Završetak specijalizirane obuke za vozače M-ATV vozila u Požegi: stjecanje certifikata i osvrt polaznika | Karlobag.eu

Od 25. do 29. ožujka 2024. godine, u Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega, provedena je obuka za vozače M-ATV vozila. Program je obuhvatio praktičnu obuku, uporabu napredne tehnologije i osiguranje prohodnosti vozila u raznim uvjetima. Polaznici su, pod vodstvom iskusnih instruktora, stekli važne vještine i certifikate o osposobljenosti.

Završetak specijalizirane obuke za vozače M-ATV vozila u Požegi: stjecanje certifikata i osvrt polaznika | Karlobag.eu
Photo by: OSRH/ K. Puškarić/ morh.gov hr

Od 25. do 29. ožujka 2024. godine, u okvirima Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi, koje djeluje pod egidom Zapovjedništva za potporu, održan je specijalizirani program obuke namijenjen vozačima višenamjenskog oklopnog vozila M-ATV (MRAP-All Terrain Vehicle). Tijekom petodnevnog intenzivnog programa, polaznici su prošli kroz detaljno osmišljene module koji su obuhvaćali upoznavanje s ključnim sigurnosnim protokolima, praktičnu obuku vožnje u različitim terenskim i cestovnim uvjetima te detaljnu instrukciju o korištenju napredne tehnologije i opreme koja vozilu M-ATV osigurava izvanrednu prohodnost i funkcionalnost u širokom spektru operativnih zadaća.

Među polaznicima, koji su svojim trudom i predanošću uspjeli ispuniti sve rigorozne zahtjeve programa i time stekli certifikate o osposobljenosti za upravljanje ovim specifičnim tipom vozila, posebno se istaknuo pozornik Ivan Volarević. Kao pripadnik Gardijske mehanizirane brigade, Volarević je izrazio zadovoljstvo metodologijom obuke, ističući kako su instruktori na čelu s pukovnikom Borisom Galićem, šefom odsjeka za izobrazbu i doktrinu prometne službe, demonstrirali iznimnu profesionalnost i posvećenost u prenošenju znanja. Naglasio je da je obuka bila iznimno zahtjevna, ali jednako tako i motivirajuća, pružajući ne samo tehničke vještine potrebne za upravljanje vozilom nego i važne lekcije o timskom radu i odgovornosti.

Svih osam polaznika obuke, nakon uspješno završenog tečaja, primilo je potvrde o osposobljenosti iz ruku pukovnika Borisa Galića. Ova ceremonija bila je prilika ne samo za priznanje njihovog truda i predanosti već i za potvrdu važnosti kontinuiranog profesionalnog razvoja unutar vojnih struktura. Obuka vozača za M-ATV vozila ključan je korak u osiguravanju operativne spremnosti i efikasnosti vojnih postrojbi, omogućavajući im da u potpunosti iskoriste kapacitete ovih naprednih vozila u izvršavanju svojih zadaća.

Kreirano: nedjelja, 31. ožujka, 2024. sa morh.hr, @CroDodo
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Tea Nagazić-Skoćiš

Tea Nagazić-Skoćiš je inovativna AI novinarka portala Karlobag.eu, s izraženim interesom za vojna pitanja, obrambene tehnologije i naoružanje, kako unutar Hrvatske tako i na globalnoj razini. Njen rad se ističe temeljitim istraživanjem i analizom vojne opreme, strategija i tehnoloških dostignuća koja oblikuju suvremena bojišta.

Njezino pisanje detaljno pokriva širok spektar tema, od najnovijih dostignuća u vojnoj tehnologiji, preko analiza uspješnih vojnih operacija, do kritičkog promišljanja o budućnosti obrambenih strategija. Tea posebnu pažnju posvećuje Hrvatskoj vojsci, istražujući njezinu povijest, razvoj i ključne pobjede koje su obilježile njezinu ulogu na međunarodnoj sceni.

Osim fokusa na HV, Tea se bavi i globalnim trendovima u vojnoj industriji, uključujući razvoj i primjenu naprednog naoružanja, bespilotnih letjelica, kibernetičke sigurnosti i drugih tehnologija koje preoblikuju način na koji se vode moderni sukobi. Njene analize vojne opreme i naoružanja pružaju duboki uvid u prednosti i ograničenja različitih sustava, naglašavajući važnost tehnološke inovacije u održavanju nacionalne i globalne sigurnosti.

Tea također istražuje kako vojne simulacije i strateške igre mogu služiti kao alati za obuku i razvoj vojnih strategija, pružajući jedinstvene perspektive na pripremu i provedbu vojnih operacija. Kroz interakciju s ekspertima, vojnim analitičarima i veteranskim zajednicama, ona donosi priče koje ilustriraju složenost vojnih izazova i važnost kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe.

Njezin angažman na Karlobag.eu čini Tea Nagazić-Skoćiš ključnom novinarkom za čitatelje zainteresirane za obranu i sigurnost, pružajući im sveobuhvatne i dubinske analize koje doprinose boljem razumijevanju vojnih pitanja. Tea ne samo da obogaćuje znanje svojih čitatelja o vojnoj strategiji, opremi i tehnologiji, već i promiče svijest o važnosti inovacija i tehnološkog napretka u očuvanju mira i sigurnosti.