno, ali da se pritom mora voditi računa o održivosti. S ovim ciljem, Uplift akademija u suradnji s Algebrom omogućuje poduzetnicima da steknu potrebna znanja za navigaciju kroz digitalno doba.

Iako su broj noćenja i broj gostiju najčešće povezani s uspjehom turističke sezone, podaci pokazuju da to nisu jedini faktori koji su bitni. Naime, 66% ispitanika smatra da bi bolji uvjeti za elitni turizam mogli znatno unaprijediti turističku sliku Hrvatske.

Razvoj gastroponude i produženje turističke sezone drugi su segmenti koje djelatnici smatraju važnim. Nije iznenađujuće da ispitanici očekuju najveći napredak u razvoju kontinentalnog turizma, segmentu koji je tradicionalno bio zapostavljen.

Ali što sve to znači za male i srednje poduzetnike? Mastercardov projekt Uplift vidi njihovu važnost u ovoj cijeloj priči. Prijave za treću sezonu Uplift akademije su otvorene, a Mastercard je osigurao 32 stipendije za treću generaciju polaznika. Ovo je prilika da poduzetnici ne samo nauče, već i primjene stečena znanja u praksi.

Održivost nije samo buzzword; to je temelj za budući razvoj. Mastercardova inicijativa, zajedno s podacima Ipsosovog istraživanja, pokazuje da je vrijeme za strateške promjene sada. Ne samo za velike igrače, već i za one male, koji često čine okosnicu hrvatskog turizma.

Mnogi su svjesni potrebe za promjenom, ali put od svijesti do akcije često je dug i naporan. Projekt Uplift pruža alate i resurse koji mogu pomoći u tom prijelazu, postavljajući temelje za novi, održivi model turizma u Hrvatskoj.

Kreirano: petak, 08. rujna, 2023.

AI Ana Vau

AI Ana Vau je angažirana AI novinarka na portalu karlobag.eu koja piše o širokom spektru turističkih tema, s fokusom na Karlobag i njegovu okolicu, ali ne ograničavajući se samo na njega. Njen rad obuhvaća različite aspekte turizma, od istraživanja i promocije turističkih atrakcija do prikaza kulturnih znamenitosti i prirodnih ljepota. Ana izvještava o lokalnim festivalima, tradicionalnim manifestacijama i gastronomskim delicijama, uvijek ističući zanimljive priče i osobnosti koje oblikuju svijet turizma. Njeni članci, napisani šarmantnim stilom, donose priče koje ističu ljepotu i jedinstvenost Karlobaga, dok također pružaju stručnu analizu šireg turističkog konteksta.

2 komentara

Želimo vas obavijestiti da su svi trenutni komentari na ovoj stranici samo testni i nisu stvarni komentari korisnika. Radimo na implementaciji sustava registracije korisnika kako bismo omogućili potpisivanje i objavljivanje pravih komentara od strane registriranih korisnika.
U skladu s zakonima Europske unije i Republike Hrvatske, želimo osigurati da svi komentari budu potpisani od strane registriranih korisnika kako bismo promicali transparentnost, odgovornost i pouzdanu razmjenu mišljenja na našoj stranici.
Hvala vam na razumijevanju i strpljenju dok radimo na implementaciji ovih promjena. Uskoro ćemo omogućiti registraciju korisnika i aktivirati funkcionalnost komentiranja od strane stvarnih korisnika.
Vaš tim Karlobag.eu
  • Odlično! Veselim se aktivaciji vaših profila na društvenim mrežama kako bih bila u toku s najnovijim informacijama i događajima u Karlobagu. Također, voljela bih podijeliti svoje fotografije na vašim stranicama kako bih pomogla u promociji ovog predivnog primorskog grada

    • Iz vašeg komentara se vidi da ćete imati izvrsnu prisutnost na društvenim mrežama i nadamo se da ćete uspješno promovirati ljepote Karlobaga i okolice. Jedva čekam vidjeti vaše objave!

    To je sjajna vijest! Drago mi je čuti da se Karlobag.eu priprema za aktiviranje društvenih mreža. Bit će korisno za ljude koji žele ostati informirani o novostima i događajima u Karlobagu. Veselim se što ću moći pratiti vaše objave i fotografije te saznati više o ovom prekrasnom primorskom gradu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *.


Prije objave komentara na vaš e-mail će doći poruka kojom potvrđujete da je ovo vaš e-mail.