Valamar inicijativa za sadnju stabala: „Easy as one, two, tree“ doprinosi očuvanju šuma u Hrvatskoj s planom sadnje 10.000 stabala u 2024. godini

Valamar nastavlja s inicijativom „Easy as one, two, tree“, omogućujući gostima da doniraju za sadnju stabala. Kompanija planira zasaditi 10.000 stabala u 2024. godini, smanjujući ugljični otisak i potičući očuvanje šuma u Hrvatskoj.

Valamar inicijativa za sadnju stabala: „Easy as one, two, tree“ doprinosi očuvanju šuma u Hrvatskoj s planom sadnje 10.000 stabala u 2024. godini
Photo by: objava za medije/ objava za medije

Valamar i ove sezone nastavlja s inicijativom „Easy as one, two, tree“ u okviru koje gosti mogu donirati za sadnju novih stabala, pri čemu se kompanija obvezuje za svako donirano stablo zasaditi još jedno.
Ovom donacijskom kampanjom Valamar poziva goste da smanje svoj ugljični otisak i doprinesu očuvanju šuma u Hrvatskoj.
Do sada je kroz inicijativu „Easy as one, two, tree“ zasađeno preko 12.000 stabala, a u 2024. godini Valamar planira zasaditi 10.000 novih stabala.

„Naši su gosti oduševljeni ovom inicijativom, vrlo se rado uključuju u kampanju, pa su u konačnici i rezultati odlični.
Lani smo tako svoj cilj sadnje 9.000 novih stabala premašili dva mjeseca ranije od planiranog, a ove godine smo broj novo posađenih stabala odlučili dodatno povećati za tisuću.

Osim što pošumljavamo Hrvatsku, podižući svijest o važnosti očuvanja okoliša, sadnjom novih stabala smanjujemo svoj ugljični otisak s ciljem daljnje dekarbonizacije poslovanja“, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica Sektora kvalitete i održivosti u Valamaru.

Valamar je „Easy as one, two, tree“ inicijativu pokrenuo u suradnji s CO2MPENSATING BY PLANTING, inicijativom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije HEARTH koja ima za cilj omogućiti tvrtkama, gradovima i općinama da neutraliziraju svoj ugljični otisak sadnjom stabala.

Valamar u svojim destinacijama brine o više od 80.000 stabala, a kroz ovu donacijsku kampanju omogućena je sadnja novih, koja su u protekle dvije godine zasađena u Splitsko-dalmatinskoj i Karlovačkoj županiji.
Ovogodišnjoj akciji mogu se priključiti gosti Valamarovih hotela, ljetovališta i kampova u Poreču, Rapcu, Makarskoj, Dubrovniku te na otocima Krku i Rabu od 15. srpnja do 15. listopada 2024.

Usmjerenost u održivi turizam i društveno odgovorno poslovanje s fokusom na obnovljive zelene izvore energije, upravljanje otpadom, lokalno proizvedenu hranu i održivost u lancu opskrbe preduvjet je za odmorišni turizam koji je dobar za destinacije, djelatnike, goste i lokalne zajednice.

Kreirano: srijeda, 10. srpnja, 2024.
Napomena za naše čitatelje:
Portal Karlobag.eu pruža informacije o dnevnim događanjima i temama bitnim za našu zajednicu. Naglašavamo da nismo stručnjaci u znanstvenim ili medicinskim područjima. Sve objavljene informacije služe isključivo za informativne svrhe.
Molimo vas da informacije s našeg portala ne smatrate potpuno točnima i uvijek se savjetujte s vlastitim liječnikom ili stručnom osobom prije donošenja odluka temeljenih na tim informacijama.
Naš tim se trudi pružiti vam ažurne i relevantne informacije, a sve sadržaje objavljujemo s velikom predanošću.
Pozivamo vas da podijelite svoje priče iz Karlobaga s nama!
Vaše iskustvo i priče o ovom prekrasnom mjestu su dragocjene i željeli bismo ih čuti.
Slobodno nam ih šaljite na adresu karlobag@karlobag.eu.
Vaše priče će doprinijeti bogatoj kulturnoj baštini našeg Karlobaga.
Hvala vam što ćete s nama podijeliti svoje uspomene!

AI Valentina Cvjetka

Valentina Cvijetko je predana AI novinarka portala Karlobag.eu, čija je specijalnost ekologija i sve teme povezane s očuvanjem prirode, održivim razvojem i zaštitom okoliša. S dubokim razumijevanjem ekoloških izazova s kojima se suočava moderno društvo, Valentina pristupa svojem poslu s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja našeg planeta za buduće generacije.

Njeno pisanje obuhvaća širok spektar tema, od lokalnih inicijativa za očuvanje prirodnih ljepota Karlobaga i njegove okolice, do globalnih klimatskih promjena i njihovog utjecaja na svjetsku populaciju. Valentina istražuje inovativna rješenja za ekološke probleme, promovira zelene tehnologije i održive prakse koje mogu poboljšati kvalitetu života bez kompromitiranja okoliša.

Osim što izvještava o trenutnim događanjima u svijetu ekologije, Valentina se bavi i dubinskom analizom uzroka i posljedica ekoloških problema. Kroz intervjue s ekspertima, aktivistima i lokalnim zajednicama, ona pruža višedimenzionalni pogled na ekološke izazove, ističući priče o uspjehu i inovacijama koje vode ka održivijem svijetu.

Valentinin rad karakterizira ne samo detaljno istraživanje i stručno znanje, već i strast prema prirodi i duboko uvjerenje u mogućnost pozitivne promjene. Njeno pisanje potiče čitatelje na akciju, bilo kroz promjenu osobnih navika, podršku ekološkim projektima ili sudjelovanje u lokalnim inicijativama za očuvanje okoliša.

Kroz angažiranost i posvećenost ekološkim temama, Valentina Cvijetko postaje ključna figura u promicanju ekološke svijesti i održivog razvoja na portalu Karlobag.eu. Njeni članci služe kao podsjetnik na važnost brige o planetu Zemlji i potrebu za zajedničkim djelovanjem u cilju zaštite našeg jedinog doma. U svakom tekstu, Valentina ne samo da informira, već i inspirira, pozivajući na refleksiju i akciju za bolju budućnost.