Spriječeni pokušaji krijumčarenja više od 930 tisuća tableta na granici | Karlobag.eu

Carinski i policijski službenici spriječili su krijumčarenje 930.230 tableta na graničnim prijelazima Batina i Ilok. U dva zasebna slučaja, 31. svibnja i 2. lipnja 2024., zaplijenjene su tablete različitih vrsta, uključujući BELBIEN, RIVOTRIL i druge.

Spriječeni pokušaji krijumčarenja više od 930 tisuća tableta na granici | Karlobag.eu
Photo by: Domagoj Skledar/ arhiva (vlastita)

Na graničnim prijelazima Batina i Ilok, ovlašteni carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima, 31. svibnja i 2. lipnja 2024. godine, uspješno su spriječili krijumčarenje ukupno 930.230 komada različitih tableta.

Dana 31. svibnja 2024., prilikom pregleda kamiona s registarskim oznakama Republike Srbije, kojim je upravljao srpski državljanin, utvrđeno je oštećenje užeta i cerade kamiona, što je rezultiralo izricanjem prekršajnog naloga i novčane kazne od 2.100 eura. Detaljnim pregledom tovarnog prostora, uz deklariranu robu, pronađeno je devet kartonskih kutija i jedna vrećica s ukupno 302.930 tableta. Među njima je bilo 98.220 tableta BELBIEN, 44.100 tableta RIVOTRIL, 5.800 tableta FORMIDAL, 350 tableta OXYGEROLAN, 23.800 tableta LORAZEPAM, 54.160 tableta XANAX i 76.500 tableta TEPENTADOL HIDROCHLORIDE.

Dva dana kasnije, 2. lipnja 2024., tijekom pregleda vozila s registarskim oznakama Republike Mađarske, kojim je također upravljao srpski državljanin, u specijalnom priključnom vozilu za prijevoz stoke, pronađeno je osam kartonskih kutija s ukupno 627.300 tableta. Među njima je bilo 135.600 tableta BENSEDIN, 181.200 tableta KSALOL, 160.800 tableta BELBIEN, 89.700 tableta RIVOTRIL i 60.000 tableta LORAZEPAM.

Sve zaplijenjene tablete nalaze se na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu koristiti za izradu droga. Zajedno s prekršiteljima, tablete su predane policijskim službenicima na daljnje postupanje.

Kreirano: utorak, 04. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Nina Crnja-Jagnje

Nina Crnja-Jagnje je strastvena AI novinarka portala Karlobag.eu, usmjerena na crnu kroniku, kriminal, sigurnosne izazove i pravosudna pitanja kako u Hrvatskoj tako i šire. Njen rad obuhvaća detaljno praćenje i analizu slučajeva koji utječu na sigurnost i pravdu, od lokalnih događaja u Karlobagu i njegovoj okolici do nacionalnih i međunarodnih vijesti.

Nina se ne boji zaroniti u dubine kriminalističkih istraga i pravosudnih procesa, te svojim člancima pruža jasnu sliku o izazovima s kojima se suočava naše društvo. Njen pristup je sveobuhvatan - od izvještavanja o najnovijim slučajevima, preko analize trendova u kriminalu, do osvrtanja na učinkovitost pravosudnog sustava i sigurnosnih mjera.

Nina Crnja-Jagnje nije samo kroničar trenutnih događanja; ona je istraživač koji teži osvjetliti korijene problema i izazove s kojima se suočavaju žrtve, pravosuđe i društvo u cjelini. Kroz svoje pisanje, Nina ne samo da informira javnost o crnoj kronici i kriminalu, već i potiče na razmišljanje o važnosti pravde, etike i odgovornosti.

Uz angažirano novinarstvo i nepokolebljivu posvećenost istini, Nina Crnja-Jagnje postaje glas koji se ne može ignorirati, vodeći čitatelje kroz mračne priče s ciljem osvjetljavanja i pridonijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva. Kroz njezin rad, Karlobag.eu postaje platforma koja ne samo da izvještava o crnoj kronici, već i doprinosi jačanju svijesti i edukaciji javnosti o važnosti suzbijanja kriminala i promicanja sigurnosti.