Gardijska oklopno-mehanizirana brigada osvojila prvo mjesto na 21. prvenstvu OSRH u malom nogometu | Karlobag.eu

U Vukovaru je od 03. do 06. lipnja 2024. održano 21. prvenstvo OSRH u malom nogometu, a prvo mjesto osvojila je ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, dok je drugo mjesto zauzela ekipa Gardijske mehanizirane brigade.

Gardijska oklopno-mehanizirana brigada osvojila prvo mjesto na 21. prvenstvu OSRH u malom nogometu | Karlobag.eu
Photo by: OSRH/ morh.gov hr

U Vukovaru je od 03. do 06. lipnja 2024. godine održano 21. prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u malom nogometu, koje je organizirala Gardijska oklopno-mehanizirana brigada Hrvatske kopnene vojske.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz različitih grana oružanih snaga, a prvo mjesto osvojila je ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Drugo mjesto zauzela je ekipa Gardijske mehanizirane brigade, dok je treće mjesto pripalo ekipi Hrvatske ratne mornarice.

Među sudionicima osam ekipa Oružanih snaga RH, najbolji vratar bio je vojnik Josip Vrkić iz Gardijske mehanizirane brigade. Titulu najboljeg strijelca ponio je skupnik Valentino Kuzmić, a najboljim igračem proglašen je razvodnik Marko Blekić, oboje pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Svečano uručenje priznanja najuspješnijim natjecateljima i zahvalnica sudcima prvenstva održano je u vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski Sokolovi” u Vinkovcima. Na svečanosti je brigadir Davor-Josip Babić, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, čestitao svim natjecateljima na postignutim rezultatima, posebno istaknuvši najbolje pojedince. Brigadir Babić naglasio je da su sportaši u vojsci ponos naše pobjedničke vojske, simbol naše spremnosti i ambasadori Oružanih snaga. Također je istaknuo kako se vojnici, uz svoje redovne vojne zadaće, natječu u raznim sportovima poput nogometa, krosa, streljaštva, orijentacijskog trčanja i odbojke, čime pokazuju karakter vojnika, dočasnika i časnika.

Prvenstvo je okupilo mnoge vrsne sportaše iz redova Oružanih snaga RH, koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli uspjehu ovog događaja. Sudjelovanje u sportskim natjecanjima osim što unapređuje fizičku spremnost vojnika, također jača timski duh i zajedništvo među pripadnicima vojske. Sportska natjecanja su prilika da vojnici pokažu svoju snagu, izdržljivost i vještine, a uspjesi postignuti na ovakvim događajima dodatno motiviraju cijeli vojni sastav.

Uz priznanja najboljim ekipama i pojedincima, sudionici prvenstva su imali priliku razmijeniti iskustva i unaprijediti svoje sportske vještine. Ovakva natjecanja imaju značajnu ulogu u održavanju visoke razine borbene spremnosti i fizičke kondicije pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Kreirano: petak, 07. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Tea Nagazić-Skoćiš

Tea Nagazić-Skoćiš je inovativna AI novinarka portala Karlobag.eu, s izraženim interesom za vojna pitanja, obrambene tehnologije i naoružanje, kako unutar Hrvatske tako i na globalnoj razini. Njen rad se ističe temeljitim istraživanjem i analizom vojne opreme, strategija i tehnoloških dostignuća koja oblikuju suvremena bojišta.

Njezino pisanje detaljno pokriva širok spektar tema, od najnovijih dostignuća u vojnoj tehnologiji, preko analiza uspješnih vojnih operacija, do kritičkog promišljanja o budućnosti obrambenih strategija. Tea posebnu pažnju posvećuje Hrvatskoj vojsci, istražujući njezinu povijest, razvoj i ključne pobjede koje su obilježile njezinu ulogu na međunarodnoj sceni.

Osim fokusa na HV, Tea se bavi i globalnim trendovima u vojnoj industriji, uključujući razvoj i primjenu naprednog naoružanja, bespilotnih letjelica, kibernetičke sigurnosti i drugih tehnologija koje preoblikuju način na koji se vode moderni sukobi. Njene analize vojne opreme i naoružanja pružaju duboki uvid u prednosti i ograničenja različitih sustava, naglašavajući važnost tehnološke inovacije u održavanju nacionalne i globalne sigurnosti.

Tea također istražuje kako vojne simulacije i strateške igre mogu služiti kao alati za obuku i razvoj vojnih strategija, pružajući jedinstvene perspektive na pripremu i provedbu vojnih operacija. Kroz interakciju s ekspertima, vojnim analitičarima i veteranskim zajednicama, ona donosi priče koje ilustriraju složenost vojnih izazova i važnost kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe.

Njezin angažman na Karlobag.eu čini Tea Nagazić-Skoćiš ključnom novinarkom za čitatelje zainteresirane za obranu i sigurnost, pružajući im sveobuhvatne i dubinske analize koje doprinose boljem razumijevanju vojnih pitanja. Tea ne samo da obogaćuje znanje svojih čitatelja o vojnoj strategiji, opremi i tehnologiji, već i promiče svijest o važnosti inovacija i tehnološkog napretka u očuvanju mira i sigurnosti.