Građani pozvani predložiti lokacije za 24-satni nadzor alkoholiziranosti i droga u prometu | Karlobag.eu

Policijska uprava ličko-senjska provest će 24-satni nadzor alkoholiziranosti i droga u prometu od 21. do 22. lipnja. Građani mogu predložiti lokacije za nadzor slanjem prijedloga na službenu email adresu do 11. lipnja 2024. Cilj je povećati sigurnost u prometu.

Građani pozvani predložiti lokacije za 24-satni nadzor alkoholiziranosti i droga u prometu | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Policijska uprava ličko-senjska provest će 24-satni nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja na droge u cestovnom prometu od 21. lipnja u 7.00 sati do 22. lipnja u 7.00 sati, u skladu s planom aktivnosti ROADPOL-a. Ova akcija je usmjerena na povećanje sigurnosti u prometu, s ciljem podizanja svijesti vozača o opasnostima konzumacije alkohola i droga prije upravljanja vozilom.

Kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga i upravljanja vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu. Vožnja pod utjecajem alkohola ili droga povećava rizik od prometnih nesreća, koje mogu imati teške i trajne negativne posljedice po vozače, putnike i druge sudionike u prometu. Stoga je važno provoditi ovakve akcije kako bi se smanjio broj vozača koji voze pod utjecajem alkohola i droga te kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

Građani imaju mogućnost predložiti lokacije za provedbu nadzora alkoholiziranosti i testiranja na droge. Pozivamo građane da svoje prijedloge dostave do utorka, 11. lipnja 2024. godine, na adresu elektroničke pošte licko-senjska@policija.hr. Važno je da građani aktivno sudjeluju u ovakvim inicijativama jer njihovi prijedlozi mogu doprinijeti učinkovitijoj provedbi nadzora i povećanju sigurnosti na cestama.

Prikupljene prijedloge policija će analizirati te će sukladno vlastitim procjenama izabrati lokacije na kojima je moguće provesti nadzor. Ovaj participativni pristup omogućava da se nadzor provede na mjestima koja su prema mišljenju građana i policije najkritičnija za sigurnost u prometu. 

Osim toga, provedba ovakvih akcija ima edukativni karakter jer se vozače podsjeća na važnost odgovornog ponašanja u prometu. Svijest o opasnostima koje donosi vožnja pod utjecajem alkohola i droga može smanjiti broj prometnih nesreća i povećati ukupnu sigurnost na cestama.

Akcija nadzora alkoholiziranosti i testiranja na droge važan je korak prema sigurnijem prometu. Vozači moraju biti svjesni rizika koje preuzimaju konzumiranjem alkohola i droga prije vožnje. Policijska uprava ličko-senjska nastavlja s provođenjem ovakvih akcija kako bi smanjila broj prometnih nesreća i povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

Kreirano: utorak, 04. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.