Grad Zagreb dobio srebrnu nagradu za najbolji projekt u mentalnom zdravlju na HealthComm Awards 2024 | Karlobag.eu

Grad Zagreb je prepoznat na HealthComm Awards 2024. s projektom Centar za zdravlje mladih, koji je osvojio srebrnu nagradu u kategoriji mentalnog zdravlja, dok su mnogi drugi gradski projekti također pohvaljeni.

Grad Zagreb dobio srebrnu nagradu za najbolji projekt u mentalnom zdravlju na HealthComm Awards 2024 | Karlobag.eu
Photo by: zagreb.hr/ zagreb.hr

U sklopu konferencije HealthComm Forum, koja se održava 6. i 7. lipnja na Zagrebačkom velesajmu, dodijeljene su nagrade HealthComm Awards. Ova konferencija, organizirana od strane Val grupe komunikacije d.o.o. i Veleposlanstva Kraljevine Danske, uz podršku partnera i medijskog pokrovitelja Hanza Media, bavi se važnim temama javnog zdravstva i razmjenom ideja o inovacijama i dobrim praksama u zdravstvu.

U okviru konferencije, nakon prvog dana programa, dodijeljene su nagrade za izvanredne primjere iz prakse. Zaprimljeno je 53 prijave, koje su pokazale trud i znanje pojedinaca s ciljem prilagodbe zdravstva suvremenim i budućim potrebama pacijenata te povratka povjerenja u zdravstveni sustav.

Među nagrađenima se našao i Grad Zagreb, koji je dobio srebrnu nagradu za projekt Centar za zdravlje mladih u kategoriji najboljeg projekta u području mentalnog zdravlja. Nagradu je preuzela mr. sc. Lora Vidović, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. Istaknula je kako je skrb o mentalnom zdravlju prioritet ove uprave, te da su napori prepoznati s dva gradska projekta koja su ušla u finale HealthComm Awards 2024.

Poseban naglasak stavljen je na Centar za zdravlje mladih, koji je od 2022. godine unaprijedio dostupnost zdravstvenih usluga za mlade kroz uvođenje novih aktivnosti i zapošljavanje psihologa na primarnoj razini zdravstvene zaštite. Vidović je istaknula kako je ovaj projekt postao model za ugovaranje posebnih programa osnaživanja mentalnog zdravlja diljem Hrvatske.

Osim toga, Grad Zagreb se istaknuo i s projektima financiranim iz Proračuna Grada Zagreba. Poliklinika za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju Srčana osvojila je prvo mjesto za najbolji preventivni projekt u zdravstvu s projektom Rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti kod žena iznad 45 godina u gradu Zagrebu. Drugo mjesto u istoj kategoriji pripalo je Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar za projekt Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu.

Dom zdravlja Zagreb - Centar osvojio je treće mjesto u kategoriji za najbolju suradnju s projektom Propisivanje tjelesne aktivnosti na recept u ordinacijama obiteljske medicine – "Zeleni recept".

„Kao uprava, nastojimo biti dostupni tamo gdje nas građani trebaju. Posebno zahvaljujem Domu zdravlja Zagreb Istok i timu Centra za zdravlje mladih, kao i cijelom timu iz Sektora za zdravstvo na njihovoj podršci i entuzijazmu“, zaključila je Vidović.

Kreirano: petak, 07. lipnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.