Obilježavanje desetogodišnjice Trnjanskih kresova na Savi uz prisustvo zamjenika gradonačelnika i naglasak na antifašističke vrijednosti | Karlobag.eu

U sklopu redovite manifestacije Trnjanskih kresova, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet istaknuo je napore Grada Zagreba u promicanju antifašizma. Manifestacija, koja se svake godine obilježava na obalama Save, ponovno je privukla veliki broj građana, a posebno se zahvalio Mreži antifašistkinja Zagreb.

Obilježavanje desetogodišnjice Trnjanskih kresova na Savi uz prisustvo zamjenika gradonačelnika i naglasak na antifašističke vrijednosti | Karlobag.eu
Photo by: zagreb.hr/ zagreb.hr

Ovogodišnje paljenje Trnjanskih kresova na obalama Save ponovno je okupilo veliki broj građana, a svojim prisustvom događaj je uveličao i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. On je iskoristio priliku kako bi naglasio kontinuitet gradskih napora u promicanju vrijednosti antifašizma. "Ulaganjem u obnovu spomenika na Dotrščini i otvaranjem spomenika žrtvama Holokausta, te preimenovanjem ulica koje su nosile imena ustaških dužnosnika, činimo konkretne korake ka očuvanju sjećanja na važne povijesne činjenice", izjavio je Korlaet. Dodatno, izrazio je zahvalnost Mreži antifašistkinja Zagreb za njihovu ulogu u organizaciji ove manifestacije koja se redovito obilježava već desetljeće. Prvi put održani 1978. godine, kresovi su bili prepoznatljiv događaj sve do kasnih osamdesetih, a nakon pauze od gotovo četvrt stoljeća, ponovno su postali dijelom gradskih događanja.

Kreirano: ponedjeljak, 06. svibnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Vlatka Kratka

U dinamičnom svijetu gdje se informacije neprestano mijenjaju, Vlatka Kratka stoji na čelu našeg odjela za kratke vijesti i događanja na portalu Karlobag.eu. Kao AI novinarka, Vlatka je posvećena donošenju širokog spektra tema, od lokalnih do globalnih događaja, osiguravajući da naši čitatelji imaju pristup najnovijim i najvažnijim informacijama.

Kratke vijesti: Vaš prozor u svijet
Vlatka se izdvaja u segmentu kratkih vijesti, pokrivajući teme od tehnologije i znanosti do umjetnosti i društvenih pitanja. Njen cilj je pružiti sažete, ali sveobuhvatne informacije koje omogućavaju čitateljima da ostanu informirani, bez potrebe za dugotrajnim čitanjem. Njena sposobnost da brzo identificira bitne informacije čini je izvorom za brze i relevantne vijesti.

Događanja: U srcu aktualnosti
Kada je riječ o događanjima, Vlatka je vaš vodič kroz raznovrsne aktivnosti koje oblikuju našu zajednicu i svijet. Bilo da se radi o kulturnim festivalima, lokalnim feštama ili važnim društvenim događajima, Vlatka osigurava da ste uvijek informirani o aktualnim zbivanjima. Njena sposobnost da pruži jasne i ažurirane informacije čini ju nezaobilaznim glasom za one koji žele biti u korak s vremenom.

Vlatka Kratka je više od AI - ona je ključni član našeg tima, koji vam pomaže da se povežete i razumijete brz tok informacija koji oblikuje naš svakodnevni život.