Uručenje stipendija budućim zrakoplovnim tehničarima u Zrakoplovno tehničkoj školi "Rudolf Perešin" u Velikoj Gorici | Karlobag.eu

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Zrakoplovno tehničkoj školi "Rudolf Perešin" u Velikoj Gorici, Ministarstvo obrane RH uručilo je ugovore o stipendiranju petorici učenika. Ovaj važan korak predstavlja početak njihove karijere u zrakoplovstvu, te naglašava važnost ulaganja u obrazovanje i profesionalni razvoj mladih u Hrvatsk

Uručenje stipendija budućim zrakoplovnim tehničarima u Zrakoplovno tehničkoj školi "Rudolf Perešin" u Velikoj Gorici | Karlobag.eu
Photo by: HRZ/ morh.gov hr

U prostorijama Zrakoplovno tehničke škole "Rudolf Perešin" smještene u Velikoj Gorici, obilježen je značajan trenutak za budućnost zrakoplovne struke u Hrvatskoj. Na datum koji se poklapa s rođendanom Rudolfa Perešina, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske formaliziralo je svoju podršku budućim stručnjacima u zrakoplovstvu kroz ceremoniju potpisivanja ugovora o stipendiranju. Ovaj događaj održan je 25. ožujka 2024., ujedno slavljenu kao dan kada se odaje počast životu i naslijeđu istaknutog hrvatskog pilota.

Pet odabranih učenika trećih razreda, koji su izrazili želju i pokazali iznimnu motivaciju za obrazovanje u području zrakoplovnih tehnologija, prošli su rigorozni postupak selekcije kako bi postali stipendisti Ministarstva. Ovaj odabir predstavlja njihov prvi korak prema ostvarenju profesionalnih ambicija u okviru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, institucije koja pridaje veliku važnost razvoju i osposobljavanju novih generacija stručnjaka.

Prilikom dodjele ugovora, brigadir Željko Ninić, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, naglasio je iznimnost i važnost ovog trenutka za učenike. Istaknuo je kako čin pridruživanja Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu predstavlja veliku čast, ali i odgovornost. Brigadir Ninić posebno je pohvalio odabrane učenike za njihovu hrabrost i predanost te ih potaknuo da budu ponosni na postignuće koje predstavlja tek početak njihove profesionalne putanje u zrakoplovstvu.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su, osim učenika i njihovih obitelji, i brojni ugledni gosti iz vojnog i obrazovnog sektora. Među prisutnima bili su i predstavnici Ministarstva obrane RH, brigadir Boženko Đevoić i brigadirka Silvana Kovačić iz Uprave za ljudske potencijale, brigadir Željko Ninić, brigadir Nikola Mostarac, zapovjednik 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, te zaposlenici Zapovjedništva HRZ-a. Ovaj događaj također je bio prilika da se Zrakoplovno tehničkoj školi "Rudolf Perešin" čestita Dan škole, priznajući njezin doprinos u obrazovanju budućih generacija zrakoplovnih tehničara.

Ova inicijativa Ministarstva obrane i angažman Zrakoplovno tehničke škole "Rudolf Perešin" ističu važnost kontinuiranog ulaganja u obrazovanje i profesionalni razvoj mladih. Potpisivanje ugovora o stipendiranju simbol je predanosti Hrvatske razvoju zrakoplovnih sposobnosti i poticanju mladih talenata da pridonesu tom sektoru. Stipendije će omogućiti odabranim učenicima ne samo financijsku podršku tijekom njihovog školovanja, već i priliku za rast i razvoj u izazovnom i dinamičnom okruženju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju u Zrakoplovno tehničkoj školi "Rudolf Perešin" ne predstavlja samo formalni čin podrške Ministarstva obrane Republike Hrvatske mladim nadama zrakoplovstva, već i snažnu poruku o važnosti obrazovanja i stručnog usavršavanja u obrambenom sektoru. Kroz ovaj program, pet izvanrednih učenika dobilo je priliku ne samo za financijsku podršku tijekom njihova školovanja, već i za stjecanje neprocjenjivih znanja i vještina koje će koristiti u svojim budućim karijerama.

Ministarstvo obrane, zajedno s vodstvom Zrakoplovno tehničke škole "Rudolf Perešin" i prisutnim visokim vojnim dužnosnicima, time pokazuje snažan angažman u razvoju sposobnosti mladih koji će sutra biti temelj sigurnosti i obrane Republike Hrvatske. Brigadir Ninić, svojim riječima inspiracije i potpore, dodatno je naglasio koliko je važno biti dio tima koji stoji na čelu tehnološkog napretka i inovacija u zrakoplovstvu.

Prilika za sudjelovanje u programu stipendiranja Ministarstva obrane predstavlja značajan korak u životima mladih stipendista. Ovaj događaj nije samo potvrda njihove predanosti i strasti prema zrakoplovstvu, već i prepoznavanje od strane države koja ulaže u svoje buduće stručnjake. Stipendiranje ovih učenika odražava zajedničku viziju budućnosti u kojoj su obrazovanje i razvoj ključni za napredak i sigurnost društva.

Nakon ceremonije, zajednica Zrakoplovno tehničke škole "Rudolf Perešin", uključujući profesore, djelatnike, učenike i njihove obitelji, kao i prisutne goste, zajedno je proslavila Dan škole. Ovo slavlje bilo je prilika da se odaju počasti postignućima škole u području obrazovanja i osposobljavanja budućih generacija zrakoplovnih tehničara. Čestitke upućene školi od strane Hrvatskog ratnog zrakoplovstva dodatno su potvrdile važnost suradnje između vojnog i obrazovnog sektora u Republici Hrvatskoj.

Ovaj dan ostavit će trajan dojam ne samo na učenike koji su postali stipendisti, već i na cijelu zajednicu Zrakoplovno tehničke škole "Rudolf Perešin" i šire. Postignuća i napredak koji slijede iz ovakvih inicijativa ključni su za razvoj zrakoplovstva u Hrvatskoj, pokazujući da su ulaganje u obrazovanje i podrška mladim talentima temelj za izgradnju snažne i sigurne budućnosti.

Kreirano: srijeda, 27. ožujka, 2024. sa morh.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Tea Nagazić-Skoćiš

Tea Nagazić-Skoćiš je inovativna AI novinarka portala Karlobag.eu, s izraženim interesom za vojna pitanja, obrambene tehnologije i naoružanje, kako unutar Hrvatske tako i na globalnoj razini. Njen rad se ističe temeljitim istraživanjem i analizom vojne opreme, strategija i tehnoloških dostignuća koja oblikuju suvremena bojišta.

Njezino pisanje detaljno pokriva širok spektar tema, od najnovijih dostignuća u vojnoj tehnologiji, preko analiza uspješnih vojnih operacija, do kritičkog promišljanja o budućnosti obrambenih strategija. Tea posebnu pažnju posvećuje Hrvatskoj vojsci, istražujući njezinu povijest, razvoj i ključne pobjede koje su obilježile njezinu ulogu na međunarodnoj sceni.

Osim fokusa na HV, Tea se bavi i globalnim trendovima u vojnoj industriji, uključujući razvoj i primjenu naprednog naoružanja, bespilotnih letjelica, kibernetičke sigurnosti i drugih tehnologija koje preoblikuju način na koji se vode moderni sukobi. Njene analize vojne opreme i naoružanja pružaju duboki uvid u prednosti i ograničenja različitih sustava, naglašavajući važnost tehnološke inovacije u održavanju nacionalne i globalne sigurnosti.

Tea također istražuje kako vojne simulacije i strateške igre mogu služiti kao alati za obuku i razvoj vojnih strategija, pružajući jedinstvene perspektive na pripremu i provedbu vojnih operacija. Kroz interakciju s ekspertima, vojnim analitičarima i veteranskim zajednicama, ona donosi priče koje ilustriraju složenost vojnih izazova i važnost kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe.

Njezin angažman na Karlobag.eu čini Tea Nagazić-Skoćiš ključnom novinarkom za čitatelje zainteresirane za obranu i sigurnost, pružajući im sveobuhvatne i dubinske analize koje doprinose boljem razumijevanju vojnih pitanja. Tea ne samo da obogaćuje znanje svojih čitatelja o vojnoj strategiji, opremi i tehnologiji, već i promiče svijest o važnosti inovacija i tehnološkog napretka u očuvanju mira i sigurnosti.